Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

APIINVERT

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2011, 20:00

Deoarece topicul initial http://stuparitul.3xforum.ro/post/1244/1/Apiinvert/
a devenit aproape imposibil de utilizat am decis sa-l inchid si sa deschidem un altul.

Discutiile pe acest topic vor avea caracter strict tehnic, orice deviere de la acest aspect va fi stearsa si autorul pasibil de sanctiune.
Discutiile comerciale despre acest produs se regasesc la http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... _APIPUDER/

Site-ul producatorului http://www.bienenfutter.eu/ro/Homepage/

Produsul este comercializat in Romania in mod exclusiv de catre Agrana:
Modul de ambalare in 4 forme diferite:
-cutie de 5 buc x 2,5 kg
-galeata de 14 kg
-bidon de 28 kg
-butoi de 160 kg
Produsul poate fi achizitionat numai daca cel care cumpara este persoana juridica, adica are un SRL sau este PFA sau Intreprindere Individuala.

Conform Dlui Dan Dumitriu (Business Unit Manager Agrana) contine:
-zaharoza :30%
-dextroza :31%
-fructoza :39%
Substanta solida:72,7%

Intrebari la care pana acum (desi au trecut ani buni) nu au fost oferite raspunsuri clare si mai ales asumate:
- glucoza, din ce este facuta si prin ce metoda?
- fructoza, din ce este facuta si prin ce metoda?
- daca cele doua componente provin sau nu din OMG?
- PH-ul solutiei?
- continutul de HMF initial si in timp?
- ce stabilizatori are in compozitie produsul?
- care este gradul de invertire al produsului?

Dl Dumitriu este rugat sa ne raspunda la aceste intrebari mai inainte de a posta orice altceva.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Re: APIINVERT

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2011, 20:01

=rubenmuj
CUVANT INAINTE: NU MA INTERESEAZA VANZARILE APIINVERT.

Pana o binevoi dl. Dumitriu sa vina pe aici, iata ce am gasit.

1 si 2.

”Apiinvert is a syrup of extremely high purity. It is made up exclusively of sucrose and its building blocks fructose and glucose. For that reason Apiinvert contains no forms of sugar that strain the digestive tract. The high proportion of fructose means that the product shows little tendency to granulate in the honeycombs, even at low temperatures and so prevents starvation of the bees.”
sursa: http://www.bienenfutter.eu/en/Produkte/Apiinvert/

Io banuiesc ca: zaharoza prin invertire rezulta in dextroza si fructoza. La asta cei de acolo adauga zaharoza neinvertita.

Cel putin asa se subintelege din ce spun ei. Poate subinteleg eu gresit...

”All inverted sugar syrups are created from hydrolysing sucrose to glucose (dextrose) and fructose by heating a sucrose solution, then relying on time alone, with the catalytic properties of an acid or enzymes used to speed the reaction. Commercially prepared acid catalysed solutions are neutralised when the desired level of inversion is reached.” http://en.wikipedia.org/wiki/Inverted_sugar_syrup

Parerea mea este ca atunci cand ei zic ca produsul este ”exclusiv facut din zaharoza si partile ei constituiente fructoza si glucoza”, este maximul pe care il pot da fara a spune exact procesul fabricatiei...

5. In privinta HMF, am gasit

”THE QUALITY OF SYRUPS USED FOR BEE FEEDING
BEFORE WINTER AND THEIR SUITABILITY FOR BEE
WINTERING”,V i o l e t a C e k s t e r y t e , J u r g i s R a c y s
Lithuanian Institute of Agriculture, publicat in Vol. 50 No. 1 2006, Journal of Apicultural Science.

Linkul:
http://www.jas.org.pl/jas_50_1_2006_1.pdf

6. Stabilizatori.

Zaharul invertit nu prea are nevoie de stabilizatori vre-o sase luni.

”The shelf life of partial inverts is approximately six months, depending on storage and climatic conditions”. -Wikipedia.

7.Raspunsul mi se pare simplu. Daca avem o treime zaharoza si doua treimi fructoza/glucoza, produsul este invertit in proportie de 2/3.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2011, 20:06

by Gica
Si acum putina chimie(invertirea zaharozei):

zaharoza + apa -> glucoza + fructoza
- chimic:
C12H22O21 +H2O -> C6H12O6 + C6H12O6
- in molecule gram:
342 grame + 18 grame -> 180 grame + 180 grame

Observati ca la invertire rezulta cantitati egale de glucoza si fructoza.
Chimia este o stiinta exacta pentru mine.Pentru domnul Dumitriu nu stiu.Dar pentru nemtii aia care fac furajul minune sigur nu este daca au tupeul sa scrie invertit sau obtinut numai din zahar.
Dam'le dar pe aici nu-i nici-un profesor de chimie,nici-un inginer chimist care sa va confirme ca am sau nu dreptate.
Au nemtii o metoda sa scoata alte cantitati,alte proportii din reactia de mai sus.
Fiti convinsi ca nu.
Toarna cu sacul si cu canistra 21 kg zahar,21 kg glucoza,30 kg fructoza si 28 kg de apa,mixeaza bine si hai cu furaju la vanzare.
Ca eticheta ne ia ochii.
Cristian IONITA

Mesajde danut » 15 Mar 2011, 21:35

CI-ule baneaza-te singur ! :lol: :lol: ,iar ma faceti reclama aluia de vinde borsul ala si despre care nici pana azi nu a spus din ce este facut !Da ii faci reclama ,asta faci tu aici !
LIBERTATEA ESTE BUNUL CEL MAI DE PRET AL OMULUI!
danut

Mesajde Cristian IONITA » 15 Mar 2011, 21:46

@Danut - se pare ca tu ai fost sortit sa inaugurezi banarea pe acest forum ... ai 24 de ore contul suspendat pentru off topic si atac la persoana. In acest timp poate o sa studiati si care este diferenta intre prezentarea "tehnica" a unui produs si reclama.\

LE: conform Regulamentului ai doar un avertisment pentru off topic.
Cristian IONITA

Mesajde trantor » 17 Mar 2011, 22:04

Si discutiile la nesfarsit despre un produs prost inseamna tot reclama.... eu de exemplu nu am auzit de el si nici folsit, dar atat imi dati peste ochi cu denumirea (ma incapatanez sa n-o pronunt :) ) incat la un moment dat o sa-l incerc macar din curiozitate pe un "colt de stup".
Lasa-l pe D. sa-l promoveze, ca asta e treaba lui sa vanda bors...
....
trantor

Mesajde Daddy22fat » 23 Aug 2011, 20:54

As incerca Apiinvertul, ma puteti orienta spre un furnizor ? :?
Daddy22fat

Mesajde Donbazil » 24 Aug 2011, 23:42

Salut!
Intra pe saitul S.C. Agrana S.A si ai sa gasesti ce cauti....
Interesant ca multi dintre cei care n-au folosit niciodata produsul fac pe marii cunoscatori......Cei ce cumpara cu tona isi vad de treaba, ce rost mai are sa se contrazica cu tot felul de "atoatestiutori".....
Nimeni nu obliga dar nici nu poate sa impiedice pe altul sa faca asa cum crede de cuviinta in exploatatia sa, asa ca .....
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Salut cu respect pe Dl. Dumitriu!.... :!:
Donbazil

Mesajde Dragos2006 » 25 Aug 2011, 14:57

La ora actuala pe piata gasim doua produse : Apiinvert si siropul de fructoza F40 . La siropul de fructoza cand ma duc sa-l cumpar am la dispozitie actele de origine, certificate , etc. astfef incat stiu UNDE a fost produs , CAND a fost produs si cel mai important lucru : DIN CE ESTE PRODUS. La Apiinvert eu nu stiu unde este produs , cand este produs sau din ce este produs . Restul este doar legenda....
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde maximus » 26 Aug 2011, 10:28

dragos, din ce este produs siropul de fructoza?
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

Mesajde gica » 26 Aug 2011, 10:48

exact ca cel din Apiinvert numai ca nu-i din porumb modificat genetic.
gica

Mesajde Bogdan.ag » 26 Aug 2011, 12:41

Domnul Gica , ce recomandati ,: Apiinvert sau sirop invertit dupa metoda d_stra (pentru care va multumesc) ?
Am folosit apiinvert doar anul trecut la cateva roiuri care nu aveau cantitatea necesara pentru iernat . In general imi place sa iernez familiile pe miere , insa in zona mea este cules de mana pana in septembrie , fapt care afecteaza calitatea mierii pentru iernat , mai ales la roiurile care nu au avut cules la salcam.
Multumesc anticipat.
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde gica » 26 Aug 2011, 22:00

Bogdan.ag scrie:Domnul Gica , ce recomandati ,....
Multumesc anticipat.

Domnule eu nu recomand nimic.Face fiecare cum crede si iese cam asa:
- cei cu putini stupi daca nu au rezerve suficienmte se intorc cu mierea in stupi daca o mai au sau baga zahar invertit.Asta merge pana la 100-150 de stupi.
- cei cu stupine mari au in general rezerve ca nu storc blana,in caz de nevoie apeleaza la amestecuri de fructoza-glucoza pe care in general le ofera achizitorii de miere sau mai simplu merg la fabrica si le cumpara mai ieftin
- exista o categorie mare de stupari care din comoditate sau ca le vin banii din alta parte apeleaza la apiinvert sau la samsarii care aduc o posirca de hidrolizat din Ungaria.Dar astia sunt ori lenesi ori cu bani ori cu 3,14 stupi.Da-s mari de gura.
Cam astea-s
gica

Mesajde Bogdan.ag » 27 Aug 2011, 11:14

Multumesc pentru raspuns .
Raman la vechea practica(iernare pe miere de salcam si fs + hraniri de stimulare in august si septembrie) , nu am curajul(inca ) sa testez metoda eliminarii mierii si iernarea doar pe apiinvert .
Cu respect !
Bogdan
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde Bambucha » 27 Aug 2011, 12:21

Mierea naturala prin continutul ei este garantia sanatatii albinelor noastre.
Nici un alt substitut nu se va apropia de acest produs natural creat de milioane de ani. Prima lectie au notat-o americanii! CCD!

Microelementele, enzimele, acizii organici, vitaminele din miere sunt elemente de baza din nutritia albinei care o data taiate predispun exponential familiile de albine la boli.

Daca cu toate aceste surogate se mai poate trisa putin la o stimulare de primavara-toamna in special la roi, ar trebui foarte bine analizate riscurile la care ne expunem cand facem completari masive.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde maximus » 27 Aug 2011, 22:08

gica scrie:exact ca cel din Apiinvert numai ca nu-i din porumb modificat genetic.

nea Gica vrea sa zica:

apiinvertul este facut din porumb modificat genetic

F40 este din.....sfecla??

eu stiam exact invers.... :?:
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA