Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

o privire...la albine

Mesajde paga » 27 Dec 2012, 18:34

Buna ziua...la toti stuparii si nu numai.ieri am desfacut stupii pt a le baga putina apifonda(de siguranta).Toate bune pana am ajuns la roi(facuti dupa 1august)din 14am ramas cu 11.Trecand peste....dezamagire...ce parere aveti?E grav sau nu....la voi cum e situatia?Multumiri anticipate....tuturor...
paga

Re: o privire...la albine

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 18:56

paga scrie:Toate bune pana am ajuns la roi (facuti dupa 1august)din 14am ramas cu 11.
E grav sau nu ?

Grav ? Nu e grav inca... de ce sa fie ?
Inca... nu-i gata nici decembrie, nu ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Albinel » 27 Dec 2012, 19:21

alt stupar scrie:
paga scrie:Toate bune pana am ajuns la roi (facuti dupa 1august)din 14am ramas cu 11.
E grav sau nu ?

este o gluma a ta desigur ..!!
pentru initiatorul intrebarii ...:
este destul de grav si asta inseamna sa intervii destul de rapid ,sa depistezi cauzele si sa le anihilezi la ceilalti..faptul ca spui ca ti s-a intamplat numai la roi ,nu ar trebui sa te linisteasca ..si inca ceva ..la iernat familiile se baga avand puteri cat mai egale..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde paga » 27 Dec 2012, 19:57

Albinel scrie:
alt stupar scrie:
E grav sau nu ?

este o gluma a ta desigur ..!!
pentru initiatorul intrebarii ...:
este destul de grav si asta inseamna sa intervii destul de rapid ,sa depistezi cauzele si sa le anihilezi la ceilalti..faptul ca spui ca ti s-a intamplat numai la roi ,nu ar trebui sa te linisteasca ..si inca ceva ..la iernat familiile se baga avand puteri cat mai egale..

Fiind incepator...astept si accept soluutii.
paga

Mesajde paga » 27 Dec 2012, 19:59

Ce ar trebui sa fac...ma puteti indruma?
paga

Mesajde Albinel » 27 Dec 2012, 20:01

paga scrie:Ce ar trebui sa fac...ma puteti indruma?

daca ne spui si cauza mortalitatii ..vei gasi foarte multi care sa te indrume ;)
Albinel

Mesajde vslsilviu » 27 Dec 2012, 20:12

Ce inseamna "facuti dupa 1august" ? Mai ieri ... parca era cineva care spunea ca a hranit in noiembrie, astazi altcineva ne intreaba de roit de Craciun... asa ca o data exacta cred ca este necesara si bineinteles o descriere cat mai detaliata (nr rame, stare generala etc...).
vslsilviu

Mesajde paga » 27 Dec 2012, 20:20

vslsilviu scrie:Ce inseamna "facuti dupa 1august" ? Mai ieri ... parca era cineva care spunea ca a hranit in noiembrie, astazi altcineva ne intreaba de roit de Craciun... asa ca o data exacta cred ca este necesara si bineinteles o descriere cat mai detaliata (nr rame, stare generala etc...).

Au fost roisori pe 2rame cu mancare destula...facuti la 15august...aprox. albinele pareau ude de parca a curs miere pe ele...sper sa nu gresesc in apreciere...va multumesc pt deranj si timp alocat
paga

Mesajde Ioan Guist » 27 Dec 2012, 20:23

Pai...daca esti din Dobrogea e una.Daca esti din miercurea ciuc e ...alta mancare de revelion.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Hropaciov » 27 Dec 2012, 20:28

Este grav daca din 14 ai ramas cu 11 pana acum.Nu suntem nici la jumatatea iernii.Si eu am tot 14 la iernat, le-am bagat astazi apifonda,tot de siguranta.Am un roi care ierneaza pe 3 rame facut tot in august.Era ok la verificare, ocupa rama din mijloc plus intervalul dinspre diafragma.I-am pus cam 6-700 g de apifonda.In plus pe cei mai slabuti i-am impachetat cu folie pe care am perforat-o in dreptul gurilor de aerisire din capac pentru a avea putina aerisire impotriva condensului.Incearca si tu sa-i impachetezi, la familiile mai mici poate avea efect pozitiv impotriva curentilor reci de aer.
Hropaciov

Mesajde Albinel » 27 Dec 2012, 20:58

paga scrie:Au fost roisori pe 2rame cu mancare destula...facuti la 15august...aprox. albinele pareau ude de parca a curs miere pe ele...sper sa nu gresesc in apreciere...va multumesc pt deranj si timp alocat

baga nasucul in ele ..si daca-ti cade parul ,inseamna ca ai facut completari tarzii siropul nefiind transformat in totalitate.. :?:
Albinel

Mesajde balasbebe » 27 Dec 2012, 21:04

Hropaciov scrie:Este grav daca din 14 ai ramas cu 11 pana acum.Nu suntem nici la jumatatea iernii.Si eu am tot 14 la iernat, le-am bagat astazi apifonda,tot de siguranta.Am un roi care ierneaza pe 3 rame facut tot in august.Era ok la verificare, ocupa rama din mijloc plus intervalul dinspre diafragma.I-am pus cam 6-700 g de apifonda.In plus pe cei mai slabuti i-am impachetat cu folie pe care am perforat-o in dreptul gurilor de aerisire din capac pentru a avea putina aerisire impotriva condensului.Incearca si tu sa-i impachetezi, la familiile mai mici poate avea efect pozitiv impotriva curentilor reci de aer.

Daca de acum trebuie apifonda, si nu au miere nu au nici o sansa. Mai bine unificari acum decat nimic. Mai bine o matca sacrificata decat tot roiul
balasbebe

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 22:27

paga scrie:Au fost roisori pe 2rame cu mancare destula...facuti la 15august...aprox.

ei vezi ;) aici ai gresit... i-ai facut prea timpurii si nitzel prea tarisori :evil:
anul viitor fa "roisorii" cam dupa 15 septembrie si max. pe 1,5 rame !

Oare mai au aia locuri la Balaceanca ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde paga » 28 Dec 2012, 00:05

alt stupar scrie:
paga scrie:Au fost roisori pe 2rame cu mancare destula...facuti la 15august...aprox.

ei vezi ;) aici ai gresit... i-ai facut prea timpurii si nitzel prea tarisori :evil:
anul viitor fa "roisorii" cam dupa 15 septembrie si max. pe 1,5 rame !

Oare mai au aia locuri la Balaceanca ?

Mai bine te...culcai...dk nu esti in stare sa ai o interventie de bun simt...nu e musai sa raspunzi.De unde stii de Balaceanca?Ai fost in ...vacanta?
paga

Mesajde paga » 28 Dec 2012, 00:09

Am vazut si in alte postari ca esti cam...plin de tine...dar mai bine inchid subiectul ...
nu are rost.
paga

Mesajde jenica67 » 28 Dec 2012, 00:22

paga, la ce informatii sumare ai dat, asa pareri ai primit. Daca ti-ar spune un coleg ce sa faci, ai face ?? Unul din colegi ti-a spus, daca te uiti atent. Ideia este, daca tu cand ai avut un accident cu masina, degeaba mai intrebi soferii, acum ce sa fac ?? De ce nu ai intrebat in septembrie, sau atunci cand inca mai puteai sa faci destule.
Daca citeai forumul asta vara, vedeai ca toti spun, sa nu bagi roi sub 3 intervale in iarna, ca ai putine sanse sa ii scoti si tu ne spui ca sunt pe 2 rame. Acum poti sa fi suparat pe tine. Daca mai este maine timp frumos, la tine (in Congo sau de unde esti - apropo parca altstupar zicea, ca nici nu raspunde la astia de acolo) pune-te si uneste-i, fa maxim 3 si vei avea satisfactia, ca ai scos ceva din iarna, din partea lor. Asta toamna puteai sa faci din toti maxim 6, si sa ii iernezi cate 2 intr-o lada.
Ultima oară modificat de jenica67 pe 28 Dec 2012, 01:52, modificat 1 dată în total.
jenica67

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR