Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Calitatea zahărului

Mesajde cristi_vidican » 15 Iun 2014, 21:57

Nu știu care este prețul cel mai mic din magazine, dar acest preț mic poate ridica semne de întrebare despre calitatea zahărului.
Este adevărat că prețul zahărului a scăzut simțitor, dar știm că în industria alimentară se pot face produse după bani.
Oare zahărul poate face excepții? Unii, obișnuiți cu consistența siropului de zahăr, spun că zahărul de acum nu mai are puterea celui de mai demult.
Cu ce se poate falsifica zahărul?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: Calitatea zahărului

Mesajde joohny » 15 Iun 2014, 22:10

Va salut.Puterea (dulceata) zaharului este mai mare daca cristalul este mai mare.Am cumparat zahar ieftin insa are cristalul mic.In ind. zaharului acest zahar se obtine din melasa insa sa aiba peste 50-55 % zahar.
joohny

Mesajde proapis13 » 15 Iun 2014, 23:15

Din cate stiu in Romania exista o singura companie ce comercializeaza zahar la 1Kg
cu concentratie de 75% zahar din sfecla de zahar,25% zahar din trestie de zahar
100% zahar numai din sfecla de zahar NU se gaseste pe piata romaneasca
Am facut saptamana trecuta sirop 2/1 si 3/1 pentru roi si nu am insurubat bine dopul
a fost atat de cald incat s-a evaporat apa si a ramas pe fundul sticlei un cocolos de zahar cristalizat
La prima transa am folosit sare de lamaie in concentratie de 1g la 1000 iat in a doua 2g la 1000 ; a cristalizat la fel :shock:
Pentru mine e un mare semn de intrebaredaca si in ce concentratie o sa folosesc acel zahar in siropurile de completate
E vba despre acel zahar ce a avut cel mai mic pret in ultima perioada
Nu intotdeauna ce este ieftin e neaparat si bun :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde fanella » 15 Iun 2014, 23:47

proapis13 scrie:Din cate stiu in Romania exista o singura companie ce comercializeaza zahar la 1Kg
cu concentratie de 75% zahar din sfecla de zahar,25% zahar din trestie de zahar
100% zahar numai din sfecla de zahar NU se gaseste pe piata romaneasca
Am facut saptamana trecuta sirop 2/1 si 3/1 pentru roi si nu am insurubat bine dopul
a fost atat de cald incat s-a evaporat apa si a ramas pe fundul sticlei un cocolos de zahar cristalizat
La prima transa am folosit sare de lamaie in concentratie de 1g la 1000 iat in a doua 2g la 1000 ; a cristalizat la fel :shock:
Pentru mine e un mare semn de intrebaredaca si in ce concentratie o sa folosesc acel zahar in siropurile de completate
E vba despre acel zahar ce a avut cel mai mic pret in ultima perioada
Nu intotdeauna ce este ieftin e neaparat si bun :!:

Nu intotdeauna ce este ieftin e neaparat si bun. Anul acesta am luat zahar de la fabrica de zahar Bod,dar nu la punga ci la sac de 50 kg. Intradevar cristalul este mai mare decat ce am gasit in ultimul timp in comert la un pret mult mai mic dar sincer acest zahar ma multumit cel mai mult. Si cum in zona mea nu este nici cules de intretinere din trei in trei zile topesc 25 kg. de zahar pentru a mentine cat de cat populare cu albine a stupilor.
fanella

Mesajde B.K » 16 Iun 2014, 00:21

fanella scrie:Nu intotdeauna ce este ieftin e neaparat si bun.

Mai degraba as zice ca intotdeauna ce este ieftin este clar ca nu e de calitate.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Dragos2006 » 16 Iun 2014, 08:16

La ora actuala in Ro sunt 4 producatori de zahar : Agrana , Lemarco , Bod si Oradea . Cu ceva timp in urma Agrana si-a anunțat intenția de a cumpăra Lemarco , așa ca firma din urma a coborăt puternic pretul la zahar pentru a prinde o cota cat mai mare de piata astfel incat la vanzare firma sa valoreze cat mai mult.
Cat priveste priveste treaba cu calitatea , vă cumparati un aparat de masurat brixul si treaba e rezolvata. Mai ramane problema cu chimicalele din sfecla de zahar .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde akmm » 16 Iun 2014, 08:28

proapis13 scrie:..........
........

Cum dracu sa iasa miere de calitate din asa zahar prost............
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde proapis13 » 16 Iun 2014, 08:56

akmm scrie:
proapis13 scrie:..........
........

Cum dracu sa iasa miere de calitate din asa zahar prost............

Sa inteleg ca la voi mierea se mai face si din zahar ... :?: ....reclamati producatorul,va dau adresa pe mp.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 16 Iun 2014, 09:45

proapis13, miere pentru iarna, nu ai zis ca folosesti siropul la hranirile de completare ?? :lol:
jenica67

Mesajde proapis13 » 16 Iun 2014, 10:07

proapis13 scrie:[color=#000000]Am facut saptamana trecuta sirop 2/1 si 3/1 pentru roi [/color]

jenica67 scrie:proapis13, miere pentru iarna, nu ai zis ca folosesti siropul la hranirile de completare ?? :lol:

Eu am scris ceva si voi ati inteles altceva ;)
proapis13

Mesajde Trantorul@ » 16 Iun 2014, 11:01

@Proapis13 , or scris si altii si am muscat-o si eu cu multi ani in urma si or mai muscat-o si altii ( am mai sris-o si io) , indiferent de ce zahar vei folosi daca il invertesti prin fierbere va cristaliza mai repede sau mai tirziu ... de aia nu ii indicat sub nici o forma sa faci complectari masive pentru iarna cu zahar invertit prin fierbere ...
Am avut ceva zahar din Germania tot siropul invertit ramanea lacrima , cel de Romania am facut si din cel mai scump ( si din toate soiurile) majoritatea iasa maroniu inainte sa se inverteasca si asa ramane .... rar din care ramane lacrima , si sirop doar cu apa fara invertire cateodata iasa siropul maro .... deci calitatea zaharului este pentru ROMANIA , si zaharul din Germania era 2,6 RON cand in RO era 5 RON cel mai ieftin . ...
Am facut 5:1 doar invertit si nu l-am mai diluat , poti sa manaci cat vrei ca nu te i-a greata ca-i prea dulce , din contra te gandesti sa mai pui niste zahar sa se mai indulceasca :lol: , or mai gustat si altii si aceeasi parere ...
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde mircea_tm » 17 Iun 2014, 22:43

a mai folosit cineva zahar "din germania" la 2,6 lei pe kg ? si ce parere aveti, am gasit la cineva in tm si as cumpara, dar am zis ca prima data sa intreb :) , multumesc
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Trantorul@ » 17 Iun 2014, 22:48

Zaharul care l-am folosit io a fost cumparat de o cunostinta direct din Germania si era Margaritar la punga de hartie de 1kg , deci nu stiu ce ai gasit tu in tm da cu siguranta ca ii mai bun decat cel mai scump de la noi numa sa fie din Germania :lol:
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde Dragos2006 » 17 Iun 2014, 23:01

Zahar din Germania produs la Roman sau Tandarei... eventual ambalat la Buzau . Dragi mei traim in era globalizarii ! acelasi rahat , difera doar ambalajul si marketingul.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde mircea_tm » 17 Iun 2014, 23:06

zaharul ii la " saculet" de 600 kg :D si mi-a spus ca daca cumpar 1200 kg, scade la 2,4 pe kg....
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Trantorul@ » 17 Iun 2014, 23:38

Hai sa nu confundam marfa cumparata direct din Germania cu marfa cumparata din Romania cu eticheta si ambalaj doar de Germania ....
Am cumparat n produse cum am scris mai sus diferenta ii de la cer la pamant inte unul si altul, adica acelasi produs!!! De fapt intre cam tot ce exista asa ii diferenta asta ....
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA