Salut Fanita!!
Asculta aici cum as face eu in locul tau, tu faci cum doresti
Intra pe topicul lui nea Gica, ,,invertirea zaharului'', acolo gasesti o reteta pt facut placi candi [nu stiu daca asa-i zice], respecti ce scrie acolo. Placa va fii un sirop din zahar invertit, cu o concentratie de 5/1, pui in pungi si il intinzi cu un facalet sau o sticla. Daca ai posibilitatea, imediat dupa invertire, sa-i faci racirea brusca pana la temperatura care-l poti pune in pungi. Inca ceva, in loc de apa la invertire poti folosi, [si-ti rtecomand], ceai din plante medicinale. Cand le pui peste rame, recomandat ar fi sa aibe 30-40 grade c. Mergi la stup ridici capacul si podisorul, daca nu sunt in ghem, cureti usor crescaturile de pe leaturi, si pui turta pe treimea din spate a ramelor pt ca acolo va termina hrana ghemul si daca nu gasete turta, te determina sa faci o vizita la colegul Dragos

As mai zice sa nu folosesti fum, pt ca sperii albina, si-si va umple gusa cu miere, si nu e bine domnule apicultor
Turta o pui acum, familia va consuma toata mierea existenta in cuib, dupa care va avea la ,,botic'' [sa traiesti Adi] turta. E ca si cum omul ar pune sunca in pod, zapada nu-i mai permite accesul afara, dar el are acceul in pod prin tinda [hol]
Eu iti spun ce am facut eu si mi-a reusit mereu, pe langa faptul ca e un produs natural il scoti si la juma de pret, adica 5 lei/kg turta.Curaj, uita frica de esec, bafta!!
Sanatate!! si spor!!