Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Podisor de iarna din zahar dizolvat de umezeala?

Mesajde SummerCat » 01 Oct 2013, 00:31

Ce-i asta fratilor? Ca pare un fel de podisor de "iarna pentru hranire cu zahar dizolvat de umezeala" care se degaja din stup in care mai se pun si un fel de otet alb?!
Pare interesant. Are vreo corespondenta pe romana? Are macar logica?

La cometarii gasesc:
" The candy board is excellent for that... as well as the fact that is sucks up a TON of moisture/condensation into the sugar and that will keep it from dropping back down on the cluster. "

Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Re: Podisor de iarna din zahar dizolvat de umezeala?

Mesajde un OM » 01 Oct 2013, 14:59

Si cam asa te-ar bate si pe tine gandul sa procedezi?
Nu ar fi fost mai bine ca acel zahar sa fi fost trecut nitel prin gusa si atat?
un OM

Mesajde SummerCat » 01 Oct 2013, 16:40

un OM scrie:Si cam asa te-ar bate si pe tine gandul sa procedezi?
Nu ar fi fost mai bine ca acel zahar sa fi fost trecut nitel prin gusa si atat?

Draga colega, eu rumegam un pai...intrebai si eu, dar scrisei eu ceva de incercat?
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde proapis13 » 01 Oct 2013, 16:55

Oricum locul filmuletului era la topicul dedicat filmuletelor cu si despre albine
viewtopic.php?f=22&t=1446&p=150307&hilit=filmulete+despre+albine#p150307
Toti se chinuie sa dea sirop invertit si api - stixuri in perioada asta,sunt insa curios cati dau zahar umectat???

Ieri vizitind un magazin apicol am ramas neplacut surprins cind am auzit de la cativa cumparatori de apifonda
ca deja s-au apucat sa o administreze de pe acum pt ca la iarna sa nu mai ridice podisoarele pe frig
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 01 Oct 2013, 17:33

Eu, Proapis 13, cand intru intr-un magazin apicol, bag in arechi... VATA, sau doape! Azi am fost la Apicola Iasi, magazinul central (dupa ce am intrebat la telefon daca au... ) si am vazut, cu coda ochelarilor, cum se uitau la mine "cumparatorii" (a se intelege... APICULTORII) ce produse cumpar! Partea mai frumoasa este ca, fiind "cumparator de lucruri vechi", le-am cumparat pe toate si am rugat-o sa mai faca comanda!
ignatov andrei

Mesajde mihaibursuc » 03 Oct 2013, 22:59

si cam ce ati cumparat daca nu sant prea indiscret .sau mergeti pe principiu vara sanie si iarna car :D
mihaibursuc

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA