Te salut Niko.
Chiar am crezut ca esti la inceput, dupa cum zici aici:
niko scrie:sint incepator,dar din ala chiar la inceput,am emotii,pt.albinutele mele,tot am citit pe forum un pic peste tot (aproape tot dovada la ce ora scriu acest mesaj) ...
Dar nu esti deloc la inceput.
niko scrie: ... n`as vrea sa fac vreo greseala, apropo am cumparat in primavara 3 familii de albine(sfirsitul lu martie) ...
Din martie si pina acum ... e un sezon.
Ca intrebi, nu-i o problema, primesti raspunsuri, dar va veni timpul cand va trebui sa actionezi pe moment. Va fi cazul sa stii ce trebuie facut.
Acum te intreb eu ... nu ti-ar fi mai bine sa ai niste carti apicole din care sa inveti ?.
Si nu mai apleci urechea la sfaturile unor pretini care, nici ei nu stie ... ce si cum ( dupa cum ai mentionat ).
Eu tot asa am recomandat incepatorilor, invatati din carti ori de pe net. Dupa insusirea ABC-ului apicol, luati-va albine si continuati invatatul combinand cu practica.
Si daca inveti combinand cu practica e bine. Adica sa ai albinele dar si carti ori internet.
Asta e calea spre succes a viitorului apicultor.
In caz contrar, tot se invata dar cu mai multe patzanii, griji si dezamagiri. Astea cam taie din entuziasmul multora. Problema e ca albinele sufera mai intai si abia apoi stuparul, ca pierde niste bani la urma urmei.
Sper ca nu vei fi unul dintre ei.
Ai avut noroc cu acel prieten adevarat. Defapt albinele au avut.
Nu te mai lasa asa. Fa eforturi ... pentru a fi fericit mai tirziu.
Te salut si s'auzim de bine.