elisavtizoh scrie:Re: CE TIP DE HRANIRE SA ALEG
de elisavtizoh » Ieri, , 21:30
buna seara!
va rog sa ma sfatuiti. Am dat sirop in fiecare seara, uneori la lanterna, in pavilion si dimineata am verificat daca l-au luat. la cei care nu l-au luat l-am scos de frica furtisagului si le-am dat din nou seara. Treaba asta o fac de trei zile iar pavilionul e la 20 km distanta, fac naveta de doua ori pe zi. Exista si o solutie mai simpla? Va multumesc anticipat!
Vasile, salut! O solutie mai simpla e un hranitor incapator, de exemplu podisor hranitor sau cel din poza de mai sus. Incape o cantitate mare de sirop si nu mai e nevoie sa faci atata drum zilnic. Teama de furtisag nu e justificata, caci sus in podisor e cam departe de urdinis. Daca vrei sa fii si mai linistit in privinta furtisagului, tii urdinisul mai redus.
Da` parca ziceai deunazi ca acolo unde le tii tu nu sunt alte stupine!? Nu se va declansa furtisag intre stupi din moment ce le pui la toti sirop. Daca siropul nu are diverse arome si mirosuri...fii linistit.
Banuiesc ca e vorba hranire din lipsa de cules. Daca vrei in schimb sa stimulezi ponta matcii, atunci n-ai incotro si trebuie sa dai zilnic cate putin. Vremea asta e favorabila bolilor, asa ca socotesc ca e mai bine sa pui si Protofil in sirop.
Sper ca ti-au fost de folos cele scrise!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)