Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Terorizat de un soarec! In interiorul casei mele!

Mesajde badguy_goodguy » 28 Dec 2012, 17:13

Deschid topic nou, pt. ca in alte topic-uri se vorbeste despre soarecii care intra in stupi...eu am probleme cu unul care mi-a intrat in casa!

Cred ca are sa va radeti de mine, pentru ca sunt de la oras si nu stiu cum sa rezolv o banala problema... insa acest animal mic dar foarte inteligent a inceput sa-mi distruga efectiv vila pe 3 nivele.

In fine, prin anul 2010 , am lasat geamurile deschise, si atunci cred ca mi-a intrat un soarece in casa. Nu cunosc ce rasa e, sunt din judetul Bihor, poate puteti sa-mi spuneti. Acest mic invidivid (banuiesc ca impreuna cu familia sa) imi cauzeaza distrugeri importante cum ar fi:

-Se urca pe pereti, si-a facut "cuiburi" efectiv in TAVAN !!! (intr-o camera)

-Si-a facut gauri pe la usi, usi moderne din PVC, a ros pe la margini pe unde e spuna pt. a putea trece usor dintr-o camera in alta.

-Am niste papagali pe care ii deranjeaza in mod sistematic! Nu stiu cum , intra in cusca papagalilor, le mananca mancarea, si iese afara (duce ce face caca) fara probleme! Stiu ca este el deoarece cand am cumparat o colivie noua a intrat in ceea veche fara probleme! Habar nu am cum reuseste performanta!

-Intr-o camera am tinut ramele goale si cateva cu miere. A urcat efectiv 5 cacaturi si a mancat din ceara! a lasat dara pe unde a trecut ! de asemenea miroase foarte urat pe ramele respective, si a lasat si excremente, deci numai el poate fi. E interesat ca nu ii prea place mierea, din alea cu miere a mancat f. putin, sau miere e mai consistenta decat ceara!? sau a distrus ceara sa aiba access la putina miere de pe fundul celulelor?

-Ma terorizeaza, este neinfricat. ca de ex. eram pe wc si el se uita direct la mine. Am dat sa-l prind... prinde-l daca poti. In nici 5 secunde a disparut ca in pamant.

In fine, am vazut foarte mult ca ii place ciocolata. Am avut o ciocolata pe masa si a mancat-o pe jumatate, respectiv a mancat alunele si ciocolata mi-a farmitat-o. Iar celalta jumatate a tras-o de pe masa jos, probabil incercand s-o care in cuib.

Am decis sa-i pun capcane cu lipici si in mijcloc pe lipici ciocolata cu alune. Uneori o manca, alteori nu! Dar are aptitudinea/inteligenta de-asi da seama ca e capcana si ia aluna din mijlocul capcanei ocolind lipiciul, intinzandu-se peste el,etc. Acolo unde nu poate sa ia aluna, nu se baga, deci nu se lipeste. Sau lipicului nu e bun.

Ce ma fac? Pisica nu am ! Imi ofera cineva din Oradea cadou una pt. 1-2 saptamni? Dar nu pot s-o tin mai mult de 2 saptamani ... pt. ca nu imi doresc sa am pisica.

Nu stiu unde are cuibul respectivul dar e pretutindeni si omniprezent, inchid usile si tot intra ! (prin gauri,etc, sau se adoposteste in tavan!!!)
Ultima oară modificat de badguy_goodguy pe 28 Dec 2012, 17:30, modificat 1 dată în total.
badguy_goodguy

Re: Terorizat de un soarec! In interiorul casei mele! AJ-U-T

Mesajde cristi_vidican » 28 Dec 2012, 17:22

Cumpără un aparat cu ultrasunete contra rozătoarelor și folosește-l măcar până pleacă
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde stefanmadalin » 28 Dec 2012, 17:26

Pisica-i e nasu'!
stefanmadalin

Mesajde badguy_goodguy » 28 Dec 2012, 17:27

cristi_vidican scrie:Cumpără un aparat cu ultrasunete contra rozătoarelor și folosește-l măcar până pleacă

Si sa plece unde? ca e inchis cu mine in casa...si am impresia ca s-au inmultutit binisor.... + mi-ar teroriza pasarile ultrasunetele,etc.
badguy_goodguy

Mesajde cristi_vidican » 28 Dec 2012, 17:54

Păi, duci păsările la cineva o săptămână, iar ei fac gaură în perete și ies afară :lol:
Pune-le curse cu momeală, nu otravă, că mor unde te aștepți mai puțin și apoi miroase urât.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde stroe » 28 Dec 2012, 18:56

Doua farfurii diferite una peste alta cu o nuca intre ele cu o bucata de carne infipta intr-un bat de chibrit . Este cea mai buna cursa.
stroe

Mesajde badguy_goodguy » 28 Dec 2012, 19:06

badguy_goodguy

Mesajde vslsilviu » 28 Dec 2012, 19:12

Un castron sprijinit intr-o jumatate de nuca; neaparat cu miezul spre interior... o sa ramana acolo :twisted:

Castronul il poti pune pe un pvc... ceva de lemn. Nu cred ca e bine sa il arunci afara dupa ce o sa il prinzi, probabil are si el o usa a lui pentru a intra in casa :lol: .

Spor!

p.s: apropo de asta si un banc...

Concurs cine face cea mai simpla capcana de prins soreci. Vine si randul romanului. Se uita juriul: o scandura, pe mijloc o lama, intr-o parte branza... in cealalta cascaval. Juriul impresionat il intreaba cum functioneaza... "vine soarecele si se intreaba... branza sau cascaval, cascaval sau branza...".
Juriul vine cu propunerea sa dubleze premiul daca reuseste sa o faca si mai simpla.
Trece o saptamana si este din nou evaluata inventia: o blana, pe mijloc o lama. Uimit juriul il intreaba din nou cum functioneaza: "vine soarecele si se intreaba... unde este branza, unde este cascavalul"
vslsilviu

Mesajde badguy_goodguy » 28 Dec 2012, 19:20

Am incercat cu borcane, farfurii nu vrea.

M-am uitat pe youtube, si cred ca e foarte smecher.... ca de ex aici:

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... zQE3A&NR=1
http://www.youtube.com/watch?feature=fv ... rH1h4&NR=1

Se vede clar cum manca din branza/nuca fara sa declanseze cursa. banuiesc ca din acest motiv nu ramane lipit?!

Culmea e ca aici duce si cursa prin camera...

http://www.youtube.com/watch?v=3o6iXL99k-o
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 28 Dec 2012, 19:36

Revin ,

Cred ca ceea mai buna solutie ar fi o cursa electrica de prins soareci:

http://www.youtube.com/watch?v=K2ez32VJ7ns

soarecele intra in cutie, si cand ajunge la capatul cutie zgang 8000V timp de 2 minute. Singura problema e ca sunt foarte inteligenti si s-ar putea ca ceilalti membri ai familiei sa nu mai ia tzapa. Va puteti uita si in video cat de atent este la detalii inainte sa intre in gaura respectiva...
badguy_goodguy

Mesajde gabi bee » 28 Dec 2012, 20:08

Cred ca o sa ai probleme din ce in ce mai mari ! mai bine apelezi la o firma specializata !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jenica67 » 28 Dec 2012, 20:22

Cumpara-ti un tub de lipici de soarece. Faci cate un cartun de 30 x 30 cm pentru fiecare camera, pui o bucata se slanina 2x2 cm in centru si in jur faci doua cercuri, pe carton cu lipici. Succes sigur ! Dar sa fi sigur ca nu este unu, ca nu locuieste singur.
jenica67

Mesajde ovidiu_78 » 28 Dec 2012, 21:59

La noi in oradea sunt niste capcane la obi,cu 4-5 ron buc,din alea ca in tom si jerry :)) sunt foarte ok,eu le folosesc de 3 ani tot timpul prind cu ele,si cu nuca am cele mai bune rezultate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde paul » 28 Dec 2012, 23:26

Vezi ca sunt in comert niste "prajiturele" ca o gelatina ... albastre ! Isi fac efectul garantat ! Cumpara cateva si amplaseaza-le strategic prin casa ! Partea naspa-i ca dupa ce mananca ... mor ! S-ar putea sa moara prin niste cotloane si sa ai parte de un parfum super ... Dureaza cam o saptamana . Parfumul ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Donbazil » 28 Dec 2012, 23:44

Sal'tare!
Daca dai o palinca d'aia buna, vin cu pusca..... :lol: :lol: :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget :lol:
Donbazil

Mesajde iunicu » 29 Dec 2012, 01:19

Capcana clasica cu arc este infailibila. Se intampla uneori sa reuseasca sa fure din ea momeala fara sa pateasca nimic. Cumpara una ca este ieftina si daca nu prinzi nimic cu ea te despagubesc eu cu valoarea capcanei.
Bunicul meu prindea si soareci si sobolani cu ea. O tinea legata cu o sarmulita de un levier. Uneori sobolanii isi prindeau numai un picior in ea si nu mureau, ar fi putut sa se tarasca prin magazie cu capcana prinsa de ei si daca intra pe sub rafturi il gaseai dificil. Levierul ala era prea greu sa plece cu el. De mila nu putea sa ii altoiasca pe cei prinsi in viata asa ca prindea levierul ca pe o undita si il arunca in butoiul cu apa de la streasina unde rozatoarea murea inecata.
Eram copil si stateam cu el in atelier privindu-l cum muncea. Se intampla sa auzim de mai multe ori pe zi clicul din magazie, semn ca a mai facut o captura.
Important este ca sa nu ajunga vreun alt animal sau vreun copil sa atinga capcana armata findca se pot rani.

Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE