Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MyBees, My hobby!

Mesajde alt stupar » 09 Apr 2012, 23:04

MyBees scrie:Un vecin de peste gard caruia i-a murit unicul si inegalabilul stup peste iarna s-a gandit sa il lase sa ia putin aer, ridicandu-i capacul. Norul de albine l-a lasat in cateva ore fara cele 10 kg. de miere(zice el) La doua zile cand am ajuns eu in stupina inca mai cautau infrigurate orice "portita"... Urdinise micsorate drastic si dat cu motorina. Pana la urma le-a trecut. Vecinul imi zice ca i-am ramas dator cu 10 kg. de miere. Eu zic la fel. Noroc ca nu mi-a ramas el dator cu o stupina. Furtisagul l-am potolit cu greu. Acum ma rog sa-i fi murit stupul de foame si de pamblec ce e
-

din pacate. neamurile si vecinii rar ii poti alege ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 09 Apr 2012, 23:15

alt stupar scrie:....din pacate. neamurile si vecinii rar ii poti alege ;)

Eu am alta vba;prietenii ti-i alegi,neamurile si vecinii ti-i da Dumnezeu :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 22 Noi 2012, 12:35

Salut! Semnez si eu condica la tine:)
Ai scris:
Am plantat si 70 de butasi de lavanda. Voi pune si bazele unei mici pepinire personale... Per total, gradina e mai bogata fata de anul trecut cu ceva alun, corn, 3 specii de salcie, castan comestibil, gardurarita, etc. Plus alte seminte diverse. Daca si astea ies stau fain. Macar la imbogatirea bazei melifere.

Cum adica butasi de lavanda? Lavanda fie ea cea naturala sau fie hibridul care are acum mare trecere in Franta incat a dizlocat 85% din vechea planta de cultura, se inmulteste prin seminte!

Cat despre povestea zarzar -corcodus- eu am rezolvat-o simplu! Eu sunt moldovean, partenera mea este nascuta la Pitesti si a trait la Valcea....dar cautand denumirile stiintifice am descoperit ca eu am dreptate in acest caz(nu si in cel muscata- nalba) Deci corcodusul meu- fie galben sau rosu se numeste PRUNUS CERASUS(adica prun cires). Zarzarul, specie mai mica de cais se numeste stiintific Armeniaca vulgaris! Si de aici o serie intreaga de variatiuni! Acum problema care apare, daca stiintific este evident ca denumire, este originea celui care face dictionarul si ce denumire va adopta!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde catalin.profiri » 12 Dec 2012, 23:05

My bees, ce ai mai facut? nu ai mai scris de ceva vreme aici.
Ce ai mai descoperit /experimentat ?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde delorin I » 12 Dec 2012, 23:15

My Bees este peste tot..construieste, parcuri gradini,...deci nu il mai cauta pe pagina personala...e plecat ...lA MUNCAAAA! Rezultatele o sa le vezi peste 10 ani in noile gradini Aranhuez ale lui My Bees! Sa nu uiti sa adaugi si ceva fantini ...:) Este suficient sa strigi..MY Bees si de undeva din spatele gradinii cu ceva seminte intr-o mana, cu o cazma in cealalta .........rasare...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MyBees » 13 Dec 2012, 00:08

catalin.profiri scrie:My bees, ce ai mai facut? nu ai mai scris de ceva vreme aici.
Ce ai mai descoperit /experimentat ?

Da, nu am mai scris demult. La un moment dat mi-a pierit cheful de a-mi mai asterne povestea intr-un loc care intre timp s-a schimbat. Cumva, povestea mea nu si-a mai gasit locul langa alte povesti. Deocamdata astept sa imi treaca sau sa se schimbe cumva lucrurile. Fiind de un optimism incurabil inca mai sper :)
Pana atunci ma chinui sa reconstitui istoria personala(de parca ar exista) a apicultorului din mine pe un blog, deocamdata nefacut public. Pentru ca imi place atat de mult incat trebuie sa o scriu si vreau sa existe peste ani momentele de care sa zambesc :)

La descoperiri, imi e greu sa numesc ceva anume, la cate lucruri au fost si sunt. Plecand de la nivel zero de doar 2 ani, sunt atatea de descoperit incat e greu sa dau exemple. Poate cel mai important e ca descopar ca pasiunea inca rezista dupa un an in care am tras bine de tot de mine. Datorita unui mic motiv, de un an si ceva, am ramas pe langa casa, in stationar si cum de la productia de miere mi-am luat gandul am facut ceva inmultire. Prins de febra am ajuns sa lucrez 83 de colonii, dupa care rupt de munca(placuta, totusi mancatoare de timp) am unificat in toamna cat m-a lasat inima si acum iernez 60 de colonii. Inca nu stiu ce voi face din primavara, ce cale voi apuca.

Ma rog... am trait viata la maxim ca sa zic asa, impartindu-ma intre familie, apicultura, munca...

In plus, parcuri, gradini, fantani :)
A propos de asta, in primavara am avut facelia pusa care acum, dupa ce m-a fericit cineva cu o aratura de toamna, a rasarit din nou. Daca mai tinea toamna asta blanda cateva saptamani, puneam caturile Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 13 Dec 2012, 01:07

:)) tare asta...cu pusul de caturi...Sa intelegem ca ai cumaparat cevaalbine? Altfel cum ai ajuns la 80 in doar 2 ani?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: salutare

Mesajde mosu » 14 Dec 2012, 17:13

Astept si eu raspunsul la inmultirea famililor
desteptul invata dela toti prostul le stie pe toate
mosu

Mesajde MyBees » 15 Dec 2012, 17:18

Pai nu am gasit nicio formula magica, sunt nevoit sa va dezamagesc :)

Anul acesta nu am mai cumparat, insa am inmultit din cele cumparate in 2011. In primavara aveam 28 de colonii valide. Desi din iarna au iesit toate 33, am fost nevoit sa fac 5 unificari pentru ca am avut orfani si mari probleme cu pitigoii.
Din 28 am pastrat cateva pentru miere iar restul am facut roi, pana am ajuns la 80. "Speriat" apoi de numarul lor, si de cat m-au solicitat, in toamna am unificat din nou, reducand numarul la 60. Asta desi eram hotarat initial sa iernez inclusiv pe 3-4 rame ca si iarna trecuta.

Simplificat, cam asa stau lucrurile la mine. Dupa cum se vede, sa vedem ce va fi din primavara :)

Imagine
Ultima oară modificat de MyBees pe 15 Dec 2012, 19:40, modificat 1 dată în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Razvan HD » 15 Dec 2012, 19:14

Iernare usoara sa aveti !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde victor s » 15 Dec 2012, 20:12

Eeee, dar investitia a fost semnificativa in 2011 !
Sanatate maxima sa ai si sa-ti iasa toti sanatosi si voinici din iarna ! Toate cele bune !
victor s

Mesajde mosu » 23 Dec 2012, 22:06

Apreciez perseverenta si optimismul la MyBees. Succes si la multi ani
Sanatate la intreaga familie .
desteptul invata dela toti prostul le stie pe toate
mosu

Mesajde Razvan HD » 25 Dec 2012, 02:08

Craciun fericit sa aveti !
Numai bine !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde Dila Daniel » 26 Dec 2012, 09:49

La multi ani Marian!
Sa fi sanatos,norocos si fericit!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde victor s » 26 Dec 2012, 16:58

LA MULTI ANI, sanatate si multe bucurii !
victor s

Mesajde nae » 26 Dec 2012, 18:20

La multi ani !
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?