Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CE TIP DE HRANIRE SA ALEG

Mesajde elisavtizoh » 28 Mai 2012, 22:30

buna seara!
va rog sa ma sfatuiti. Am dat sirop in fiecare seara, uneori la lanterna, in pavilion si dimineata am verificat daca l-au luat. la cei care nu l-au luat l-am scos de frica furtisagului si le-am dat din nou seara. Treaba asta o fac de trei zile iar pavilionul e la 20 km distanta, fac naveta de doua ori pe zi. Exista si o solutie mai simpla? Va multumesc anticipat!
elisavtizoh

Mesajde peterneamt » 29 Mai 2012, 11:07

Da . Muta pavilionul la un cules macar de intretinere si eu o consider ca fiind cel mai bun raspuns la intrebarea : CE TIP DE HRANIRE SA ALEG ? ;) Daca dupa ploaie nu este macar egal la cintar muta stupii ca mai rau nu are cum sa fie.
peterneamt

Mesajde popageorgian » 29 Mai 2012, 15:02

poti folosi si tipul asta de hranitor/
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde Mircea_63 » 29 Mai 2012, 18:22

elisavtizoh scrie:Re: CE TIP DE HRANIRE SA ALEG
de elisavtizoh » Ieri, , 21:30

buna seara!
va rog sa ma sfatuiti. Am dat sirop in fiecare seara, uneori la lanterna, in pavilion si dimineata am verificat daca l-au luat. la cei care nu l-au luat l-am scos de frica furtisagului si le-am dat din nou seara. Treaba asta o fac de trei zile iar pavilionul e la 20 km distanta, fac naveta de doua ori pe zi. Exista si o solutie mai simpla? Va multumesc anticipat!

Vasile, salut! O solutie mai simpla e un hranitor incapator, de exemplu podisor hranitor sau cel din poza de mai sus. Incape o cantitate mare de sirop si nu mai e nevoie sa faci atata drum zilnic. Teama de furtisag nu e justificata, caci sus in podisor e cam departe de urdinis. Daca vrei sa fii si mai linistit in privinta furtisagului, tii urdinisul mai redus.
Da` parca ziceai deunazi ca acolo unde le tii tu nu sunt alte stupine!? Nu se va declansa furtisag intre stupi din moment ce le pui la toti sirop. Daca siropul nu are diverse arome si mirosuri...fii linistit.
Banuiesc ca e vorba hranire din lipsa de cules. Daca vrei in schimb sa stimulezi ponta matcii, atunci n-ai incotro si trebuie sa dai zilnic cate putin. Vremea asta e favorabila bolilor, asa ca socotesc ca e mai bine sa pui si Protofil in sirop.
Sper ca ti-au fost de folos cele scrise!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde elisavtizoh » 31 Mai 2012, 14:55

multumesc Mircea! ma tem de furtisag pentru ca a venit un stupar cu vreo suta de cutii la nici 200 m de pavilionul meu! :cry: Nu le-am mai dat doua zile fiindca a plouat in fiecare seara. Vreau sa stimulez ponta matcilor si sa le asigur si mancarea necesara ca la salcam n-au facut mai nimic cu vremea ploioasa.
elisavtizoh

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA