Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Zahar vs. Invertit

Mesajde Trantorul@ » 06 Mar 2013, 22:14

paul scrie:
Trantorul@ scrie:
Ceapa este cumva mai nou invertaza ? Daca da, argumente si imi cer scuze. ( chestia cu lungirea vietii albinei daca i dai suc de ceapa este valabila daca nu ii dai sirop de zahar, asa pentru matale si pentru multi altii care nu stiu , zaharul simplu ajunge sa scurteze viata albinei si cu peste 75%).

Trantore@ ... usor cu mobila pe scari !!! :oops:
Kovaliev, daca-ti spune ceva "denumirea"asta ... a experimentat timp de 3 ani , SIROPUL DIN ZAHAR AMESTECAT CU SUC DIN CEAPA !!! E drept ca n-a specificat ... soiul de ceapa ;)
Din observatiile sale reiese ca albina hranita cu un astfel de sirop are ... o viata mai lunga . Si nu pentru ca ceapa ar fi "mai nou , invertaza", ci pentru faptul ca ar contine anumiti compusi antibiotici ...
Dupa Teoria lui Trantorul a rond ... eu nu ar mai trebui sa am albine ! :oops: Daca se scurteaza viata albinei cu 75% si peste , inseamna ca maximum in decembrie ...kaput!
Am uitat sa spun ca iernez in proportie de minim 90% EXCLUSIV PE SIROP DIN ZAHAR :!: Or fi si albinele mele ..."greu de ucis" ! :P

In fine ...
Cu ce faci stimulare in perioada asta ca vad ca albinele tale sunt nemuritoare ?!
SI ... ia tot contextu si vezi ce am zis io acolo de fapt , nu comenta numa ce-ti convine tie si cum iti da tie bine , ca nu ai dat tu gaura la macoroana si nici eu!

P.S. numai pentru paul , cu siguranta era cepa de la falticeni, nu conteaza soiul!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde bostina constantin » 06 Mar 2013, 22:38

Astaseara,cand am venit acasa, mi-am luat costumul lui Iuri Ggarin, si m-am dus direct la o familie care-mi crea semne de intrebare in privinta hranei [adica incepuse turta].
Drept ii, turta era pe sfarsite si atunci am zis sa bag o rama cu miere de la rezerva, am adus-o, am pregatit-o, dar inainte de o pune am verificat hrana din cuib pe ultima rama , si am gasit-o full de miere.
Am descapacit o zona , si am bagat-o la loc cu partea descapacita catre cuib.
Am continuat verificarea, si am constatat ca exista mici diferente in comportamentul albinelor ca si la alte fiinte ;)
Pun cateva poze pt incepatori ca mine :)
PS rog moderatorii, care sterg postari sa explice [conform regulament forumului]motivul, .. si alta intrebare ; cum pot tolera pe forum o postare care contine jigniri clare o perioada atat de lunga ?? Doriti neaparat sa poata citi si intelege si nepotii mei, cat de nemernic este nea Costica din Buzau??
pss chiar daca stergerea a fost facuta de propieterul paginei, moderatorul ramane vinovat de ce am zis mai sus :oops:
Ma inervasem dar mi-a trecut :)
Iata poze care reprezinta ....respectul meu fata de ce-i spuneam aseara lui Albinel si mai inainte lui A.....Z, care sunt albinari dar au si caracter... Dumnezeu sa-i ocroteasca pe toti. Amin :)
Fişiere ataşate
DSC02942 (Medium).JPG
DSC02943 (Medium).JPG
DSC02944 (Medium).JPG
bostina constantin

Mesajde paul » 07 Mar 2013, 19:00

Trantorul@ scrie:

In fine ...
Cu ce faci stimulare in perioada asta ca vad ca albinele tale sunt nemuritoare ?!
SI ... ia tot contextu si vezi ce am zis io acolo de fapt , nu comenta numa ce-ti convine tie si cum iti da tie bine , ca nu ai dat tu gaura la macoroana si nici eu!

P.S. numai pentru paul , cu siguranta era cepa de la falticeni, nu conteaza soiul!

:lol: Da' ce Trantore@ ... nu-ti place sa fii intepat ??? :shock: Aha ... am inteles , iti place doar sa intepi ... :?
Acum , stimularea in perioada asta o fac cu turte . Abia am avut un zbor anemic de curatire . Pentru perioada urmatoare stimulez cu sirop 1/1 cu ceapa si protofil ,neaparat invertit . O sa le mai dau si lapte cu zahar ... asta neinvertit , in cantitati mici ...
Trantore@ scuza-mi abordarea de mai sus dar mi s-a parut ca l-ai luat putin "in balon" pe parintele Stoenescu . In scop pedagogic am incercat si eu sa te ridic putin in inalturi ... :lol: In rest , TE APRECIEZ SI TE ASIGUR DE CONSIDERATIA MEA !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 07 Mar 2013, 19:57

Mai jos va aduc la cunostinta o reteta de zahar invertit folosit in patiserii inainte de aparitia diferitelor izosiropuri
Daca vrem sa ne preparam singuri zaharul invertit in casa putem folosi 1 kg de zahar tos, 150- 400 ml apa plata si o lingurita de sare de lamaie.
Trebuie sa avem grija sa nu folosim obiecte metalice.
Astfel, vom pune ingredientele la fiert intr-un vas emailat, la foc puternic, amestecand cu o lingura de lemn.
Trebuie sa clocoteasca timp de aproximativ 10 minute, timp in care trebuie stransa cu lingura de lemn spuma pamantie ce se formeaza la suprafata.
Zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca mierea sau ca uleiul.
Spre sfarsit, in ultimele 2-3 minute, trebuie micsorat focul si trebuie avut grija ca siropul sa nu se inchida la culoare.
Procesul este terminat in momentul in care nu se mai formeaza spuma.
Dupa ce se raceste putin, dar cand inca este destul de cald, se toarna prin doua straturi de tifon in borcane curate.
Se poate folosi apoi pentru a indulci ceaiul, cafeaua, pentru a prepara siropuri, dar si prajituri, checuri sau cozonac
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 07 Mar 2013, 20:11

proapis13 scrie:Daca vrem sa ne preparam singuri zaharul invertit in casa putem folosi 1 kg de zahar tos, 150- 400 ml apa plata si o lingurita de sare de lamaie.

Mariane ... o lingurita cu sare de lamaie , nu-i prea mult :?: In toate studiile legate de nutritia albinelor se recomanda "siropul usor acidulat". Se pare ca si 1g sare de lamaie la 1kg. de zahar este prea mult . Cica doza benefica ar fi 3g sare de lamaie la 5 kg. de zahar .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde adriann » 08 Mar 2013, 01:49

o lingurita are 4-5 gr..... la 1 kg mi se pare enorm... 1 gr/kg e ok.
adriann

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA