Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cât costă un deget tăiat?

Mesajde BUNKA » 23 Dec 2012, 20:38

BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Dec 2012, 21:00

BUNKA scrie:De pe You tube se poate invatza meserie .. http://www.youtube.com/watch?v=_cEyAqhvEnM
meserie curata http://www.youtube.com/watch?v=KPINeZFG ... =endscreen

pt cine-i place cu canoea pe apa.... http://www.youtube.com/watch?v=-H_Yk2WNfpE
Cum poti sa-ti tai mainile ... http://www.youtube.com/watch?v=Z-gMTKIfCnQ
BUNKA

Mesajde Mishu05 » 23 Dec 2012, 23:55

Un filmulet despre cat de periculoasa poate deveni tamplaria. Mesterul desi are experienta si aparent stia cum se va desfasura tot procesul s-a inselat . A avut mare noroc ca a scapat fara sa il atinga lama. De luat aminte:
https://www.youtube.com/watch?v=u7sRrC2Jpp4
Mishu05

Mesajde BUNKA » 24 Dec 2012, 13:19

BUNKA

Mesajde catalin.profiri » 25 Dec 2012, 09:02

Acum vre-o 2 luni sotia s-a saturat sa ii tot promit ca facem/cumparam praguri prin casa mi-a facut o surpriza. S-a apucat si a facut ea: A luat resturi/scanduri le-a taiat/frezat la circular (ambele fete) apoi le-a taiat in unghi de 45 de grade (dar nu a inclinat panza, ci piesa...). Fara nici o protectie. Cand am ajuns acasa ... sa pic din picioare cand am vazut la ce s-a expus.:evil: :x .
concluzie... in cateva ore am facut pragurile si ea a promis ca nu se mai atinge de circular.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde BUNKA » 27 Dec 2012, 16:19

BUNKA

Mesajde topy » 28 Dec 2012, 15:57

o amarata de laterala de la rame.s-a agatat in panza a trecut pe langa urechi si apoi prin geam.a prins o viteza....daca trecea printre urechi....scapa geamul.... :D
topy

Mesajde cristi_vidican » 28 Dec 2012, 16:48

topy scrie:o amarata de laterala de la rame.s-a agatat in panza a trecut pe langa urechi si apoi prin geam.a prins o viteza....daca trecea printre urechi....scapa geamul.... :D

E bine să se stea în laterala pânzei, nu pe direcția în care poate sări lemnul din pânză.
Ieri am debitat câteva sute de laterale, speteze inferioare și superioare. Vreo 6 ore am dat continuu la circular.
Necesită o disciplină și a minții. Când treaba mergea bine, mă furau gândurile și mă trezeam că puteam să fac prostii. tocmai ce s-a vindecat degetul din prima poză. aștept să crească carnea la loc :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde aliuta2000 » 28 Dec 2012, 22:57

Cristi ...Bunicul meu avea o vorba..(meseria lui a fost tamplaria ... si desi avea doar 4 clase ca asa se făcea pe timpul lui pot sa spun ca știa mult mai multa geometrie .. desi nu conștient ...........si nu a acceptat tehnica destul de mult timp )"Taica ... dracoveniile astea sunt bune , dar intr-un moment iti i-a mai mult decat iti poate da intr-o viata "
in zona noastră zona de dogărie butoaie in general perioada '90-2000 au fost foarte multe accidente care sau lăsat cu degete tăiate in abricht si chiar mâini tăiate in banzic si la circular .
de aceea pot spune ca utilajele de orice fel sunt foarte folositoare , dar trebuie tratate cu toată atenția pentru ca nu te iartă.
A.D.
aliuta2000

Mesajde cristi_vidican » 30 Dec 2012, 16:15

Un video foarte educativ.
Ovidiu_78, iată o îmbunătățire la ce ai făcut tu pentru fierăstrăul tău. E la partea de final a filmului.
cristi_vidican

Mesajde ovidiu_78 » 30 Dec 2012, 20:25

Stiu video asta,mersi oricum,e meserias ng asta,este o metoda mai simpla de aliniat la 90 grade,cu ceas comparator,am vazut o gramada de filme despre table saw sled,dar a lui matias mi s-a parut tare simplu,acuma astept ceva panza de circular sa imi vina,si imi fac altul,cu niste imbunatatiri extra,asa luate de la unul si altul de pe net,plus ce am experimentat cu asta
Am sa revin cu ceva poze apoi
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 01 Ian 2013, 09:28

Ia vedeți aici cum se debitează lateralele de rame.
E David Nick, pentru cunoscători.
Zilele acestea am terminat și eu operațiunea asta. Dacă eu făceam așa, trebuia să cer împrumut degete de la toți de pe forum. :lol:
cristi_vidican

Mesajde aliuta2000 » 01 Ian 2013, 11:50

Salut si La multi ani 2013!
Cristi tocmai despre asta vorbeam ca nu se face , pentru ca linia dintre prezentare cu succes pe care am vizualizat-o si un accident tragic filmat e foarte fina .
asa ceva nu se face (opinia mea ), oricât de meseriaș ai fi , pentru ca pânza aceea nu stie cine lucrează pe ea si taie la fel . la cei probabil 80 dinti pe care ii are + cred 4500 rpm din partea motorului si ceva peste 2 Kw puterea motorului => decât 1/5 secunde sau poate mai puțin sa iti reteze unul-2 degete sau ...
de aceea se recomanda respect pentru utilaj si ustensile de protecție cum sunt prezentate mai sus cat mai sigure pentru om , chiar daca ele scad un pic randamentul => siguranța ca lucrezi si ziua următoare..pentru ca degetele sunt utile asa cum le avem , nu separate
A.D.
aliuta2000

Mesajde ovidiu_78 » 01 Ian 2013, 16:43

"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 01 Ian 2013, 16:44

e kamikaze ce mai,ca si ala de la sculele dm din prezentare :lol:
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 03 Ian 2013, 22:19

Azi mi-am facut si asa ceva,e bun ca nu mai ramane locul acela mare dinte panza si insertie,si asa nu mai e pericol sa prinda bucati mici
Fişiere ataşate
poza.jpg
ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE