[quote="andrei_calinescu.
Atunci tu esti ALESUL.
Explica-mi te rog ce reprezinta Brixul si in functie de valoarea acestuia, cum pot interpreta un biostimulator ca fiind bun sau nu.
Te rog mult si-ti multumesc anticipat.[/quote]
Va salut.Andrei,nu sint chimist in zahar.Pt. a intelege trebuie sa vb. cu un chimist in zahar si probabil cam o jumatate de zi pt. ascultare.Ceea ce stiu mai pe scurt este ca ,zaharul este un produs din 2 monozaharide(fructoza si glucoza).Pt ca zaharul(zaharoza)sa se desparta in cele 2 molecule (fructoza si glucoza) aceasta se face in prezenta apei acidulate (invertire).Zaharul poate sa fie mai dulce sau mai putin dulce(Ex.continutul de zahar la recoltarea sf. de zahar-poate fi mai mare sau mai mic.Deci Brixul este raportul dintre suma celor 2 monozaharide (fructoza si glucoza)si suma dintre zahar(zaharoza)+cantitatea de apa acida folosita pt. a separa cele 2 molecule ale zaharului.(apa necesara invertirii).Nu stiu sigur insa in ind. zaharului sint mai multe metode de aflare a indicelui BRIX.Nu stiu daca ti-am fost de ajutor insa pt. a intelege mult mai bine tr. sa vb. cu un cimist in zahar si daca se poate cu expierienta.Sanatate.