Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Miere si protofil

Mesajde lache » 30 Noi 2012, 23:59

Este stiut, protofilul se administreaza , de regula ,in sirop sau turte. Dar daca vreau sa stimulez spre primavara cu miere zaharista si protofil, in afara de aspectul economic ,este vreun inconvenient ? Cum se face amestecul si care ar fi doza, ca la turte ? Multumesc anticipat !
lache

Re: Miere si protofil

Mesajde un OM » 01 Dec 2012, 00:11

Doza ca la turte si "Da" chiar daca este neeconomic, este mult mai bine.
un OM

Mesajde iunicu » 04 Dec 2012, 23:43

Acum eu nu inteleg, cum vine treaba asta, sa fie neeconomic sa dai mierea inapoi albinelor cand au nevoie de ea?
Protofilul se dozeaza dupa prospect indiferent de tipul hranei.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde aliuta2000 » 05 Dec 2012, 16:01

iunicu scrie:Acum eu nu inteleg, cum vine treaba asta, sa fie neeconomic sa dai mierea inapoi albinelor cand au nevoie de ea?
Protofilul se dozeaza dupa prospect indiferent de tipul hranei.

neeconomic , pentru ca mierea este substantial mai scumpa decat alti inlocuitori ....
ca e naturala si normala ... e partea a2-a
A.D.
aliuta2000

Mesajde iunicu » 20 Dec 2012, 00:06

Sunt sigur ca este mai economic sa dai copiilor tai o supa la plic decat sa le faci o supa din gaina de curte.
Glumesc fireste, sunt sigur ca sti la ce ma refer.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde lache » 22 Dec 2012, 23:18

Am amestecat mierea cu protofil.Ori m-am plictisit sa o amestec mai mult, ori a ajuns la oun fel de saturatie, ca mierea (semicristalizata) a ,,acceptat" doar jumatate din doza pusa. Dupa citeva ore era o pelicula de protofil deasupra pe care am scurs-o, am dat vasul la rece si acuma s-a cristalizat total toata cantitatea. Am vazut ca unii apicultori pun mierea zaharisita in pungi subtiri de plastic si o plaseaza deasupra cuibului , la nevoie. Rog sa-mi spuna cineva daca nu se topeste mierea sa existe riscul de a curge...
lache

Mesajde mihaigs » 25 Dec 2012, 20:16

In primul rand va urez Craciun si Sarbatori Fericite. Referitor la problema ta sa stii ca poti amesteca mierea si protofilul cu o bormasina si cu un melc de amestecat adeziv. Nu este obositor si faci si treaba mai repede si bine fara a mai avea protofil in plus.Daca bagi compozitia rezultata in pungi si le intepi cu furculita de descapacit totul va fi ok.
pentru o viata sanatoasa evitati:prietenii falsi, minciuna si excesul de incredere...
mihaigs

Mesajde costinelblagniceanu » 26 Dec 2012, 17:35

lache scrie:Am amestecat mierea cu protofil.Ori m-am plictisit sa o amestec mai mult, ori a ajuns la oun fel de saturatie, ca mierea (semicristalizata) a ,,acceptat" doar jumatate din doza pusa. Dupa citeva ore era o pelicula de protofil deasupra pe care am scurs-o, am dat vasul la rece si acuma s-a cristalizat total toata cantitatea. Am vazut ca unii apicultori pun mierea zaharisita in pungi subtiri de plastic si o plaseaza deasupra cuibului , la nevoie. Rog sa-mi spuna cineva daca nu se topeste mierea sa existe riscul de a curge...

Sal Lache,foloseste pungi din acelea de pe sul cu incredere si sa nu le gauresti si-ti garantez ca nu va curge nici un pic de miere.Eu folosesc astfel de pungi cind administrez siropul si nu curg.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde balu » 26 Dec 2012, 19:58

Am dat si eu miere fluida in punga peste rame, in general merge, dar se poate si asta, pusa preventiv, fiind mai cald ,albinele se dau la ea, o inteapa, vine gerul refac ghemul , mierea poate curge
balu

Mesajde costinelblagniceanu » 26 Dec 2012, 20:34

Garantez ca nu va curge .Gaurile facute de albine sunt foarte mici si nu va curge.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde lache » 29 Dec 2012, 19:21

Multumesc tuturor celor care si-au impartasit din experienta lor si mi-au intarit convingerea ca nu gresesc.
Permiteti-mi totodata ca in prag de AN NOU sa va transmit tuturor forumistilor, si nu numai, multa sanatate si realizari frumoase alaturi de cei dragi, un an apicol mai bun , cu famili puternice si recolte de miere record ! Sa va dea D-zeu sa aveti in continuare rabdarea si disponibilitatea necesara sa dati un sfat in baza experientei dv. tuturor celor care , mai lipsiti de practica, il cer cu disperare cind simt ca sunt la anaghie cu... investitia lor ! Si nu in ultimul rind, un sincer LA MULTI ANI !
lache

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR