am fost la albine azi apoi mi-a tras una o intepatura in spranceana de la ochiul stang,acuma arata ochiul ca dupa o partida de box
zilele trecute am mai primit una in varful degetului,am crezut ca ma pish ded durere
asta e
Adi Hodis scrie: La 600 ml X 5 portii= 3 kg + 1,6 kg ( in cele 4 zile )=4,6 kg
miculstupar scrie:eu stiam ca 600 ml (sirop 1/1) X 5 portii= 3 kg (sirop) + 1,6 kg ( in cele 4 zile ) ies maxim 2,3 kg Miere (nu 4,6 kg miere ca nu o fi randament 100% la transformarea siropului in miere si in faguri nu pun sirop ci miere (asta asa sa fiu si eu puti rautacios)
cu cele 2 kg miere nu cred ca blochez cuibul
Iernarea famililor de albine - Ion Miloiu
miculstupa scrie:or fi gasit cules mai atractiv in alta parte![]()
miculstupa scrie:Iernarea famililor de albine - Ion Miloiu
miculstupar scrie:...
iar ce imi recomnadati sa citesc este plagiat asa cum am scrismiculstupa scrie:Iernarea famililor de albine - Ion Miloiu
Adi Hodis scrie:Cristi, cine vrea sa se informeze, cauta ... cine nu, asteapta raspunsuri.
Si eu, cand vreau sa aflu un raspuns, caut pina gasesc ...
Dupa toate cele scrise pina acum, stiind ca am dreptate ... am mai cautat pe net ... si am gasit repede acest link.
http://www.proapicultura.ro/iernarea_fa ... tolul1.htm
Aici sint raspunsuri concrete si detaliate ... despre stimulare si complectare, e o mare diferenta intre cele 2 actiuni.
Citat:
" 5. Hrănirile stimulative.
.....De la bun început, trebuie net diferenţiate hrănirile de completare a rezervelor de hrană, care se fac în doze mari, de 2-5 kg zilnic şi se termină în 10-15 zile, de hrănirile stimulative care trebuie făcute în doze mici pe întreaga perioadă de creştere a puietului, respectiv de la ultimul cules principal până toamna târziu. Important este ca prin modul de administrare să se creeze albinelor senzaţia de prezenţă permanentă a sursei de cules, senzaţie care să le menţină într-o stare activă. ... "
Inchei citatul
Sper ca e suficient de clar, stimularea se face pina toamna tarziu, ori in 15 august e prea devreme pt. complectarea rezervelor ceea ce se executa doar daca familiile NU si-au asigurat cantitatea de hrana.
Am mai gasit redata complectarea cu sirop din zahar ... mai demult nu se practica invertirea zaharului de catre stupar si se uza multe albine.
In prezent se poate inverti si se elimina acea uzura.
Spor la citit doritorilor de raspunsuri si mai ales sa le fie de folos.
Soporan VV scrie:Va salut pe toti, respectuos, de la Turda. Am observat ca sunt f. multi incepatori, eu nu indraznesc nici macar sa ma numesc astfel (inca). As dori, daca se poate, sa-mi spuna cineva, de ce hranirea de stimulare se face cu intermitente? Exemplu:" Roi pe 3 rame 1/1 - 100-150 gr. ; 1 zi DA - 1 zi NU ... s-au la interval de 2 zile, 200 gr. ( 1 zi DA - 2 zile NU )."
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori