Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Nutritia - Completari si critici constructive la noua ca

Mesajde Cleolin » 27 Dec 2012, 09:11

Fratele meu alb.....
Prefer tratamentele naturiste.....fara efecte adverse si ascunse...
Si tind sa ii cred mai mult pe rusi de cat pe ceilalti care au interese sa vanda tot felul de substante dubioase si netestate....
Macar rusii au testat pe 7000 de familii din Ural pana in Caucaz ....efectul pelinului si al mugurilor de pin...
Cautati KAS-81....
Cleolin

Mesajde bio » 27 Dec 2012, 12:04

Cleolin scrie:Fratele meu alb.....
Prefer tratamentele naturiste.....fara efecte adverse si ascunse...
Si tind sa ii cred mai mult pe rusi de cat pe ceilalti care au interese sa vanda tot felul de substante dubioase si netestate....
Macar rusii au testat pe 7000 de familii din Ural pana in Caucaz ....efectul pelinului si al mugurilor de pin...
Cautati KAS-81....

Tu ai avut anumite afirmatii vis-a-vis de Fumidil. Eu ti-am cerut date exacte in sprijinul afirmatiilor tale cu privire la interzicerea Fumidilului in Romania, si in acelasi timp am indicat unde, in literatura de specialitate, literatura de calitate care apartine reputatului Dr. I Ograda, .....am indicat tuturor unde gasesc informatii despre Fumidil B....
Tot in aceea carte gasesti la pag 62-63 si rezultate a testelor cu Fumidil B, rezultate a unor cercetatori straini de diverse nationalitati .

..nu am afirmat nimic legat de KAS-81 . Da trimitere exacta spre literatura de specialitate recunoscta, legat de acest preparat si tot respectul. Nu ma trimite sa caut pe NET,... ca NET-ul din pacate este bintuit de multi ON-LINE de calitate indoielnica.
bio

Mesajde Cleolin » 27 Dec 2012, 14:08

Stimabile,
Nu ma intereseaza antibioticele sintetice din care traiesc foarte bine anumite grupuri de oameni.
Sunt interesat doarde antibiotice naturale : pelin ,usturoi,ceapa,hrean....
Cu respect,Catalin Rotaru
Cleolin

Mesajde bio » 29 Dec 2012, 12:28

...Cataline draga, ai facut niste afirmatii atit legat de Fumidil
Cleolin scrie:.....l (Fumidil B,interzis la noi din 1980) la tratarea nosemozei...

....eu ti-am cerut numai sa imi spui de unde ai aceasta informatie . Sursa oficiala a afirmatilor tale. Cred ca intelegi ce i-ti cer si nu mai dai raspunsuri cu care incerci sa deviezi de la subiect.

Ma tot iei cu "fratele meu alb" cu "stimabile"..spune pe ce te bazezi cind afirmi ca este interzis FumidiluL in Romania din 1980 si-mi demonstrezi ca esti o persoana care are baza reala a afirmatiilor care le face.

..Nu ti-am combatut "miracolele" facute de KAS-81, ti-am cerut trimitere catre literatura de specialitate cu privire la acest preparat > trimiterile catre NET nu sunt prea serioase deoarece net-ul este viciat de tot felul de ON LINE .

Si dupa ce ma lamuresti cu INTERZICEREA Fumidilului in Romania as fi bucuros sa aflu in cazul carei afectiuni ar fi eficace KAS-81.
bio

Mesajde Daniel Popovici » 29 Dec 2012, 21:17

ALBINEL 1984 scrie:Daniel Popovici
Nu am incredere in invertirea lui dupa metoda lui ’nea Gica Romanescu datorita pericolului de formare (foarte usoara) de HMF

:?: :?: :?:

se poate dl doctor o explicatie ?

Explicatii detaliate cu poze si bilant final :

http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/7 ... _Apifonda/

Nu zic ca nu se poate, dar riscul e destul de mare sa produci mult HMF, cum am patit eu.
Detalii despre HMF - la paginile 64 si 65.

Numarul de postari mie nu-mispune nimic despre adevarul / calitatea informatiei din ... tasta celui care posteaza ;)
Daniel Popovici

Mesajde Daniel Popovici » 29 Dec 2012, 21:57

Nu cunosc nici un act oficial care sa interzica Fumagilina, poate ca exista.
Stiu doar ca e antibiotic si e considerata ca atare. Daca-ti gaseste cineva Fumagilina in mire ti-o catalogheaza ca "miere cu antibiotice" si...
- ori nu ti-o mai cumpara si n-ai decat sa ti-o consumi singur
- ori primesti pe ea preturi extrem de mici

Am un prieten care trateaza in fiecare iarna cu Fumagilina in turte. Am scris despre aceasta metoda la pag. 136-137
Daniel Popovici

Mesajde Cleolin » 30 Dec 2012, 09:08

Daca vrei sa tratezi cu fulmidil....nu te opreste nimeni....daca vrei docomentul il cauti pe net....
..mie sa iti spun drept ...nu am nevoie de docoment..pentru ca si daca ar fi aprobat nu l-as folosi...
KAS-81....efecte...impotriva Nosemei...foarte puternic imptriva Varooa..
actioneaza pe termen lung asupra fertilitatii masculilor de varooa....
sper sa te calmezi...si sa iti temperezi tonul....numai discutam nu suntem in ring.... :D
Cleolin

Mesajde florinapi » 30 Dec 2012, 19:06

Dani Popovici,doar acum am vazut rezultatele experimentului de iarna trecuta,o treaba facuta cu profesionalism.
Multumiri pentru experiment,cu toate ca nu ma intereseaza tot felul de retete de turte si siropuri invertite in casa,m-am mai luminat un pic cu privire la subiect.
Ar fi bine ca toti incepatorii sa bage la cap concluziile acestui experiment,ca sa nu mai ajunga iarna in situati neplacute.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde catalin.profiri » 14 Ian 2013, 11:31

Buna,
Am citit si eu cartea dvs si am niste recomandari pentru editia a 2-a, sau urmatoarea:

Aprecieri:
1. informatie foarte densa. Am citit-o o data, si abia astept sa mai trec o data prin ea.
2. informatie noua, de actualitate

Propuneri:
1.In primele 15-20 de pagini, ar fi fost foarte indicat sa gasiti niste schite/imagini. Daca nu va pricepeti, dati un mesaj si o scoatem la capat cumva.
2.Inteleg ca aceasta carte este scrisa pentru a va sustine teza de doctorat, dar mi-ar fi placut, ca pentru apicultori, sa fi venit cu niste retete mai clare/specifice. De exemplu cand a venit vorba de turte proteice/stimulare de primavara.

Intrebari: pagina 55: vorbiti de prezenta unui supliment vitamino-mineral specific. A se citi Startovit? sau altceva?

Asa cum am mai spus, doresc sa mai trec o data prin carte si sunt sigur ca vor mai aparea intrebari.
Cu respect,
Catalin Profiri

PS: pe topicul cu Albine grase, pe cand o vizita?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Daniel Popovici » 16 Ian 2013, 03:15

catalin.profiri scrie:1.In primele 15-20 de pagini, ar fi fost foarte indicat sa gasiti niste schite/imagini. Daca nu va pricepeti, dati un mesaj si o scoatem la capat cumva.
2.Inteleg ca aceasta carte este scrisa pentru a va sustine teza de doctorat, dar mi-ar fi placut, ca pentru apicultori, sa fi venit cu niste retete mai clare/specifice. De exemplu cand a venit vorba de turte proteice/stimulare de primavara.

Intrebari: pagina 55: vorbiti de prezenta unui supliment vitamino-mineral specific. A se citi Startovit? sau altceva?

1. Nu mi s-a parut ca vin cu nimic nou, decat o sistematizare a informatiei deja publice. Pentru a reedita imagini (deja cunoscute si intalnite de majoritatea cititorilor) era nevoie de acordul autorilor, de contactarea lor si ar fi durat ceva timp. Pe de alta parte ar fi urcat pretul cartii. Si am considerat ca google image poate fi mai la indemana si mai de folos direct decat transferarea de imagini in carte. (sa le produc singur --- ar fi amanat cu peste un an editerea cartii)

2. Eu personal folosesc polen congelat din stupina proprie. Cu toate neajunsurile este de departe cel mai bun (de preferat poliflor)
- am experimentat ceva pe baza de substituent de lapte - consum foarte lent
- pe baza de soia - aceeasi problema.
- cel mai aproape de polen a fost Feedbee - la un pret necompetitiv, mai mare decat al polenului
posting.php?mode=quote&f=9&p=102515
Daniel Popovici scrie:Intre turta cu polen si turta cu Feedbee n-a fost mare diferenta la masurarea numarului de celule cu puiet/kg de turta.
Diferenta a fost la viteza de consumare. Pana au consumat o turta cu Feedbee, au luat una si jumatate cu polen.
Rezultatele (in numar de celule cu puiet) au venit in ritmul consumului de proteina (turta).

- iarna aceasta voi incerca drojdia inactivata si extrect proteic de soia singure sau combinate, cu polen ca atractant.

3. Produsul e sarbesc si se numeste Forssatom. Contine:

Vitamina A, Vitamina D3, Vitamina E, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B5, Vitamina B3, Vitamina B12, Vitamina PP, Vitamina C, Ca H PO4, NaF, Fe, Cu, Mn, Mg, Co (CoSO4), Zn, Mo, K

Ar fi interesanta o trimitere (sau o copiere) spre compozitia Startovit-ului.
Daniel Popovici

Mesajde proapis13 » 16 Ian 2013, 09:33

Daniel Popovici scrie:Ar fi interesanta o trimitere (sau o copiere) spre compozitia Startovit-ului.

viewtopic.php?f=8&t=165#p8374

Am citit cartea si mi-am luat notite
Informatie de calitate si condensata cu multi termeni tehnici
Un incepator in ale apiculturii si care nu a mai luat contact cu literatura apicola o sa inteleaga mai greu ce scrii acolo
Partea buna e ca,cu 1 an inainte de a publica cartea ai facut si experientele cu diferite tipuri de hrana pe timpul iernii
si ai publicat efectele lor asupra septelului cu roate pierderi;e aferente si cu plus valoarea obtinuta dupa
Ai fost primul la care am citit despre ,,vitelogin'' si de la tine am inteles adevaratul sens al cuvintului
Cartea ta a adus un ,,ceva'' nou intr-o pauza de publicistica apicola si a picat la fix; si aici ma refer la faptul ca ai luat toata informatia din cartile scrise anterior si ai condensat-o
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Daniel Popovici » 03 Feb 2013, 20:00

Am fost invitat sa vorbesc despre hranirea albinelor pe 10 februarie, duminica dimineata la Casa Armatei din Timisoara.
Cine poate veni, ne putem vedea acolo.
Daniel Popovici

Mesajde CristiTm » 03 Feb 2013, 20:36

tocmai ce am aflat si eu ca se tine o intalnire de felul acesta la casa armatei in data de 10 cu atat mai bine daca se discuta si despre albina din pct de vedere biologic. ar fi interesant daca s-ar putea filma si pt restul apicultorilor din tara cred ca ar fi mai multi interesati ! asta bineinteles cu acordul dumneavostra sau al organizatorilor.
CristiTm

Mesajde Daniel Popovici » 04 Feb 2013, 10:21

Eu n-am nimic impotriva, insa va rog sa discutati si cu organizatorii.
Daniel Popovici

Mesajde Daniel Popovici » 08 Feb 2013, 05:13

In urma unor discutii cu dr. Adrian Balint, zilele acestea am aflat ca este aproape sigur ca SPORII DE NOSEMA SE DISTRUG PRIN CONGELARE DUPA CATEVA ZILE SAU SAPTAMANI (NU AU SANSE SA REZISTE LA -20 DE GRADE CELSIUS DE PRIMAVARA - aprilie-mai, PANA IN DECEMBRIE).

Cine are „urechi de auzit [si creier de gandit] sa auda”!

Informatia a fost omisa la redactarea cartii, nu i s-a dat importanta, dar era stiuta si apreciata ca valabila si de prf. I. Cosoroaba, o somitate in domeniul parazitologiei.

Daca informatia se va dovedi pana la urma reala, putem vorbi despre un lucru cu adevarat revolutionar in domeniul hranirilor de iarna ale albinelor, in care polenul era privit (pe buna dreptate) ca o „bomba cu ceas” – un vector de Nosema.

Ramane ca principal rezervor de spori de Nosema fagurele vechi, inegrit.
Daniel Popovici

Mesajde Ioan Guist » 08 Feb 2013, 08:15

Interesant ce spui tu acilea.
Inseamna ca si gerul bobotezii are ...treaba lui.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA