Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Salcâmul japonez

Mesajde Leon » 12 Dec 2012, 23:27

Da,si salcamul japonez cum e la voi?
Ultima oară modificat de Leon pe 13 Dec 2012, 00:19, modificat 1 dată în total.
Leon

Mesajde MyBees » 12 Dec 2012, 23:29

Leon scrie:Asa arata salcamul japonez din gradina mea. Ce s-a prezentat in imaginile anterioare e cu totul altceva.

Nu il vad bine ca are o glicina in fata... nu ai o poza mai mare? :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 12 Dec 2012, 23:35

Leon, e o poza in prima pagina
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Leon » 13 Dec 2012, 00:17

Da,veti dreptate.Si eu credeam ca am salcam japonez in curte. :lol: Multumesc!
Leon

Mesajde Cristina-Irina » 13 Dec 2012, 20:22

MyBees scrie:Pai acum... sa treaca bruma... :lol:

Nu avem decat sa o luam la picior si sa cautam pe langa cei mari. Acum cred ca se recunosc mai greu, fara frunze...

Mai avem varianta unui desant cu cagula pe fata la service-ul acela din Titan :), daca ne ajuta, cu adresa, noua noastra colega(banuiesc ca si in ale apiculturii?) careia ii spun bun venit.

Bine v-am gasit.
Service-ul este pe Codrii Neamtului, intrarea dinspre Postavarului. Tot acolo, in spatele complexului comercial de peste drum de magazinul Billa este o scoala. In curtea acelei scoli sunt niste exemplare foarte mari de Sophora Japonica. Nu am observat daca au drajoni.
Am mai gasit un site, Eden Garden, care printre alte plante ofera si acest arbore. Voi vedea in primavara daca il au in stoc si la ce pret.
Cristina-Irina

Mesajde proapis13 » 13 Dec 2012, 22:09

Cind infloreste parfumul florilor se raspindeste de nu stii din ce directie vine
Nu am apucat sa fac nici-o poza cu pomii din Severin si sunt cativa insa iata una care-mi place
salve :D
Fişiere ataşate
800px-Sophora_japonica_JPG2Aa.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MyBees » 13 Dec 2012, 22:39

Cristina-Irina, am pus si pe harta, dar nu stiu daca am nimerit locul. Ne poti confirma?

Spor!
---
MyBees

Mesajde Cristina-Irina » 13 Dec 2012, 23:13

MyBees scrie:Cristina-Irina, am pus si pe harta, dar nu stiu daca am nimerit locul. Ne poti confirma?

Spor!

Nu stiu cum sa vad harta. Nu sunt prea familiarizata cu forumul.
Cristina-Irina

Mesajde MyBees » 13 Dec 2012, 23:17

Harta cu cele doua puncte(copaceii aceia verzi): http://goo.gl/maps/03B44

Avem aici o discutie: viewtopic.php?f=12&t=2987
---
MyBees

Mesajde Cristina-Irina » 13 Dec 2012, 23:21

MyBees scrie:Harta cu cele doua puncte(copaceii aceia verzi): http://goo.gl/maps/03B44

Avem aici o discutie: viewtopic.php?f=12&t=2987

Am gasit-o deja. Confirm pozitia.
Cristina-Irina

Mesajde happy » 28 Dec 2012, 20:21

Cristina-Irina scrie:
Bine v-am gasit.
Service-ul este pe Codrii Neamtului, intrarea dinspre Postavarului. Tot acolo, in spatele complexului comercial de peste drum de magazinul Billa este o scoala. In curtea acelei scoli sunt niste exemplare foarte mari de Sophora Japonica. Nu am observat daca au drajoni.
Am mai gasit un site, Eden Garden, care printre alte plante ofera si acest arbore. Voi vedea in primavara daca il au in stoc si la ce pret.

Sophora japonica nu drajoneaza,in Slobozia sunt o multime de arbori in parcuri si pe strazi dar nu au puieti.Acum 2 saptamani am pus la germinat seminte in pungi ziplox si ieri una din ele a germinat.Este foarte greu de obtinut puieti,mircea stie mai bine.Anul trecut din multe seminte puse la germinat nu am obtinut decat un puiet! :cry:
Eden Garden are preturi pentru straini nu pt. romani! :!:
happy

Mesajde Cristina-Irina » 06 Ian 2013, 23:33

happy scrie:
Cristina-Irina scrie:
Bine v-am gasit.

Sophora japonica nu drajoneaza,in Slobozia sunt o multime de arbori in parcuri si pe strazi dar nu au puieti.Acum 2 saptamani am pus la germinat seminte in pungi ziplox si ieri una din ele a germinat.Este foarte greu de obtinut puieti,mircea stie mai bine.Anul trecut din multe seminte puse la germinat nu am obtinut decat un puiet! :cry:
Eden Garden are preturi pentru straini nu pt. romani! :!:

In primul rand doresc sa-ti urez, tie si tuturor stuparilor de pe acest forum La Multi Ani! 2013 sa va aduca numai bucurii si tot ce va doriti.

Multumesc pentru link. Trebuie sa te contrazic in legatura cu ”Sophora Japonica nu drajoneaza”, deoarece eu am scos un astfel de lastar de pe o radacina superficiala a unui arbore si sunt sigura ca este Sophora Japonica. Intr-adevar nu este o metoda uzuala de propagare pentru acest tip de arbore, dar una din metode este formarea de puieti din bucati de radacini. Definitia drajonului este, conform DEX ”lastar crescut pe o radacina superficiala”. Intr-adevar metoda uzuala si cea mai sigura de propagare este din seminte.

Toate bune!
Cristina-Irina

Mesajde stefanmadalin » 06 Ian 2013, 23:57

Doar ce am luat si eu niste seminte din Cismigiu.
Fişiere ataşate
seminte salcam japonez.JPG
stefanmadalin

Mesajde marco68 » 12 Ian 2013, 12:16

Buna tuturor,
mai aveti seminte de salcim japonez si pentru Alba-Iulia? , eventual si alte specii rare , multumesc pentru deranj celor care se implica.
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde delorin I » 13 Ian 2013, 00:19

Inca sunt plini copacii Bucurestiului de seminte- ma refer la salcami japonezi, ...si eu vreau sa mai culeg o serie caci o parte din cele vechi au cam mucegait! Asa ca...nu vei fi uitat! :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 18 Ian 2013, 21:42

Am gasit un link interesant despre salcamul japonez in cautarea acelor specii necunoscute la noi despre care vorbea astazi happy, pe care insa nu le am aflat!
http://www.horticultorul.ro/arbori-arbu ... -japonica/
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI