Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Calitatea zahărului

Mesajde teinegru64 » 06 Sep 2014, 18:14

Bambucha scrie:
teinegru64 scrie:Asta a fost motivul pentru care MER-ii mei vor ierna doar pe acel zahar. :D Sunt suparat pe ei ...asa ca au trecut in grupa familiilor cobai. :lol: Si ar cam trebui sa imi mai si multzumeasca...regula in stupina e sa manance fiecare ce a strans.

Dar de ce va incapatanati sa-i mai tineti sa va supere in continuare si pe deasupra si cu cheltuiala?
N-ati putea sa-i dati mai departe? ;)

De ce ii tin ??...Sa ii fac de rusine :lol:
Acum serios vorbind......imi sunt dragi. Ca oricare tip de stup pe care il am in stupina.Avand multee modele de lazi e normal sa am stupi antipatici...dar... si preferati.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde joohny » 06 Sep 2014, 18:29

teinegru64 scrie:[...Avand multee modele de lazi e normal sa am stupi antipatici...dar... si preferati.

Va salut.Parerea mea este ca intr-o stupina nu trebuie sa aveti stupi antipatici.Daca ar fi dupa mine eu as desfiinta antipaticii si as ramine numai cu simpaticii.Ce naiba trebuie sa fie si la stupi drepturi egale. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde Bambucha » 07 Sep 2014, 22:34

Florin Dobre scrie:Nah, poftim!

Din pacate doar culturile tehnice atat cat au permis ele... Pe stationar la roiuri am bagat adanc mana in buzunar, si ca sa fac haz de necaz: macar a fost polen la discretie.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde State » 07 Sep 2014, 22:42

Vineri am facut sirop la greu.
Primele sarje au fost cu zahar Coronita. Spuma, alea-alea.
La un moment dat, am ramas fara zahar. Am bagat mana in rezerva tatalui, pentru rachiu. Zahar "Lemarco". Nu s-a mai umflat deloc, desi am folosit aceleasi cantitati, acelasi foc, etc.
Pentru mine e clar ca zaharul difera. Si siropul difera. Al doilea nu mai era asa dulce. Zaharul asta Lemarco era foarte foarte marunt.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Florin Dobre » 07 Sep 2014, 22:43

Bambucha scrie:Din pacate doar culturile tehnice atat cat au permis ele... Pe stationar la roiuri am bagat adanc mana in buzunar, si ca sa fac haz de necaz: macar a fost polen la discretie.

Daca-i tineam acasa...ori mureau de foame, ori bagam divort. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde IonutMioveni » 10 Sep 2014, 15:19

Oferta la Kaufland pentru zaharul Luduş la pret de 2.5 Ron/kg. Acum insa nu cred ca e asa calitativ precum Coronita.

Ati folosit careva acest tip de zahar...Ludus?
Daca ar fi sa alegeti intre zahar Coronita la 2.79 ron si zahar Bod la 3 RON care ar fi mai indicat?

Multumesc pentru timpul acordat.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde Dragos2006 » 10 Sep 2014, 15:27

Ludus este peste Coronita si Bod . Cel mai bun este cel de Oradea. Le-am testat pe toate si am cam reusit sa-mi fac o parere . Inderesant este ca difera calitatea si intre loturile unui producator. Spre exemplu la Oradea e mai bun zaharul de la sacul de 50 kg. decat cel la punga de un kg.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde jonny_it » 10 Sep 2014, 15:44

cristi_vidican scrie:P.S. Nu știu cum îi vedeți voi pe maghiari, dar nouă, celor din vest (cel puțin) tare bine ne-au prins cu F40-ul ăsta. Sperăm că nu ne-au băgat în el ceva să ne curețe de albine.
Și încă ceva ... Se zvonește că prețul porumbului va fi sub 40 de bani la recoltare.

Problema este daca folosesc sau nu porumb modificat genetic, mai bine zis daca boaba de porumb contine sau nu pesticide si chiar si mai bine zis care este procentul de pesticid din sirop.

Sunt zeci de articole ..
http://www.globalresearch.ca/death-of-t ... rica/25950
jonny_it

Mesajde IonutMioveni » 10 Sep 2014, 16:15

Dragos2006 scrie:Ludus este peste Coronita si Bod . Cel mai bun este cel de Oradea. Le-am testat pe toate si am cam reusit sa-mi fac o parere . Inderesant este ca difera calitatea si intre loturile unui producator. Spre exemplu la Oradea e mai bun zaharul de la sacul de 50 kg. decat cel la punga de un kg.

Multumesc frumos domnule Dragos pentru raspuns.
Ar mai fi o varianta...sac de 10 kg la 28 RON de la Agrana made in EU....la PennyMarket.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde cristi_vidican » 10 Sep 2014, 16:28

jonny_it scrie:Problema este daca folosesc sau nu porumb modificat genetic, mai bine zis daca boaba de porumb contine sau nu pesticide si chiar si mai bine zis care este procentul de pesticid din sirop.

Sunt zeci de articole ..
http://www.globalresearch.ca/death-of-t ... rica/25950

Ce are de-a face modificarea genetică și pesticidele?
Referitor la porumb modificat genetic, din câte știu este tot mai puțin preferat de agricultori și comercianți. Regulile sunt foarte stricte pentru depozitarea și prelucrarea lui. Trebuie linie specială de prelucrare pentru acest fel de porumb, pt că în procesul tehnologic n-au voie să se întâlnească cele 2 feluri.
Pesticide să dă la fel și la cultura sfeclei de zahăr. La trestie nu mă pricep.
Dacă noi dăm pesticide din F40 albinelor, atunci ce mai zic de ce mâncăm când mâncăm cozonaci, dulciuri și bem sucuri? Toate sunt făcute cu F40
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 10 Sep 2014, 16:44

cristi_vidican scrie:Ce are de-a face modificarea genetică și pesticidele?
Referitor la porumb modificat genetic, din câte știu este tot mai puțin preferat de agricultori și comercianți. Regulile sunt foarte stricte pentru depozitarea și prelucrarea lui. Trebuie linie specială de prelucrare pentru acest fel de porumb, pt că în procesul tehnologic n-au voie să se întâlnească cele 2 feluri.
Pesticide să dă la fel și la cultura sfeclei de zahăr. La trestie nu mă pricep.
Dacă noi dăm pesticide din F40 albinelor, atunci ce mai zic de ce mâncăm când mâncăm cozonaci, dulciuri și bem sucuri? Toate sunt făcute cu F40

Are un pic de treaba pentru ca prin modificarea genetica s-au creat plante care prin biosinteza pot crea anumite substante toxice. Mai bine zis s-au creat plante rezistente la atacurile insectelor. Adica porumb care este suficient de toxic sa nu il manance mustele :lol:
Problema este ca noi dam acel porumb la animale si il consumam si noi.
Poate prin prelucrare iese mai ok .. sau mai rau.

Vine camionul la fagrica incarcat cu porumb, credeti ca se face vre-un test daca este GMO, putin probabil.

Nici zaharul din sfecla nu este mai sfant .. problema este ca uneori nu avem ce sa facem si bagam si din astea.

PS: Caut un articol de ceva timp de m-am zapacit. Era un grafic din SUA care arata ca rata de disparitie a albinelor a crescut odata cu producerea in masa a siropului din porumb modificat genetic.
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 10 Sep 2014, 17:10

De sfecla modificata genetic nu am auzit , de F40 din porum nemodificat genetic stiu unde se gaseste. Momentan avem ce da la albine . Problema din america a aparut odata cu erbicidarea in masa . Astfel incat albinele nu au mai avut la dispozitie polen diversificat. Aceasta mare campanie coincide si cu introducerea porumbului modificat genetic . Cauzele mortalitatii dramatice din SUA sunt complexe si departe de a fi elucidate .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde eduard.rotaru » 10 Sep 2014, 17:29

totul se rezuma la biodiversitate si la calitatea ei (scuze off-topic-ul)...si asta duce la calitatea alimentatiei pentru toata omenirea...e un subiect prea sensibil....
eduard.rotaru

Mesajde emil_sorin » 10 Sep 2014, 18:55

Eu ultima data cand am facut sirop ( luni) am cumparat zahar de Ludus , de la auchanla 2,65 si se vindea la vrac ( din sac de 50kg) . asa ca am luat exact cat am avut nevoie , si din punctul meu de vedere ( ca incepator) este mult mai dulce decat celelalte care le-am incercat. In zona mures este cel mai cautat de toti consumatorii .
emil_sorin

Mesajde jenica67 » 10 Sep 2014, 19:38

La zaharul asta de Ludus scrie pe punga ca are 400KCal/100g, respectiv 1700 KJ. La celalalte nu tin minte sa fi vazut valaorea energetica scrisa.
jenica67

Mesajde emil_sorin » 10 Sep 2014, 19:43

La A****n , zaharul marca proprie are scris tot 400 dar l-am folosit anterior si la aceeasi reteta de sirop dulceata (la gust) era mai mica decat cel de Ludus.
emil_sorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA