Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Informatie despre Dulcofruct

Mesajde EN_ » 29 Sep 2013, 21:23

Buna seara si bine v-am gasit!
Are cineva stiinta de cata miere rezulta din procesarea unui kilogram de Dulcofruct? Asta pentru a-mi face o idee de cat mai trebuie sa dau pentru hranirea de completare.La compozitie scrie cam asa:
-fructoza max.50%
-glucoza max.32%
-maltoza max.15%
-alte zaharuri max. 3%
-substanta uscata solubila max.75%
-apa min.24%
Eh,aici mi se pare mie ca este marea smecherie!! In compozitie se trece numai valoarea maxima; dar valoarea minima obligatorie care este? Si ca sa fie tacamul complet, numai la apa se da valoarea minima. Pai cum altfel!? As vrea sa gresesc,dar pe undeva mi se pare ca se strecoara o mare escrocherie.
EN_

Re: Informatie despre Dulcofruct

Mesajde cristi_vidican » 29 Sep 2013, 22:22

Din câte știu, anul trecut, un bidon de Dulcofruct cântărea 13,6 kg. Anul acesta s-a tăiat cu carioca peste 6. Probabil diferența în jos o reprezintă apa.
10 l de dulcofruct fac 13 kg. Dacă ar fi miere, ar fi 14 kg la 10 l.
E târziu pentru completări la ora asta
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde EN_ » 29 Sep 2013, 22:35

Da,este cam tarziu,dar n-am avut de ales. Completarea este destul de mica si numai pe ici pe colo pentru ca rezerve de miere au suficiente,dar ca masura de precautie,ca sa nu mai stau la iarna cu pungile de miere prin stupina, prefer sa le umplu "camara" acum.Eu am bidoane de de 5l cu 6Kg de Dulcofruct.
EN_

Mesajde alexx » 30 Sep 2013, 09:43

si eu tot dulcofruc bag si au acumulat bine pacat ca numai ma lasa vremea as mai fi bagat de doua ori
alexx

Mesajde EN_ » 30 Sep 2013, 14:39

Riscul mare este ca s-ar putea sa nu mai aiba timp sa capaceasca celulele;de asta mi-e tare frica.Mierea fiind foarte higroscopica exista riscul sa mucegaiasca in cuib si sa imbolnaveasca albinele.Ma gandesc ca totusi suntem inca in septembrie si sigur o sa mai fie si zile foarte bune cu temperaturi ridicate.
EN_

Mesajde paul » 30 Sep 2013, 14:44

EN_ scrie:Ma gandesc ca totusi suntem inca in septembrie si sigur o sa mai fie si zile foarte bune cu temperaturi ridicate.

De asta ... POTI FI SIGUR !!!
Parerea mea ... pana la un 15, maximum 20 octombrie se mai poate completa. Mai ales cei de prin sud sau de prin vest. Mai rau de noi astia de prin Cercul Polar al Romaniei ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde valigorj » 24 Feb 2014, 07:15

sa iernat fara probleme cu dulcofruct drept complectare.in ambalaje am pus miere anul trecut.bai a fost cu cea de fs ca s-a facut beton si a trebuit sa tai bidoanele.daca nu scad pretul la dulcofruct,ca anul asta nu se mai da subventie,o sa vinda foarte putin.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde thomas » 12 Mar 2014, 19:16

Ce parere aveti despre dulcofruct, cei care il folositi? Se poate incepe administrarea lui?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde gabicosta » 24 Mar 2014, 21:48

thomas scrie:Ce parere aveti despre dulcofruct, cei care il folositi? Se poate incepe administrarea lui?

pai normal ca poti,banuiesc ca ai puiet? :)
gabicosta

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA