Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Apinaut

Mesajde gheorghe plus » 26 Dec 2012, 11:13

Ca sa ne descretim fruntea dupa alcooalele de sarbatori,dupa atita stiinta si scoala va lansez o intrebare.Stiti ce este APINAUT-ul?
gheorghe plus

Re: Apinaut

Mesajde gheorghe plus » 26 Dec 2012, 14:07

Informatie pretioasa.Apinaut-ul este un mod de preventie a roiri,de care sinteti pasionati.Gresesc?
gheorghe plus

Mesajde jenica67 » 26 Dec 2012, 14:30

Un apicultor, care navigheaza pe internet, deci noi cei de pe forum !! :lol:
jenica67

Mesajde unincepator » 26 Dec 2012, 22:13

la multi ani la toti apicultorii si la cei fara.....naut.
unincepator

Mesajde gheorghe plus » 26 Dec 2012, 22:40

"La Multi Ani si Sarbatori Fericite"
Da e buna gluma cu nautul.Nu stiu daca albina robotica va reusi dua sistemul de prevenire a roitului cu ajutorul apinaut-lui a reusit.
gheorghe plus

Mesajde gheorghe plus » 27 Dec 2012, 06:05

Acest sistem Apinaut este destinat în principal pentru a ajuta gasirii reginei marcate într-o familie de albine, dar cred că e foarte bună pentru acei apicultori care nu pot supraveghea albinele în timpul sezonului de roire!
gheorghe plus

Mesajde gheorghe plus » 27 Dec 2012, 17:57

Puteti sa va spuneti parerile dar nu cred ca aveti pareri cind subiectul e postat de gheorghe plus sau..
Un apicultor german care isi spune Franky a dezvoltat un mod nou de a preveni roirea.
Sistemul se bazează pe o placă metalică lipita pe torace a reginei și un bara magnetică fixată deasupra intrării stupului.
Ca regina părăsește stupul ea devine atașată la bara magnetica si roiul nu va pleca.Apicultorul poate colecta (recupera) regina .
In filmuletul de pe youtube puteti vede atasarea placutei metalice pe toracele reginei:
http://www.youtube.com/watch?v=6TQsooSGdeU
In urmatorul filmulet vedeti apinautul lucrind:
http://www.youtube.com/watch?v=RJuHGCm9YEE
http://www.youtube.com/watch?v=eZkHarna2aQ
gheorghe plus

Mesajde adita » 27 Dec 2012, 18:15

Cred ca nu esti realist.Nu o sa ai nici o parere expusa.As face pariu cu tine sa am sa pariez pe ... Rezisti?
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 18:35

gheorghe plus scrie:Puteti sa va spuneti parerile dar nu cred ca aveti pareri cind subiectul e postat de gheorghe plus sau..

eu am o parere chiar daca subiectul e postat de gheorghe plus...
acel apicultor german care isi spune Franky era mult mai castigat daca in loc sa dezvolte curiozitati cu valoare neglijabile in practica isi dezvolta mai intai o stupina adevarata...
la 3,14 stupi poti sa inovezi si rotirea postamentelor dupa soare ca de hobby fireste ca-i interesant.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde adita » 27 Dec 2012, 22:37

Domnul alt stupar,
Va pot intreba de ca inventia germanului a dezvoltat curiozitati cu valoare neglijabile in practica. Chiar as fi curios
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde Adi Hodis » 27 Dec 2012, 23:08

adita scrie:Domnul alt stupar,
Va pot intreba de ca inventia germanului a dezvoltat curiozitati cu valoare neglijabile in practica. Chiar as fi curios

Incerc eu un raspuns,
Pt. ca daca stupina ajunge sa-i fie necesara inventia neamtului, inseamna ca nu mai produce miere.
Produce roi naturali.

Neamtul vrea sa-si vinda inventia ... dar cel mai benefic pt. stupar este sa NU ai nevoie de ea. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 23:28

adita scrie:Domnul alt stupar,

Domnul Adita,
Va rot raspunde ca, exceptand cazul unei matci cu pedigree mai valoros decat colonia in sine, aceasta inventie are valoare neglijabila deoarece pusa in practica de un "apicultor care nu poate supraveghea stupina in perioada de roire" ( l-am citat pe colegul Gheorghe plus! ) nu intarzaie sub nicio forma plecarea secundarilor. In general, intre roiul primar si cei secundari se interpun un nr. relativ mic de zile ( atentie! putine colonii respecta ce zice cartea... ca roiul primar pleaca deindata ce primele botci sunt capacite! ), iar in cazul unui apiculturi la fara frecventza ne trezim cu matca batrana la plaja in magnet si cu ramele pline de botci eclozionate.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde adita » 28 Dec 2012, 14:28

Dle Adi Hodis,
"Neamtul vrea sa-si vinda inventia ... "Postarea lui gheorghe plus cred ca era sa informeze plublicul de pe forum ca un stupar german a gindit si la aceasta metoda.Nu cred ca gheorghe plus sa joace rolul de agent de vinzari.
Imi permit sa fac o remarca de a carui adevar sint sigur: daca ar fi distribuite citeva sisteme apinaut gratis s-ar schimba optica si ar fi si laudatori. Va aduc aminte de sistemul Jenter, de produsele Vita Europe....
Dle Adi Hodis, e bine sa avem adagii care sa ne faca sa ne gindim la albina ca la un lucru de pret dar Albert Einstein nu a spus niciodata asa ceva. Spuneti locul unde el afirma asa ceva.
adita

Mesajde Adi Hodis » 28 Dec 2012, 16:37

Adita draga, ai inteles altceva ... cand eu am indus principalul scop al apicultorului si anume, sa mentina stupina in stare de activitate de cules. Astfel se poate obtine productie de miere pe tot sezonul dar si roi, formati de catre apicultor, desigur.
In rest, cele afirmate de dumneata sint doar impresii, la care nu m-am referit.

Ca exista si, aceasta varianta de a imobiliza matca, asa este dar tot nu rezolva mare lucru.
Sint cazuri cand cu matca batrina iese si matci tinere, deci roiul tot pleaca.

Pe mine unul nu ma convinge apinautul ... imi sustin parerea ca e mai bine sa am stupina in stare de cules decit sa fie necesar acel apinaut.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde adita » 28 Dec 2012, 17:21

Draga Adi Hodis,
Probabi in graba de a posta am pierdut adevaratul celor spuse de dv. De obicei nu ma pronunt fara a lucra cu obiectul.
adita

Mesajde gheorghe plus » 28 Dec 2012, 17:34

Ma bucur ca discutati despre APINAUT.Singurul lucru ptr care m-a facut sa postez a fost era de a informa prieteni de pe forum.
Poate odata vom discuta linistiti despe acest sistem.
gheorghe plus

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE