Am recitit...,e greu sa te intelegi verbal dar in scris ...
Se face selectie.. si eu incerc...,niste ''baieti '' cu dr. in fata zic : -omul poate controla doar 10% din'' mediul ''matci , ea transmite doar 20% din bagajul ei genetic ...cand o sa reusesc eu n-o sa-mi mai trebuiasca ... si las subiectul pe planul al 2-lea .
Fam. e raspunzatoare de roire dar .. o ignor momentan .
TEHNOLOGIA apicola aplicata (fainosagul )= marele secret .
1-nu faci culesuri timpurii/pastoral = nu stimulezi pana in martie ,bagi foite ,intaresti fam slabe cu rame de la cei tari .... jonglezi cu informatia cum vrei d-ta ...,daca nu faci roi dupa salcam introduci /izolezi matca cu ~20 zile inainte de cules , te mai joci putin cu genetica si dormi linistit ...
2-vrei 3 galeti de albina ?,ca d-asta le pui turta in dec sau le iernezi in casa si ai 500 fam , deci nu vrei alpinism vrei BANI , ce faci ?
-la 3 galeti nu mai vorbim de feromon ca e dilutia dilutiei diluate ,
-bagi foite sa spargi cuibul,cartea recomanda (nu cred ca se gandeau la 3 galeti ),daca nimeresti pierzi 1 zi daca nu poate 3-4 ... albina tanara se scarpina dupa ureche ,(trebuiesc si ramele schimbate= alta discutie )
-reglezi /racesti temperatura sa n-ai barbi ,ii nimeresti pe toti ?
-stuparul de care vorbesc nu egalizeaza ci unifica ,
-nu intrerupe ponta nici macar 1 ZI -- ASTA E FACTORUL care tine echilibrul ,oricum, fragil ; cum reuseste = NU STIU . Daca tratezi cu VF o deranjezi ,daca o muti o deranjezi , daca nu ''citesti'' bine cantarul si nu compensezi minusul glucoproteic tanjeste ...
-vine marele cules - ce bine ,ploua =fam someaza , ai curaj sa-i dai de lucru ?,zahar umectat - daca iese in proba !?,(in alta discutie cineva zicea ca nu iese ),
-tragi = corpul gol /caturile goale (VOLUM cum zice cartea )-dar cade culesul (ai 3 galeti si n-ai cutii goale ) ???, AI curajul/inima sa te ''muti'' in plina zi ?,cartea nu recomanda si esti si evlavios ....
mai vorbim .