Salutare tuturor si un an nou cu cat mai multe impliniri,
insa pentru mine nu se aratata asa.
Nu stiu unde am gresit dar ceva nu este in regula. Este prima iernare si cred ca ma indrept cu pasi mari spre un esec total. Ieri am mers in stupina sa fac un control auditiv si sa ma asigur ca urdinisurile sunt libere si famiilile ierneaza linistit. Le-am ascultat si totul parea in regula.La urdinis rar cate o albinuta moarta. La una din familii mi s-a parut ca vad albine moarte prin urdinis, am bagat un bat si am inceput sa cercetez, am simtit ceva ciudat cu batul si am decis sa scot reductor, ceeace am gasit acolo m-a facut sa scot reductoarele la toate familiile. Mi-a stat inima in loc.
familia din poza este una din cele care au avut cele mai mari pierderi,am inlaturat cateva rame sa vad daca mai au maincare, mi-a fost mila sa defac si ramele cu ghemul, exista condens intre capac si podisor, materialele izolante din podisor, ziare si paturica sunt umede si chiar inghetate, dar in stupi nu este apa, in cel mai rau caz a tras lemul si a facut putin mucegai pe peretele lateral, dar nu la toti.
Dar in toti stupii am rata asta de mortalitate.
Atasez poze