Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde badguy_goodguy » 12 Mar 2013, 21:32

clabescu.marius scrie:Bun acum am inteles ca nu pot lua siropul pana cand temperatura seara nu este mai ridicata si deja apare polenul in natura,inseamna ca stimularea cu sirop de multe ori nu o poti incepe decat spre sfarsitul lunii martie inceput de aprilie in functie de temperatura?

Daca sunt peste 5 grade si seara nu e o problema sa le dai sirop. Atata tot ca ar fi bine ca hranitorul sa fie cat mai aproape de ghem, iar ghemul cat mai bine strans pe rame. Daca ai hranitor tip rama, atunci e si mai bine.

Eu am hranitor tip rama pe care il las pe post de ultima rama in stup mereu :)
badguy_goodguy

Mesajde clabescu.marius » 12 Mar 2013, 21:49

badguy_goodguy scrie:
clabescu.marius scrie:Bun acum am inteles ca nu pot lua siropul pana cand temperatura seara nu este mai ridicata si deja apare polenul in natura,inseamna ca stimularea cu sirop de multe ori nu o poti incepe decat spre sfarsitul lunii martie inceput de aprilie in functie de temperatura?

Daca sunt peste 5 grade si seara nu e o problema sa le dai sirop. Atata tot ca ar fi bine ca hranitorul sa fie cat mai aproape de ghem, iar ghemul cat mai bine strans pe rame. Daca ai hranitor tip rama, atunci e si mai bine.

Eu am hranitor tip rama pe care il las pe post de ultima rama in stup mereu :)

eu am avut 9 grade cu o seara inainte si nu au luat siropul din hranitor.
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde kamy » 13 Mar 2013, 07:05

badguy_goodguy scrie:Le-am dat la albine sirop 1:1 zilele astea, nu mi-a venit sa cred cat de repede au "tras" siropul, in nici 6 ore s-a dus 50 ml de sirop :geek:

Avelo grija fratioare le cam uzezi cu siropu incea4rca cu apizeama de malai.
kamy

Mesajde nelutu79 » 13 Mar 2013, 19:09

kamy scrie:
badguy_goodguy scrie:Le-am dat la albine sirop 1:1 zilele astea, nu mi-a venit sa cred cat de repede au "tras" siropul, in nici 6 ore s-a dus 50 ml de sirop :geek:

Avelo grija fratioare le cam uzezi cu siropu incea4rca cu apizeama de malai.

spunemi si mie te rog de unde iei acest 4rca si mai concret ce contine.
nelutu79

Mesajde Mircea_63 » 13 Mar 2013, 19:41

nelutu79 scrie:
kamy scrie:Avelo grija fratioare le cam uzezi cu siropu incea4rca cu apizeama de malai.

:lol: :lol: :lol: 4rca...
apizeama de malai...inseamna sirop invertit pentru hrana albinelor. Are diferite denumiri comerciale si este deobicei sirop din porumb. Il poti cumpara de la magazinele apicole, de pe net, de la taguri, sau poti prepara tu insuti din zahar.
Retea o gasesti in prima postare, prima pagina a acestui topic.

4rca :lol: :lol: Vezi daca n-ai invatat Kameza la scoala?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nelutu79 » 14 Mar 2013, 19:59

Mircea_63 scrie:
nelutu79 scrie:
kamy scrie:Avelo grija fratioare le cam uzezi cu siropu incea4rca cu apizeama de malai.

:lol: :lol: :lol: 4rca...
apizeama de malai...inseamna sirop invertit pentru hrana albinelor. Are diferite denumiri comerciale si este deobicei sirop din porumb. Il poti cumpara de la magazinele apicole, de pe net, de la taguri, sau poti prepara tu insuti din zahar.
Retea o gasesti in prima postare, prima pagina a acestui topic.

4rca :lol: :lol: Vezi daca n-ai invatat Kameza la scoala?[/qu nu pot fi toti anvatacei asa ca tine de Kameza iar acel sirop din porumb stiu caci are o denumire nici decum 4rca iar zaharul anvertit stiu ce ie si acela cu toate caci nu sunt asa mare filosof de Kameza ca si tine.
nelutu79

Mesajde liviutzbogos » 15 Mar 2013, 04:01

nu pot fi toti anvatacei asa ca tine de Kameza iar acel sirop din porumb stiu caci are o denumire nici decum 4rca iar zaharul anvertit stiu ce ie si acela cu toate caci nu sunt asa mare filosof de Kameza ca si tine.

Bade, bag de seama ca nu prea stii nici la gluma si nici lapte n-ai bas mancat...4rca era o greseala de scriere de la "incearca", o scapat si un 4 printre litere. Kameza este limba oficiala a lui nea kamy, aia de o scrie dumnealui cu greseli pe "tabla", ca are "jejitile" mari ca si tata, ca numa el apasa pe juma' de telefon cu deget. Si "apizeama de malai"...no ca aci ma blocai si io :LOL: bag seama ca ori ii ceva ori foloseste la ceva :lol: ii sirop de porumb (de malai cum se zice in Sfantu Salaj si Bihor). ideea era ca cu sirop invertit uzezi putin cam mult albina...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde kamy » 15 Mar 2013, 06:39

Is pana amu 3 denumiri apiinvert,dulcofruct,f 4o,care aveti scoala mai multa poate stiti mai multe,da tate 3 is surori adeca se trag din acelasi malai,io-s fan f 4o,ase ca io ma socotii cu minte me sa le botez con sangur nume pa amantrei da si arate si a careie is dan sat da ixeplu (mitru florii bumbului) si dan aceste circumstatiuni si vrand cu o sangura pomineala sa pominesc tat neamu am botezat ,,api,, da la apiinvert,,zeama ca,cura nui colb ca zaharu si ,,malai,, ca sa trag tate tri dan familie lui porumb.nno amu v-am spus ase mai pa ardileneste sa nu credeti ca umblu cu vraciuri si nici nu vreu da nanas.
Dapoi cine n-o priceput sa zaca si-i traduc pa limba lui.
kamy

Mesajde trantor » 15 Mar 2013, 10:51

Decat taxtatura nu-i mai bini sa lasi copiti la jejiti?

...iarta-ma Kamy, dar am ras cu pofta si asta mi-a trecut prin cap, asta am scris...
....
trantor

Mesajde kamy » 15 Mar 2013, 13:02

las da numa la picioare ca si nu alunec!
kamy

Mesajde Mircea_63 » 15 Mar 2013, 13:17

nelutu79 scrie: nu pot fi toti anvatacei asa ca tine de Kameza iar acel sirop din porumb stiu caci are o denumire nici decum 4rca iar zaharul anvertit stiu ce ie si acela cu toate caci nu sunt asa mare filosof de Kameza ca si tine.

Noah, amu` vezi ce inseamna sa-i intinzi o mana la omu` fudul? De unde dracu sa inveti tu Kameza, cand nici cu Romana nu stai bine? Scrii in Neleza79? :o
Maestrul Kamy :D are probleme "digitale", dar suporta sa-i dai la gioale, ba chiar se distreaza, pe cand tu te basici chiar si cand n-are nimeni nimic cu tine. ;)

Tine-o tot asa...si vezi cine-si mai pierde vremea sa-ti raspunda! 8-)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde joohny » 16 Mar 2013, 17:05

Va salut.Am pus ieri la stupi ceva miere cu protofil insa era cam moale .Am pus-o in pungi de unica folosinta. Nu i-am mai dat gauri la pinga.Oare cind o sa o sparga ele nu o sa curga printre rame?
Intreb acest lucru deoarece zilele acestea o sa fie frig si e posibil sa se adune in ghem.Multumesc anticipat.
joohny

Mesajde octav88 » 16 Mar 2013, 17:43

Depinde de multe : cat de moale este amestecul cu protofil? cat de frig va fi? puterea familiei de albine? Parerea mea personala ca se puteau da gauri cu un ac fin numai pe o parte -cea de sus si nu existau probleme. Am observat ca albinele nu sparg niciodata punga odata ci pe masura ce consuma maresc gaurile ca mai apoi la final punga ajunge ca dupa explozie. Este o observatie personala
octav88

Mesajde jenica67 » 16 Mar 2013, 19:10

joohny, folosesc de la inceput alimentarea albinelor cu sirop si miere in pungi, dar nu am gaurit nici o data pungile. Dar nu a scapat nici una, ne supta si la sfarsit facuta ferfelita daca o lasi prea mult in cuib.
jenica67

Mesajde cobi » 16 Mar 2013, 21:46

jenica67 scrie:joohny, folosesc de la inceput alimentarea albinelor cu sirop si miere in pungi, dar nu am gaurit nici o data pungile. Dar nu a scapat nici una, ne supta si la sfarsit facuta ferfelita daca o lasi prea mult in cuib.

Aveti perfecta dreptate; am incercat si varianta cu datul de cateva gaurele si surpriza :o : bun de spus la rubrica ASA NU ;)

Dl Jenica, aveti si hranitor de podisor sau puneti punga direct pe latzul superior al ramelor? Pana la ce concentratie ati folosit hranirea cu sirop in punga (ex. chiar la 1/1)?
cobi

Mesajde jenica67 » 16 Mar 2013, 22:38

Punga, o pun direct pe rame, iar peste folia si capacacul. Am folosit vara punga, cu sirop 1:1 fara probleme. Am si hranitore podisor, de cca 6 l, dar il folosesc numai pentru alimentarile de completare, in luna august-septembrie.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA