yokoz777 scrie: Salutare baieti.Stau si ma gandesc la o chestiune si citindu-va afirmatiile plus ceea ce am citit prin carti despre cele doua metode de transvazare mi-a venit o idee legata de transvazare:in momentul cand rupem o familie de albine pentru a face un roi acesta isi trage botci de salvare obligat iar noi daca din acele botci scoatelm larvele existente pentru ca nu stim ce varsta au si de calitatea indoielnica a acestora si transvazam unele larve noi de cateva zile..oare nu ar iesi treaba buna?pentru ca o data ce botcile sunt pregatite,laptisorul de matca aferent pentru hranirea viitoarei larve matca este iar noua larva va fii crescuta cu acesta si nu cu laptisorul de lucratoare.ce parere aveti?haideti sa aducem si argumente sau contra argumente:cred ca ar fi o metoda destul de simpla si buna deoarece sunt acceptate si luate in lucru toate botcile,timpul mai scurt,obtimem cate botci dorim in functie si de puterea familiei.
pustu scrie:alt stupar scrie: ai cerut peşte... eu ţi-am oferit o undiţă...
mai departe... pescuieşte !
oi fi oferit tu undita dar acu e in carul cu fan
csaa scrie:Apicultorii adevarati (nu "pseudo" ca mine) cunosc, cred, avantajele si dezavantajele ambelor metode. Mai trebuie doar sa ni le spuna si noua.
Cu multumiri anticipate!
csaa scrie:Reformulez intrebarea: cum se justifica munca si migala depusa in plus la transvazarea dubla? Multi apicultori folosesc transvazarea simpla si se declara impotriva dublei transvazari motivand diverse, altii se declara pentru aceasta metoda fara insa a motiva alegerea.
Raspunsul la aceste intrebari nu l-am gasit in postarile pe aceasta tema domnule @proapis13. Care este parerea dumneavoastra?
proapis13 scrie:......Apropo,cu cat timp inainte de a face starterul si finisorul NU li se aplica tratamente acelor familii![]()
.......
cucubau scrie:...albinele selecteaza larvele cele mai bine dezvoltate , cu o pozitie in stup convenabila lor , cu varsta intre 1-4 zile . Daca nu ar fi asa, oare n-ar fi mai simplu cu botci de salvare , fara transvazare sau alte complicatii?
valter scrie:Sa constat stiintific ca matcile obtinute din transvazarea oului au parametri superiori in comparatie cu cele obtinute din larve(chiar foarte tinere)...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori