Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Ioan Guist » 29 Dec 2012, 20:42

Dragos,
La replica de mai sus in calitate de moderator, te avertizez cu o mustrare.Si o rugamite:
Ramai in topic .

Numai bine la toti.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde iunicu » 29 Dec 2012, 20:52

Dragos2006 scrie: in fapt tu nici nu esti apicultor.

Dupa legea pe care o slavesti atat, sunt apicultor. Ia pune mataluta mana si citeste la definitii. :lol:
Desi daca ma gandesc bine e bine sa nu fiu apicultor si nici stupii mei sa nu fie stupi, nici albinele nu sunt albine ci, muste, asa cum nici legea asta nu e legea pentru apicultori.
De fapt nici amenzile alea nu mi se pot da findca nu ma vizeaza, nefiind apicultor.

In speta nu as avea nimic impotriva legii daca nu ar fi un scop de a ma umple de hartii si a da spagi peste tot.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 20:58

Ioan Guist scrie:Dragos,
La replica de mai sus in calitate de moderator, te avertizez cu o mustrare.Si o rugamite:
Ramai in topic .

Numai bine la toti.

Aici e problema cu accesul pe forum . vin toti si isi dau cu parerea despre diferite subiecte . La un subiect asa de important postarile gen filip si iucinu duc tema in derizoriu . Si in loc sa discutam probleme pragmatice o dam in lalaiala romaneasca .
Apropo vrei sa spui ca alde iucinu se numeste apicultor ? frate eu ma las de meserie si ma apuc de filatelie ....

PS. Bine ca imi dai mie avertisment iar cel care varsa laturi amestecate cu organe genitale posteaza bine merci....
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde filip » 29 Dec 2012, 21:09

Dragos,tu ori nu vrei ori nu pricepi.Exista apicultori care datorita serviciului nu au voie sa faca parte din asociatii.Ori nu poti ingradi prin lege drepturile unor cetateni.Apoi asocierea e liber consintita.Pana ieri ziceai ca UE da bani ca sa se dezvolte apicultura si implicit albina.Ori a veni acum sa sustii printro lege ca apicultori sunt cei care se inscriu in asociatii,iar restul trebuie sa dispara.Ori a lega apicultorul de asociatie obligatoriu e o prostie.Iar la vara se va vedea in pastoral efectele noii legi.
filip

Mesajde iunicu » 29 Dec 2012, 21:20

Dragos, daca nu poti sa exprimi in scris cea ce gandesti te repezi sa arunci cu jigniri. Asa vorbesti si cu pacientii tai? Eu te ceva si tu imi spui ca nu sunt apicultor. Ce legatura are?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde cucubau » 29 Dec 2012, 21:23

Dupa cate se pare raul nu este asa departe precum pare , raul face parte din noi , ne invrajbim ne certam in loc sa ne organizam. Aceasta caricatura de lege ce se vrea a fi cartea de capatai a ocupatiei de apicultor este foarte bine gandita , este gandita pentru a elimina concurenta si a asigura baza melifera pentru greii apiculturii romanesti
""t. 6. (1) Apicultorul poate să solicite, în scris, autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi regiilor autonome cu profil agricol sau silvic, atribuirea de vatră de stupină staţionară/permanentă în localitatea de domiciliu sau atribuirea de vatră de stupină temporară/pastorală în alte localităţi.
(2) Suprafeţele de teren se atribuie de către autorităţile administraţiei publice locale, precum şi de către regiile autonome cu profil agricol sau silvic, pentru vatră de stupină, în funcţie de mărimea stupinei, în locuri accesibile mijloacelor de transport, şi nu vor fi mai mici de 5 m2 pentru fiecare familie de albine şi 50 m2 pentru fiecare pavilion apicol.
(3) Durata atribuirii şi condiţiile de folosire a acestor terenuri, precum şi obligaţiile părţilor se stabilesc prin contracte care se încheie între beneficiari şi deţinătorii terenurilor.
Art. 7. Până la data de 15 martie a fiecărui an, consiliul local, precum şi regiile autonome cu profil agricol sau silvic, inventariză baza meliferă existentă pe teritoriul acestora în vederea comunicării şi repartizării suprafeţelor melifere către apicultorii care doresc să se deplaseze în pastoral.

Deci sa citim printre randuri si sa vedem adevaratul sens:

Până la data de 15 martie a fiecărui an, consiliul local, precum şi regiile autonome cu profil agricol sau silvic, inventariză baza meliferă existentă pe teritoriul acestora în vederea comunicării şi repartizării suprafeţelor melifere către apicultorii care doresc să se deplaseze în pastoral.

Adica fiecare apicultor sa aiba programata o vatra pentru amplasarea stupilor in pastoral. Ce se va intampla daca in zona respectiva culturile vor fi calamitate ? sau sunt cultivate soiuri de plante autopolenizante ? sau se suprapun ca perioada de inflorire ?
Simplu d-lor nu ai acces intr-o zona buna intrucat i-a fost repartizata altuia .

Restul de lege sunt masuri restrictive pentru a descuraja accesul nepoftitilor.
PS pentru asa zisi legiuitori ....
Mai trebuie prevazuta o sanctiune in cazul amplasarii stupinei in pastoral pe o vatra fara aprobarea organelor in drept
........
cucubau

Mesajde peterneamt » 29 Dec 2012, 21:27

Iartal Domne pe Dragoş că nu ştie ce spune ! :?
peterneamt

Mesajde eugen. » 29 Dec 2012, 21:31

Dragos2006 scrie:Atunci de ce pusca mea in ultimii ani cateva mii bune de romani s-au apucat de apicultura ???
Ne vaitam ca babele ca nu merge , ca nu stiu ce vrajeala dar nici unul nu se lasa de apicultura ????

CARE ESTE ADEVARUL ?

Pentru ca parinti n au putut accesa fonduri europene gen 112 si au facut copii apicultori ..... si asa a crescut numarul stuparilor :!:
Apropo... cunosti vreun caz ca cel descris de mine ? ca tu prea le stii pe toate :!:
eugen.

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 21:33

filip scrie:Exista apicultori care datorita serviciului nu au voie sa faca parte din asociatii.

Care apicultori , care servici ? hai baga exemple concrete , hai arata legi care interzic dreptul la asociere !!
VII ARUNCI CU FUMIGENA SI APOI TE FACI CA PLOUA !

DACA TU AI UN SINGUR EXEMPLU CONCRET DE APICULTOR CARE DATORITA SERVICIULUI NU ARE VOIE SA INTRE INTR-O ASOCIATIE DE APICULTORI EU LUNI , 7 IAN. MERG LA MADR SI LE DAU CU LEGEA IN CAP !
Dragos2006

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Dec 2012, 21:34

Care apicultori , care servici ? hai baga exemple concrete , hai arata legi care interzic dreptul la asociere !!
VII ARUNCI CU FUMIGENA SI APOI TE FACI CA PLOUA !

cadrele militare :shock:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 21:36

Serios ????? :lol: :lol: :lol: :lol: cand vii la Ramnic iti fac cunostinta cu cadre militare membrii in asociatii apicole .
ma nu mai confundati partidele politice cu asociatiile non-profit !

CITITI LEGEA ASOCIATIILOR SI APOI SA VA DATI CU PAREREA !!!
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 29 Dec 2012, 21:39

are dreptate Dragos...cadrele militare(MAI)pot fi membrii in asociatii apicole.
Nu au voie parca sa faca firme(srl af pfa II...)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 21:42

SA VA MAI DAU CEVA DIN CASA , pe apicultura inclusiv angajatii APDRP si MAI pot depune proiecte . Depinde de "instalatia" pe care o detine fiecare .
Dragos2006

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Dec 2012, 21:45

Dila Daniel scrie:are dreptate Dragos...cadrele militare(MAI)pot fi membrii in asociatii apicole.
Nu au voie parca sa faca firme(srl af pfa II...)

cei de la MAI sunt functionari publici cu statut special , eu vorbesc de ceilalti , MApN , SRI , SIE , acestia nu au voie sub nici o forma :(
LUCIAN AVRAM

Mesajde filip » 29 Dec 2012, 21:46

“judecatorilor si procurorilor le este insa permis sa fie membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial” :D
filip

Mesajde Dila Daniel » 29 Dec 2012, 21:47

cred ca trebuie deschis un topic separat daca se lungeste discutia pe tema asta.
Haideti aici sa revenim in topic!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA