Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cand se poate administra turta?

Mesajde BUNKA » 21 Dec 2012, 19:56

eu le-am pus la gaura asa cum se vede in poze...mananca fara probleme, sunt suficient de multe incat sa treaca de 1,5cm de spatiu intre rame si capac..sunt iernate in interior etc
Nu-i nici un pericol!
BUNKA

Mesajde valentin » 22 Dec 2012, 08:46

Turta este bine s-o punem si din decembrie parerea mea dar nu dupa reteta lu nea marin .va dau reteta mea propie;
1kg miere 0g zahar si o punga de congelator ,si veti esi cu albinele vii in primavara ;)
valentin

Mesajde genutzu » 26 Dec 2012, 10:55

BUNKA scrie:eu le-am pus la gaura asa cum se vede in poze...mananca fara probleme, sunt suficient de multe incat sa treaca de 1,5cm de spatiu intre rame si capac..sunt iernate in interior etc
Nu-i nici un pericol!

bunka nu am fost atent adica nu am citit topicul de la inceput!
Tu nu ai lasat mancare suficienta la albine in toamna sau nu le-ai completat rezervele la timp de ai fost nevoit sa le dai acum hrana? Oricum ar fi fost o punga cu miere le statea mai bine decat apimelul. Daca au avut hrana suficienta cred ca le fortezi prea tare sa pape acum. Mai ales ca pana la zborurile de curatire mai e mult!
genutzu

Mesajde fanita teleorman » 27 Dec 2012, 11:06

Salutare...Va rog sa ma lamuriti intro problema.La prepararea turtei din zahar farin si miere daca se prepara la rece cum are loc invertirea zaharului daca nu se fierbe?.Sau zaharul farin nu trebuie invertit?..Va multumesc si astept un raspuns...sa ne auzim cu bine.
fanita teleorman

Mesajde Cleolin » 27 Dec 2012, 11:34

Salve,
Invertirea nu are loc.....de aia se uzeaza albina...
Foloseste reteta de turte de la nenea Gica(Dumnezeu sa il ierte) cu protofil inainte de bagare in pungi (dupa scaderea temperaturii)...
Cleolin

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2012, 11:43

valentin scrie:Turta este bine s-o punem si din decembrie parerea mea dar nu dupa reteta lu nea marin .va dau reteta mea propie;
1kg miere 0g zahar si o punga de congelator ,si veti esi cu albinele vii in primavara ;)

Da...
este bine, este nemaipomenit de bine ! :twisted:
si vei iesi cu cateva albine vii in primavara si alea vai de soarta lor.

Bai, la cata puzderie de incepatori care au cerut un sfat, li s-a spus sa lase stupii in pace dar de facut fac exact pe dos... chiar ajungi sa te intrebi daca mai are rost !
Baga nene turte... nu din decembrie, baga-le de la inceputul lui noiembrie, baga-le in ritmul saptamana si turta... ca cica asa se ierarhizeaza "apicultorii"... cel mai benga-i ala la care i-au consumat mai multe turte pan` de anul nou... si in aprilie cere iarasi sfaturi cum sa faci ca un amarat de stup pe 4-5 rame sa-ti culeaga la salcam !
Aferim apicultura !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde BUNKA » 27 Dec 2012, 18:44

genutzu scrie:
BUNKA scrie:eu le-am pus la gaura asa cum se vede in poze...mananca fara probleme, sunt suficient de multe incat sa treaca de 1,5cm de spatiu intre rame si capac..sunt iernate in interior etc
Nu-i nici un pericol!

bunka nu am fost atent adica nu am citit topicul de la inceput!
Tu nu ai lasat mancare suficienta la albine in toamna sau nu le-ai completat rezervele la timp de ai fost nevoit sa le dai acum hrana? Oricum ar fi fost o punga cu miere le statea mai bine decat apimelul. Daca au avut hrana suficienta cred ca le fortezi prea tare sa pape acum. Mai ales ca pana la zborurile de curatire mai e mult!

sunt iernate pe un singur corp ME si consumasera ceva din rame si pt sigurantza le-am pus la gaura, unele au luat-o altele nu, functie de cat de multa nevoie au avut de ea..mancare au avut suficient dar le-am pus pt sigurantza..apimelul e foarte ok, e invertit, exceptand faptul ca nu are mineralele si oligoelementele pe care le are mierea, ca substanta energetica este foarte bun...
BUNKA

Mesajde fanita teleorman » 27 Dec 2012, 21:06

Cleolin scrie:Salve,
Invertirea nu are loc.....de aia se uzeaza albina...
Foloseste reteta de turte de la nenea Gica(Dumnezeu sa il ierte) cu protofil inainte de bagare in pungi (dupa scaderea temperaturii)...

Daca nu este suparare dami si mie aceasta reteta,nu o gasesc nicaeri...Sa auzim de bine!..
fanita teleorman

Mesajde jenica67 » 27 Dec 2012, 21:44

fanita teleorman, daca citeai tema asta, cu prima postare o gaseai sigur ! :lol:
jenica67

Mesajde pustu » 27 Dec 2012, 22:11

jenica67 scrie:Eu stiam ca la 4 kg se zahar farin, 4 gr de sare de lamaie (pentru corectarea ph), 80 ml protofil si 1 kg de miere (incalzita la 40 gr), ca sa nu iese prea fluida. Oricum se amesteca, se lasa pana a doua zi sa difuzeze mierea cu zaharul si atunci se mai corecteaza o data densitatea.

asta e ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde jenica67 » 27 Dec 2012, 22:40

Asta este tema :
viewtopic.php?f=9&t=643
jenica67

Mesajde Cleolin » 27 Dec 2012, 22:41

Cleolin

Mesajde pustu » 27 Dec 2012, 23:02

jenica67 scrie:Asta este tema :
viewtopic.php?f=9&t=643

nea gica zice :
gica scrie:Reteta standard pentru sirop din zahar invertit:...

gica scrie:Reteta standard pentru placi din zahar invertit (candi):...

sa nu te superi dar care e turta ? , unde var proteina ?
sa traiesti nea gica
pustu

Mesajde jenica67 » 27 Dec 2012, 23:08

Acum se dau numai turte energetice. Proteice, se dau normal mai la inceputul lui martie. Daca si numai daca, nu ai rezerve, poti dai miere zaharificata, sau zahar candi.
jenica67

Mesajde pustu » 27 Dec 2012, 23:30

jenica67 scrie:Acum se dau numai turte energetice. Proteice, se dau normal mai la inceputul lui martie. Daca si numai daca, nu ai rezerve, poti dai miere zaharificata, sau zahar candi.

deci daca ii dau la unu o punga de miere zaharisita si la altu o placa candi inseamna ca '' le-am administrat turta '' la amandoi ?? pai de ce nu zici asa de la inceput sa inteleaga si astia mai batuti in cap ? am strans pana acu un brat de undite si tot flamand sunt . sa traiesti nene alt stupar
pustu

Mesajde genutzu » 28 Dec 2012, 00:10

TURTA SE VA ADMINISTRA DE LA JUMATATEA LUI FEBRUARIE INCOLO CEL MAI DEVREME. nA CA AM RASPUNS LA INTREBAREA TOPICULUI. Poate s-o intelege odata!
genutzu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA