MIHAI BALS scrie:in primavara, dar dupa zborul de curatire,poti folosi orice ca si stimulare!
andrei c-ta scrie:MIHAI BALS scrie:in primavara, dar dupa zborul de curatire,poti folosi orice ca si stimulare!
Deci nu este acesta mai daunator albinei?
MIHAI BALS scrie:daca nu-i place, nu-l papa!
noi astia ai marunti, decat constatam!
jonny_it scrie:MIHAI BALS scrie:daca nu-i place, nu-l papa!
In lipsa de altceva albina duce in stup multe substante care nu sunt folositoare(rumegus, faina, etc); foarte probabil sa duca si acest zahar, in special daca este dulce si este dat in hranitoare.
Ati vazut vreodata albine intoxicate cu polen?
MIHAI BALS scrie:sincer,nu.
ma gandeam ca daca e zahar, e destinat consumului uman si nu cred ca afecteaza albina.
jonny_it scrie:
Oricum zaharul in general nu este bun pentru albine,
marian sima scrie:Aveti grija cu zaharul rosu ,stiu pe cineva care cu 4 saci a omorit toata stupina.
Omul nu mai traieste am sa-l intreb pe nepotul lui cum sa intimplat.
paul scrie:jonny_it scrie:
Oricum zaharul in general nu este bun pentru albine,
Poti sa dezvolti ... de ce ???
Anul trecut mi-am luat primii 3 roisori la jumatatea lui iulie , urmatorii 2 la inceputul lui august ! I-am tot stimulat cu sirop de zahar invertit si le-am constituit rezervele de iernare tot din sirop ! Toti au iesit cu bine in primavara .
Anul acesta la toate cele 18 unitati biologice pe care le bag in iarna , peste 80% din rezerve sunt din zahar ...
jonny_it scrie:MIHAI BALS scrie:sincer,nu.
ma gandeam ca daca e zahar, e destinat consumului uman si nu cred ca afecteaza albina.
Nu am spus ca este rau; spuneam doar ca nu tot ce duce albine in stup/fagure este si bun pentru ea.
Testeaza pe 1-2 familii si vezi ce se intampla.
Oricum zaharul in general nu este bun pentru albine, in lipsa de altceva merge ...
nae scrie:Putea sa fie brun si-l mancam noi .
Un cumnat a facut''rost'' de reziduuri de zahar ''rosu-cacaniu''pt tuica, miroase a urina de soarece ... mi-a oferit si am refuzat .
La 400-500 lei fam nu-i pacat sa faci experiente ?
jonny_it scrie:MIHAI BALS scrie:daca nu-i place, nu-l papa!
In lipsa de altceva albina duce in stup multe substante care nu sunt folositoare(rumegus, faina, etc); foarte probabil sa duca si acest zahar, in special daca este dulce si este dat in hranitoare.
Ati vazut vreodata albine intoxicate cu polen?
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori