Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea cu rama in exterior

Mesajde nicuandrei » 19 Iun 2015, 08:25

Buna ziua! Sunt nou in ale apiculturii si din lipsa de experienta anul trecut am declansat un furtisag teribil..eu zic ca motivul a fost lasarea unei rame cu miere afara pentru "hranire"..rezultatul a fost 17 familii distruse.
Acuma altceva as vrea sa va intreb..Anul acesta am format 5 roi artificiali acum au ajuns la 5-6 rame..matcile oua,dar as vrea sa incep de pe acum sa ii intaresc (dupa terminarea salcamului culesul e cam slabut)..Am niste rame cu miete si as vrea sa le-o ofer lor,si nu stiu cum ar fi mai bine sa fac..sa pun rama dupa diafragma sau direct in cuib(intreb asta de teama sa nu patesc ca si anul trecut :roll: )
Va multumesc!
nicuandrei

Mesajde jenica67 » 19 Iun 2015, 18:11

Sparge in fiecare saptamana cuibul, cu o rama care are miere pe ea si ajuti la dezvoltarea roiuirilor. Daca pui cate o rama, nu poti avea probleme. Eventual pune-le mai spre seara.
jenica67

Mesajde nicuandrei » 19 Iun 2015, 18:49

Va multumesc pentru sfat!
Trebuie descapacita mierea de pe rama care o introduc asai?:)
nicuandrei

Mesajde Ionut. » 19 Iun 2015, 20:35

Da
Ionut.

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA