Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: mihai33

Mesajde FLORINELU » 08 Noi 2012, 16:34

ce de MIHAI pe aici ? "LA MULTI ANI" si cati mai multi stupi.
FLORINELU

Mesajde nae » 08 Noi 2012, 17:19

La multi ani !
nae

Mesajde activ » 08 Noi 2012, 17:51

LA MULTI ANI si MULTA SANATATE ! :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde andrei_calinescu » 08 Noi 2012, 23:57

"Orice informatie legata de casetele de 6 rame, folosite pt crestere de matci si laptisor, sunt dispus sa ascult din experienta ta..!!"

Noi nu recoltam laptisor, nu aveam ligustice in exploatatiile pe unde am trecut.
Despre matci, transvazare simpla uscata sau custile Nicot. Lucru cu starter-finisor,deci nimic exceptional.
Dar despre roi si roinitele cu 6 rame, una din cele mai simple si entuziasmante modalitati de a face roi sunt roinitele pe 6 rame cu etaj de acelasi tip , cu fund detasabil(prin acele agrafe rigidizate prin autofiletante).
Dupa ce corpulde jos era ouat pe 3-4 rame, matca se izola cu Hanneman in corpul de sus. Dupa 10 zile, ridicam acest corp punandu-i fund, podisor si capac si acela era un roi.
In corpul de jos se introducea o matca sau o botca si gata al doilea roi.
E una din modalitati si cred ca o sa o aplic si in Romania.
Chiar ma intereseaza un tamplar care poate face astfel de cutii.

Pentru roinitele din polistiren, inca un plus pentru ele e usurinta de a le manipula la mutari, fiind foarte usoare.
andrei_calinescu

Mesajde mihai33 » 09 Noi 2012, 01:50

Andrei multumesc frumos, in acest moment cutia pe 6 rame nu mai are nici un secret pt mine, cu ajutorul tau, al lui Adi Hodis si kamy mi-am completat cunostintele..va multumesc pt tot .

PS: Multumesc tuturor celor care mi-au urat La multi ani!!
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde mihai33 » 09 Noi 2012, 02:24

mihai33

Mesajde mihai33 » 09 Noi 2012, 22:53

noua achizitie!!
aspiratorul de extras laptisorul de matca!!
Fişiere ataşate
fotografie0014 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 10 Dec 2012, 20:43

Dupa o erbicidare din care am scapat, stupii fiind deschisi, noroc cu ploaia ca le-a tinut inauntru si temperatura scazuta, astazi dupa 6h de munca la ele, am constatat ca sunt toate prezente cu mortalitate zero pe fundul lazii.

Acum 2 saptamani am administrat ultima oara sirop, o parte din ele l-au tras, restul siropului l-am scos acum din hranitoare si am introdus "candy" dupa reteta lui nea Gica (dumnezeu sa il ierte)...sper sa nu imi curga acum printre rame ca ma intristez rau tare.
Turta candy invertita am asezat-o catre spatele lazii, fiecare avand aproximativ 500gr.
La mine astazi au fost 19 grade, o zi splendida fetele zburdau pe la urdinis nici pic de furtisag, am putut lucra fara masca , manusi si fum.
Urmatorul control am sa il fac dupa Craciun, asa fugitiv, am sa observ direct prin folie activitatea si am sa revin cu supliment de candy unde va fi nevoie, pana atunci facem cutii si hranitoare la foc automat, eu la 15 februarie deja imi incep activitatea iar timpul zboara, promit niste fotografii dupa Craciun!
mihai33

Mesajde mihai33 » 24 Dec 2012, 18:20

Va doresc tuturor Craciun Fericit, tot ce va doriti,..si sa fim sanatosi la anul ca sa putem munci!
mihai33

Mesajde Razvan HD » 25 Dec 2012, 01:39

Craciun fericit si numai bine va doresc !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde mihai33 » 27 Dec 2012, 16:06

dupa cum am promis am revenit cu o fotografie dupa Craciun,...am fost mai devreme.
am scos folia, condens si inceput de mucegai, aici datorita umiditatii folia nu merge...de paturici nu am nevoie, iar turtele candy au inceput sa le manance, asta este bine, plus polen galben de la rapita salbatica de pe marginea drumului...la mine astazi 18 grade, si soare ...maine ma duc sa vad un alt loc pt roii de la anul, iar la fete ma duc in vizita pe 15 ianuarie..mai mult sa le salut si daca au terminat turta le mai dau cate una.. :lol: .iarna aici este o toamna mai lunga,...sa vedem ianuarie si februarie cum va fi
Fişiere ataşate
fotografie0023 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde cobi » 27 Dec 2012, 16:53

Salut Mihai,

Mai este puiet capacit in rame? De ce a trebuit sa pui placa candi; nu este miere suficienta in rame?

Ce temperaturi ati avut zilele astea? Cand incepe sa oua matca acolo, din 2013?

Numai bine!
cobi

Mesajde mihai33 » 27 Dec 2012, 17:17

salut cobi!
-da am inca puiet, nu mult dar am, am verificat prin sondaj 2 familii, am vazut inclusiv larve, nu numai puiet capacit!
-miere mai au in rame, dar nu cu cata sunt eu invatat, prima iarna aici in sicilia, nu imi da liniste deocamdata...prefer sa aiba ceva deasupra capului...
-in ultimele 2 saptamani cea mai mica temperatura pe timp de zi a fost de 13 grade, iar noapte minim 8, dupa cate spune la televizor se va raci un pic... :lol:
-dupa cate am inteles in zona unde am lucrat eu pe langa napoli, matca are o perioada foarte mica de repaus, o saptamana doua, aici la mine inca nu stiu, nu stau acum sa desfac cuiburile pt curiozitatea mea, dar de la iesirea primului puiet capacit am sa pot aproxima data inceperii pontei.
-miere cum ar trebui sa aiba o familie normala 10-18 kg nu au avut, eu le-am administrat in 3 luni doar 2 litri de sirop 2 la 1 si atat, iar acum le-am pus turta, cu siguranta au avut ceva cules ca la ce populatie este in ei ar fi mancat tot pana acum...
-oricum am sa va tin la curent cu toata activitatea mea de aici, pe luni/saptamani/tipuri de cules
-toata lumea lauda sicilia, ...sunt Toma necredinciosul,..sa vedem....am sa ma pot pronunta la sfarsitul sezonului
mihai33

Mesajde valter » 28 Dec 2012, 21:26

mihai33 scrie:noua achizitie!!
aspiratorul de extras laptisorul de matca!!

Broscarii fac ciorba de burta?
Daca nu fac...dau eu una(tot pe straduta ingusta, unde am mancat-o pe ultima) daca vi cu un aparat pentru mosu'...banu' jos.

ps. Te pup, de la Craciun spre anul nou. :lol:
valter

Mesajde mihai33 » 29 Dec 2012, 12:45

Salutam
Astia pe aici nu prea stiu ei de ciorba de burta :lol: ..aveti mesaj pe privat!
mihai33

Mesajde mihai33 » 11 Apr 2013, 12:22

va salut!
datorita schimbarii de locatie cu 1000 de km, am fost foarte ocupat...si am fost un pic inactiv pe forum,...am sa revin vineri , sambata cu ceva filmulete si fotografii, ca sa putem dezbate pe tema lor
mihai33

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?