Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Drojdiede bere inactivata

Mesajde genutzu » 27 Feb 2012, 11:21

adrian.vintila scrie:Primavara drojdia nu are efectul dorit.
Incercati la toamna

detaliaza te rog!
Argumente ! merci
genutzu

Mesajde Peter Janos » 27 Feb 2012, 11:50

genutzu scrie:
adrian.vintila scrie:Primavara drojdia nu are efectul dorit.
Incercati la toamna

detaliaza te rog!
Argumente ! merci

Adriane de unde stii ? Ai incercat ? Ai albine ? De cind ? Pune niste poze :lol:
Peter Janos

Mesajde adrian.vintila » 27 Feb 2012, 22:21

Am albine de 12 ani timp in care am citit tot ce am gasit inclusiv postari. Este adevarat ca nu prea postez. Din ce stiu si din ce au mai spus si altii drojdia de bere este consumata in proportie de 90% de albine si 10% de puiet.
In concluzie se recomanda toamna pt formarea corpului gras la albine.
adrian.vintila

Mesajde nae » 27 Feb 2012, 22:38

Albina tanara (au aparut in stup )trebuie sa-si faca corpul gras acum nu la toamna .
nae

Mesajde whiser » 28 Feb 2012, 22:14

Va salut,drojdia de bere lichida am citit pe forumul vechi ca se impute in 4-5 zile,dar daca o folosesc in acest timp in sirop are ceva?
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.
whiser

Mesajde peterneamt » 29 Feb 2012, 08:22

whiser scrie:Va salut,drojdia de bere lichida am citit pe forumul vechi ca se impute in 4-5 zile,dar daca o folosesc in acest timp in sirop are ceva?

Datorita componentei drojdiei ea este principala materie prima in industria farmaceutica la fabricarea polivitaminelor. Dar datorita nutrientilor pe care ii contine este o excelenta sursa de hrana pentru foarte multe microorganisme ce o altereaza cu repeziciune. Recomandarea mea este administrarea in turte unde presiunea osmotica o protejeaza . Daca o administram in sirop trebuie sa folosim cantiati mici in stimulare pentru ca albinele sa o ia repede si ea sa nu apuce sa decanteze. La administrari mai mari (cantitativ ) de sirop trebuie folositi conservanti alimentari. Este evident ca se poate da atit toamna cit si primavara, dar primavara unele familii ies slabite si nu pot lua repede turta, drojdia se poate altera si efectul ar putea fi altul decit cel pe care l-am dorit. ;)
peterneamt

Mesajde whiser » 29 Feb 2012, 12:22

Ok,va multumesc frumos,am sa folosesc atunci in cantitati mici in sirop,conservanti afecteaza cu ceva? Sanatate
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.
whiser

Mesajde catalin_valenii » 04 Mar 2012, 19:33

Domnule Peterneamt cum inactivati drojdia in cuptorul cu microunde?
catalin_valenii

Mesajde genutzu » 04 Mar 2012, 20:00

referitor la administrarea turtelor pot spune din propria experienta urmatoarele:
In ultimii ani am administrat an de an turte proteice familiilor de albine care contineau pe langa miere si zahar praf polen i\uscat macinat si lapte praf. Comparativ cu stupii la care nu sa administrat turta proteica in luna martie acestia aveau 1 rama de ouiet in plus(mai bine zis pe o rama si ma refer aici la stupii pe care ii iernez in marea lor majoritate pe 5 rame deci 4 intervale) Aceasta rama insa inseamna foarte mult si reprezinta vreo 5 kile in plus la rapita si vreo 10-15 kg de miere in plus la salcam/familie. Anul acesta am adaugat la reteta si drojdie de bere inactivata de la firma arataat undeva pe aici. voi vedea rezultatele. M-am inselat un pic in privinta vremii crezand ca albinele o sa faca zborul de curatire pana la sfarsitul lui februarie. au consumat aproape in totalitate prima turta si ieri pe un vant turbat au mai primit una. Chiar sunt suparat pe vreme si vreau sa vad daaca e asa nebuna incat sa nu faca zborul de curatire pana pe 10 martie. Nu am inca pete de diaree pe rame decat la 2,3% din colonii deci nu cred ca sunt probleme. Am vazut saptaman trecuta puiet capacit pe 2 rame si inceput de ouat cu larve pe a treia. Astept zborul de curatire si mai vedem. Referitor la folosirea in procent mai mare sau mai mic a proteinei din drojdie de catre albine sau puiet cred c este de discutat. Care puiet consuma sau nu drojdia?
Pentru ca stim cu totii ca in primele zile larvele primesc laptisor . Ori pentru compozitia acestuia nu putem spune ca albinelor nu le este extrem de utila drojdia prin aportul de aminoacizi si vitamine din aceasta. Deci puietul in primele sale stadii nu are cum sa aleaga , el papa ce primeste. Deci cred eu ca drijdia e f buna. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!......ca dupa ce se trece de la laptisor la hrana miere =polen eu zic ca in lipsa de polen papa ce exista acum. Daca acum nu exista nu se creste puiet. Daca suplimentam cu inlocuitori cat mai calitativi eu cred ca se obtine un spor. Si daca nu facem asta acum nu avem un avantaj pentru ca peste 2,3 saptamani o sa aiba in natura fara sa le mai dam noi. Acum este bataia si ajutorul, cand nu este in natura!
genutzu

Mesajde paul » 04 Mar 2012, 20:05

Nene Genutzu sa inteleg ca le-ai dat proteica ??? :shock:
Eu stau de vreo 3 zile cu ea in frigider si ... astept ! Zborul de curatire ...
Se pare ca nici saptamana asta nu vom avea ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde genutzu » 04 Mar 2012, 20:34

..ai inteles bine , le-am dat!
genutzu

Mesajde nae » 04 Mar 2012, 20:38

De 3 zile administrez ,la troc - exterior , lapte praf pt vitei ; proteina 38% = faina de soia + cazeina dezhidratata .
E primul an cand stimulez proteic asa ; le-am dresat (o lingurita presarata peste rame ) pana la dresaj nu s-au atins de ''lapte'' . La 5-10' dupa dresaj zburau de3-4 ori mai intens decat cei nestimulati .Sper sa fie bine ;pana saptamana viitoare alunul nu se deschide - la mine .
Am ales aceasta varianta datorita dif. mari intre fam. (3-6 r ) ; sunt apicultori care recomanda administrarea la troc si a masei glucidice ___ eu nu :
1- stupul puternic blocheaza spatiul de ouat , cel slab moare de foame ,
2-furtisag .
nae

Mesajde johnysibiu » 11 Mar 2012, 23:33

Eu le-am dat turte proteice de martisor, si acum zac pe-acolo.In schimb apifonda o rade imediat ce o prinde.Astazi zbor viguros.Am incercat sa le dau faina de soia dar nu mi-au apreciat efortul.Am fost foarte surprins sa vad ca aduc polen de la salcie - in sfarsit !
Cand lucrurile merg prost si, cineva se bucura, inseamna ca stie pe cine sa dea vina. -Murphy-[list=][/list]
johnysibiu

Mesajde Peter Janos » 14 Mar 2012, 18:53

johnysibiu scrie:Eu le-am dat turte proteice de martisor, si acum zac pe-acolo.In schimb apifonda o rade imediat ce o prinde.Astazi zbor viguros.Am incercat sa le dau faina de soia dar nu mi-au apreciat efortul.Am fost foarte surprins sa vad ca aduc polen de la salcie - in sfarsit !

Am explicat de atita ori : NU depasiti 10% totalul adaosurilori din cantitatea de zahar pulbere. :!: :!: :!:
Peter Janos

Mesajde peterneamt » 14 Mar 2012, 19:57

Intr-o reclama pe la TV. la mezeluri "ehe mincatul asta nu e precum crede lumea ".
Un apicultor profesionist nu lasa nimic la voia intimplarii si nu intra cu stupii la iernat pina nu isi atinge standardele ( face hraniri, complectari, unificari, schimbari de matci , restringeri de cuiburi, tratamente ), in functie de experienta pe care o are in zona in care are vatra de iernare.
O familie buna intrata la iernat isi incepe ponta in ianuarie si apicultorul poate intervenii in stup pentru ca o matca ce ponteaza este mai bine hranita deci mai grea si se misca mai greu pe faguri, iar familia respectiva e capabila sa consume hrana suplimentara data de stupar.
Daca familia este slaba ea nu isi incepe ponta pina in Martie si orice interventie in stup se poate solda cu pierderea matcilor mai ales din cele tinere care se sperie de lumina si o ia la fuga pe rame si albinele se fac ghem in jurul ei si o sufoca. Aceste familii nici nu consuma hrana multa si nu cresc puiet decit cind conditiile climaterice devin favorabile si daca totusi o fac nu le apuca primavara , mor epuizate in timpul iernii .
In concluzie stimularea se face tot la familiile puternice primavara (daca se face ) pe cind in August altele sunt datele problemei dar si rezultatele sunt mult mai bune.
Din pacate ajungem de unde am plecat = pregatirea familiilor de iernare. ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 15 Mar 2012, 17:01

A VENIT PRIMAVARA COMPLECTATI CUIBURILE CU HRANA ACOLO UNDE ESTE NEVOIE. ;)
peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA