Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sistem de umplere a ramelor cu pompa de vid

Mesajde kamy » 24 Feb 2012, 19:19

am citit intr-o carte ca rusii foloseau o pompa de vid cu care scoteau aeru dintro cutie inchisa ermetic locul aerului fiind luat de sirop pecare il aspira de jos in sus rezultand rame cu celule pline ochi.
am incercat in toamna dar n-am reusit si mi-am zis ca-s io mai prost!a
incercat cineva asa ceva,functioneaza?
multumesc anticipat,o seara buna tuturor!
kamy

Re: sistem de umplere a ramelor cu pompa de vid

Mesajde peterneamt » 24 Feb 2012, 20:05

Nu am auzit de acest sistem, dar am vazut mai multe prin stropire cu rezultate foarte bune.
ps. cauta pe forum-ul vechi. ;)
peterneamt

Mesajde kamy » 26 Feb 2012, 07:36

[/quote]
dogvet scrie:
peterneamt scrie:Nu am auzit de acest sistem, dar am vazut mai multe prin stropire cu rezultate foarte bune.

Procedeul respectiv a fost descris intr-un articol din Romania apicola(cred,anii 1968),Este vorba de un cercetator sovietic(ca asa se numeau atunci),care folosea o pompa de vid cu care umplea fagurii+un procedeu de invertire a zaharului in mare parte asemanator cu ce se utilizeaza acum.Dar,d-le Kamy,nu aveai cum sa reusesti sa duci la capat experienta,deoarece acolo era vorba si de un procedeu de capacire a fagurilor plini cu sirop invertit. :idea:

[quote]
da era vorba de capacire cu ceara topita,procedeu destul de costisitor de altfel,dar tot nu ma las pan nu reusesc,eu am folosit un compresor cu placute si sigur trebuia cu supape,placutele nu mai deschid la vid!
kamy

Mesajde kamy » 26 Feb 2012, 07:38

peterneamt scrie:Nu am auzit de acest sistem, dar am vazut mai multe prin stropire cu rezultate foarte bune.

am folosit si io prin stropire dar n-am fost prea multumit!
kamy

Mesajde jenica67 » 26 Feb 2012, 09:50

Procedeul se foloseste si la turnare ca sa scoata aerul dintre forma de ceara si gipsul lichid, care va forma matrita de turnare. Nu stiu cu ce poti crea intr-o incinta etanse, un vid asa de avansat. Incearca cu o pompa manuala, de umflat si dezumflat barci.
jenica67

Mesajde kamy » 26 Feb 2012, 12:08

jenica67 scrie:Procedeul se foloseste si la turnare ca sa scoata aerul dintre forma de ceara si gipsul lichid, care va forma matrita de turnare. Nu stiu cu ce poti crea intr-o incinta etanse, un vid asa de avansat. Incearca cu o pompa manuala, de umflat si dezumflat barci.

nu merge trebuie sa aiba forta sa ridice de jos in sus siropul sau apiinvertu,am sa-ncerc cu un compresor cu supape si cursa lunga la piston.trebuie vid nu gluma,ma gandeam sa-ncerc esperimental cu admisia de la tractor fiat,un tip istet o folosea pentru a umple cisterna de borhot,dar cand are putin aer se opreste motoru si e greu de controlat.
kamy

Mesajde vicpo » 26 Feb 2012, 12:13

kamy daca-mi aduc bine aminte nu tre pompa ci recipientul in care se pun rameleare 2 orifici unul jos prin care intra siropul unul sus ceva mai redus prin care iese aerul.Scuze daca gresesc dar asa am inteles ,oricum o sa ma documentez.
vicpo

Mesajde kamy » 26 Feb 2012, 13:53

vicpo scrie:kamy daca-mi aduc bine aminte nu tre pompa ci recipientul in care se pun rameleare 2 orifici unul jos prin care intra siropul unul sus ceva mai redus prin care iese aerul.Scuze daca gresesc dar asa am inteles ,oricum o sa ma documentez.

da asa este,eu l-am improvizat pt experiment un butoi intors cu gura-n jos intr-o cada cateve rame in el un orificiu pt aspirare si am inversat chiuloasa la compresor,dar era cu placute nu cu supape si baiu mare e ca placutele nu deschid la vid!
kamy

Mesajde mateistvanka@yahoo.com » 06 Mar 2012, 11:58

salutari.am citit si eu despre umplerea fagurilor cu zahar invertit daca nu ma insel si in cartea ,stuparitul nou, de c.l.hristea. si eu mam gandit la treaba asta la hranirile de toamna din cate am inteles se pulverizeaza ceara topita cu un pulverizator nu am incercat dar probabil in anii viitori am sa incerc. bine ar fii sa nu trebuiasca sa hranim in asemenia conditii. va salut si multa miere. :P
mateistvanka@yahoo.com

Mesajde kamy » 06 Mar 2012, 12:06

perfect de acord dar ca si metoda didactica sau ,,in caz de ....spargeti geamul,,cred ca merita,mai mult la hranirile de completare in anii fara noroc?
kamy

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA