eu le-am pus la gaura asa cum se vede in poze...mananca fara probleme, sunt suficient de multe incat sa treaca de 1,5cm de spatiu intre rame si capac..sunt iernate in interior etc
Nu-i nici un pericol!
BUNKA scrie:eu le-am pus la gaura asa cum se vede in poze...mananca fara probleme, sunt suficient de multe incat sa treaca de 1,5cm de spatiu intre rame si capac..sunt iernate in interior etc
Nu-i nici un pericol!
valentin scrie:Turta este bine s-o punem si din decembrie parerea mea dar nu dupa reteta lu nea marin .va dau reteta mea propie;
1kg miere 0g zahar si o punga de congelator ,si veti esi cu albinele vii in primavara
genutzu scrie:BUNKA scrie:eu le-am pus la gaura asa cum se vede in poze...mananca fara probleme, sunt suficient de multe incat sa treaca de 1,5cm de spatiu intre rame si capac..sunt iernate in interior etc
Nu-i nici un pericol!
bunka nu am fost atent adica nu am citit topicul de la inceput!
Tu nu ai lasat mancare suficienta la albine in toamna sau nu le-ai completat rezervele la timp de ai fost nevoit sa le dai acum hrana? Oricum ar fi fost o punga cu miere le statea mai bine decat apimelul. Daca au avut hrana suficienta cred ca le fortezi prea tare sa pape acum. Mai ales ca pana la zborurile de curatire mai e mult!
Cleolin scrie:Salve,
Invertirea nu are loc.....de aia se uzeaza albina...
Foloseste reteta de turte de la nenea Gica(Dumnezeu sa il ierte) cu protofil inainte de bagare in pungi (dupa scaderea temperaturii)...
jenica67 scrie:Eu stiam ca la 4 kg se zahar farin, 4 gr de sare de lamaie (pentru corectarea ph), 80 ml protofil si 1 kg de miere (incalzita la 40 gr), ca sa nu iese prea fluida. Oricum se amesteca, se lasa pana a doua zi sa difuzeze mierea cu zaharul si atunci se mai corecteaza o data densitatea.
jenica67 scrie:Asta este tema :
viewtopic.php?f=9&t=643
gica scrie:Reteta standard pentru sirop din zahar invertit:...
gica scrie:Reteta standard pentru placi din zahar invertit (candi):...
jenica67 scrie:Acum se dau numai turte energetice. Proteice, se dau normal mai la inceputul lui martie. Daca si numai daca, nu ai rezerve, poti dai miere zaharificata, sau zahar candi.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori