Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pictoru' ! Cu lanseta printre stupi .....

Mesajde modigliani » 29 Noi 2012, 23:03

Razvan scrie: Ce m-as rade sa dai nas in nas cu el pe vre-o balta.Coleg de ponton....

Dragos n-are cum sa-mi fie mie vreodata coleg in nimic . Pur si simplu n-are cum sa se-ntample asta vreodata ....
Nici aici in forum nu-mi este coleg . Io cu ale mele , el e-n lumea lui , ... alea-alea . El se face ca scrie , io ma fac ca i-am inteles postarea , .... si tot asa .

Razvan scrie: daca ai drum pe la Vadu/Corbu / C-ta,( anu asta s-a tinut campionatu de lu peste prajit pe lac, si Romanche ai nosti au iesit pe primul loc, doar ca Englezoi ne-au acuzat ca am dresat pesti cu harana, erau invatati cu momeala folosita de ai nostri'' mamaliga cu branza telemea' )te astespt cu o tuica.

Sa dea D-zeu s-ajung p-acolo si ne-om vedea ..... Io dau o slana "smechera" si alte niscaiva mizilicuri d-astea de merg cu tuica aia .

.....................

Am auzit despre contestatiile englezilor ..... Sa fie sanatosi ! Cine dracu' i-a pus de si-au "dresat" crapii-n carpodroame cu tot soiu' de nenorociri de momeli si nade aiuristice ??? Dimpotriva , idiotii dracului , ei si-au dresat crapii pe orice altceva in afara de hrana naturala .....
Culmea este ca la nivel european crapii nostri ( si ai ungurilor ) sunt recunoscuti ca fiind cel mai aproape de standardele impuse de specie .... Crapii nordici si insulari ( si insist : din carpodroame ) sunt niste "porci" plini de gelatina , cu forme atipice , cocosati si sedentari ..... Mananca ce li se-arunca ( ca hrana de baza furaje pline de chimicale ) "tragaie" si se-aseaza puturosi cu burta pe substrat .....
Crapii romanesti , extrem de aproape de crapul salbatic de Dunare , sunt mult mai aproape de natural . Inca au prezente simturile ancestrale . Este reticent la momeli artificiale .....

Sa-ti dau un exemplu : am verificat ani de zile la rand in Dunare ce-ti spun acum . Daca pescuiesti cu porumb vei descoperi ca preponderent vei prinde cu porumbul exact cum il gasesti la vremea respectiva pe camp . Cand e porumbu'-n lapte ..... da-i asa . Cand se-ngalbeneste pe cocean ..... da-i asa . Cand se coace si se intareste ..... dai cu el copt si-ntarit . Uscat .

Cum si de unde anume stie crapul ( si cteno ) cum este porumbul pe stiulete ...... Dumnezeu stie ! Evident sunt si exceptii .

Aiurelile alea de boilies-uri si fel de fel de porumbi la borcan cu toate "zbenguielile" de arome , mixurile la punga ..... in Romania sunt vaxuri !

Si nu doar la crap , ci la toata familia Ciprinidelor . Singura conserva de porumb care si-a aratat eficienta in mod superior este ..... porumbul pentru consum uman ( ex : Bonduelle )

In fine , vom vorbi mai mult cand ne-om vedea vreodata .....

.........................................

p.s. Dar cand au fost baietii de la LRS ( Liga Romana de Spinning ) la ei acasa si le-au "predat" englezilor pescuitul la rapitori de ce n-au mai comentat ca-i pestele dresat ??? :lol:
Prindeau romanii peste din orice pozitie cu orice naluca ! Ca sa-i umileasca definitiv pe englezi unul din fratii German ( parca .... ) a atasat unei lingurite .... de cafea o ancora si-a aruncat cu ea .... A prins la primul lanseu o stiuca de 7,5 ( !!! ) kg ..... Vorbeau aia singuri , au dat in balbaiala , in beri-beri !

Nu nene ..... Stim pescuit !!! Poate pe stationar sa ne stea in fata italienii si ungurii , pe spinning croatii
modigliani

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Noi 2012, 23:44

io din cate am inteles si vazut pe la stiri , englezii aia au stat numai beti cat a durat campionatul , cand s-au intors acasa i-a luat sponsoru la palme si suturi in partea dorsala , trebuiau sa aiba si ei o scapare , si au gasito , romanii au dresat crapii :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Noi 2012, 23:49

anul trecut , am fost la pescuiala la Prut , astia de pe la mine , dadeau la mamaliga , :shock: , io am zis ca-s baiat destept de la oras , am cumparat aproape toata gama de momeli din oras , rezultatul , vecinii mei prindeau peste , io prindeam cate un somn de 2-3 ore :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde modigliani » 30 Noi 2012, 00:41

LUCIAN AVRAM scrie:anul trecut , am fost la pescuiala la Prut , astia de pe la mine , dadeau la mamaliga , :shock: , io am zis ca-s baiat destept de la oras , am cumparat aproape toata gama de momeli din oras , rezultatul , vecinii mei prindeau peste , io prindeam cate un somn de 2-3 ore

Pai vezi "Los Angeles" ??? :lol: Eu ce spun ? Ei sunt aia de-au dresat crapii ( si tu , ca esti "baiat destept de la oras" si bagi in momelile pentru o partida de pescuit cat bag eu in tot anu' ! :lol: :lol: :lol: )

Lasa mah , ca mergem poate la anu'-n Delta .... Sa-ti revizuiesti atitudinea ....
modigliani

Mesajde LUCIAN AVRAM » 30 Noi 2012, 00:51

pai io pot sa dorm si-n Delta cum am dormit si la Prut :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Otovirgil » 15 Dec 2012, 21:24

Am plecat de la alta postare, ceva cu o intalnire ... am luat-o de la inceput sa vad ce si cum ... si zic: Mihaiu daca la anu vrei pastoral, am ceva loc !
A, si sa nu uit de .. 28 parca sau ..ma duc sa vad!
Te salut,
Virgil
Ocrotesc, respect si incerc sa inteleg aceste vietati ! Albina, matca, trantor !
Otovirgil

Mesajde modigliani » 15 Dec 2012, 22:38

Otovirgil scrie:A, si sa nu uit de .. 28 parca sau ..ma duc sa vad!
Te salut,
Virgil

Si eu te salut !

Ai fost sa vezi ? ..... Ca n-am inteles nimic . Vii , te rog , sa ma edifici ?
modigliani

Mesajde Otovirgil » 16 Dec 2012, 09:54

Ii vb de o alta pagina in care spui de o intalnire pe 28 (initial a fost pt 21) . De acolo am plecat ... viewtopic.php?f=37&t=2848&p=98341#p98341 .
Ocrotesc, respect si incerc sa inteleg aceste vietati ! Albina, matca, trantor !
Otovirgil

Mesajde iunicu » 24 Dec 2012, 17:56

Craciun fericit!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Razvan HD » 25 Dec 2012, 01:49

Va doresc un Crciun fericit si numai bine !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde modigliani » 26 Dec 2012, 10:09

modigliani scrie:
Mircea_63 scrie:Pictoreee, ti-ai facut barca si nu vrei sa recunosti :lol: Imi faci si una?
Una mica, mica! Sa o pun la avatar!

modigliani scrie:Iti fac , Mirceo , sa mor io ! La iarna iti fac una intr-o sticla de cognac . Ti-o trimit prin "Fan" ! ;)

Mirceo , am inceput sa lucrez la ea ..... ;)
Cat de curand se poate ajunge la tine .......

Si sa tii minte , e "nascuta" in ziua de Craciun !
modigliani

Mesajde kamy » 27 Dec 2012, 09:53

pictore ba fa bine si tremete-io pe curierele alea din poza ca pe fan oricine primeste.....!
kamy

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 12:16

1 Ianuarie .....

.........................................................

1 Ianuarie 2000 . Un nou mileniu rasare peste milenii de istorie . Noaptea dintre ani , dintre milenii , a fost una dintre cele mai chinuite de artificii , pocnitori si alte d-ale Revelioanelor . Era firesc .

Am sarbatorit noul an acasa , in familie , dar si cu cativa buni amici . Mi-aduc aminte ca am dat "stingerea" pe la ora 4 . Unii au preferat sa plece spre casele lor , altii au decis sa ramana la noi . Printre acestia se afla si Ovidiu , zis Radio , "tembelu' nostru personal" .

E omul care n-are niciodata stare , mereu imprevizibil , mereu in stare sa faca "vreuna nefacuta" . Practic e ca o bomba cu ceas a carei putere de detonare n-o cunosti si-al carei fitil odata aprins te face sa tii ochii inchisi si palmele peste urechi .

Peste noapte primisem zeci de telefoane si SMS-uri de felicitare . Odata cu trecerea orelor ritmul acestora scazuse , iar de pe la 3 30 incetasera cu totul . Pe la 8 30 insa , in timp ce dormeam profund , telefonul imi suna la cap facandu-ma sa sar buimac din pat . Ma chinuiam bezmetic sa nimeresc ori butonu' rosu ori pe cel verde , sa nu apuce sa-mi trezeasca sotia . In fine , reusesc sa-l apas pe cel verde , si mai apuc sa vad apelantul ........ Era Radio !!!

Nu intelegeam ce se intampla , de ce ma suna asta , .... parca ramasese la mine , poate plecase fara sa-mi spuna ..... Iar toate astea mi le-am spus intr-o secunda . In secunda in care tasneam din dormitor in chiloti si-n maieu ca sa pot raspunde cat mai repede :

-Ce-i , mah ? Ce vrei ? Nu esti sanatos ?
- Pictore , unde ai cizmele de cauciuc ?
- ...... Cum , mah ????? ....... Ce cizme ?
- Alea de cauciuc !
- ...... Bai , .... PLM , tu nu esti normal ? ..... Ce cizme , ce cauciuc ? ..... La ce-ti trebuiesc ???
- Sa nu ma ud !
- Bai , ai tras pe nas ? .... Du-te dracu' !!! ..... Unde esti ?
- In bucatarie . Vii la cafea ? .......

Blocat , uitand sa inchid telefonul si ma indrept spre bucatarie sa-l strang p-asta de gat . In bucatarie , Radio al meu se simtea ca o gazda buna si era numai un zambet ! Acel zambet tembel-idiot care l-a scapat de mii de ori de alte si alte strangeri de gat . Cafelele abureau pe masa iar Radio tacticos amesteca zaharul in ele cu ...... creionul de ochi al nevesti-sii ! Ma simteam ca la Camera Ascunsa ......

- Pictore , du-te si pune ceva pe tine si hai sa cautam cizmele alea .

In continuare nu-mi reveneam din buimaceala . Ma uitam la asta si-mi doream sa fie doar un vis urat . ..... Dar pe masura ce treceau secundele luam din ce in ce mai tare contact cu realitatea ..... si asa era ! Radio , de la mine din bucatarie , m-a sunat pe 1 Ianuarie la 8 30 , ..... sa ma intrebe ..... unde am cizmele de cauciuc , iar acum mesteca zaharul in cafea cu un creionel pe care scria cu argintiu "Yildis Maskara - Eyeliner" ......

- Ce dracu' mesteci cu ala-n cafea ? N-ai gasit lingurita ?
- Ii va da o aroma deosebita !
- ..... Esti ****** .
- Nu ! Fii atent ! Aroma-i va veni de la vopseaua de pe creion . Am mai facut asa , ia sa vezi ce buna iese .
- Radio , ..... faci misto de mine ?
- Da .

Ma uit lung la el , incerc sa inteleg cum ii functioneaza astuia neuronii , sunt perfect constient ca n-am sa mai pot adormi , ..... si faca cuvinte ma indrept catre dormitor sa ma imbrac , sa "pun ceva pe mine" , dupa cum idiotul ma indemnase cu acea privire limpede si cu acel ton absolut nevinovat ......

.......................................................

Iau prima gura de cafea - care intradevar avea un usor iz de chimic dar despre care nu puteai spune ca nu-i buna - imi aprind o tigare , .....

-Deci , Pictore , ....
- ..... Taci ! Vorbim de la a trei-a gura de cafea .
- Bineeee , dar ....
- Taci , n-auzi ? Ca te strang de gat !!!
- Bine mah , tac , insa .....!
- Da' taci , in PLM odata si lasa-ma sa-mi beau cafeaua !!!!!!!!!!

......................................................

In fine , ..... ma trezesc total , incerc sa ma calmez si-l intreb :

- Acu' zii ce vrei .
- Zii-mi unde ai cizmele de cauciuc .
- Tu chiar esti ***** ! La ce dracu'-ti trebuiesc cizme de cauciuc pe 1 Ianuarie ?
- Pai sunt incaltat cu pantofi .
- Asa , si ?
- Pai ..... mergem la peste !
- ....... CUMMMM , MAH ????? :shock:
- Mergem la peste pe Lacu' Morii . N-am fost niciodata la peste pe 1 Ianuarie .
- ............
- Haine ai , scule ai , avem tuica pe care-o fierbem , avem gusa si slana , nitele muraturi , o painica , alea-alea ! Sanchi , ca nu ti-ar place ?
- Bai Radio , ...... bai , trai-ti-ar , ....... bah , ..... cum au stat ai tai cand te-au facut ?
- Nu stiu , da' daca vrei ii sun sa-ntreb !

Ca de obicei , total dezarmat de spontaneitatea poantelor din raspunsurile amicului meu , cu privirea fixata pe-o placa de gresie , continui sa beau din cafea gandind ca ...... intradevar nu fusesem niciodata la copca ...... pe 1 Ianuarie ! Incet-incet ideea-mi suradea .

-Pictore , ....
- Ce vrei ?
- Mai trage din tigarea aia ca se arde singura .
- ..... Du-te dracu' !

.....................................................

Oricat de incet am fi vrut sa ne miscam prin casa facand bagajele si cautand haine si ..... cizmele de cauciuc ..... n-am reusit sa nu ne trezim doamnele . Evident ca acestea au decretat la unison ca nu suntem sanatosi la cap , ca ele s-au saturat , ca "acolo sa ramanem" , ca ...... d-ale sotiilor de pescari .
Preferam sa iesim repede pe usa si sa le lasam sa-si bea si dansele cafeaua impreuna . O luam printre blocuri catre malul Lacului Morii , si un soare alb si orbitor ne insoteste primii pasi facuti ..... in mileniul III .

Lu' Radio ii suna telefonul . Dupa ce-l cauta prin mai toate buzunarele il gaseste si raspunde :

-Da , draga mea ?
- .........
- Hai , te rog , nu te supara din atat .
- .........
- Uite , promit ca nu mai fac .
- .........
- Da draga mea .
- .........
- Te iubesc ! Vorbim mai tarziu ! Pa !
si se grabeste sa inchida telefonul , dar mai apuc s-o aud si eu pe Nela cu un ton .... deloc romantic .

- Ce-i Radio ? Ce-ai mai facut ?
- Aaaaa , nimic ! E suparata ca cica i s-a umflat creionu' de ochi , s-a crapat in doua si i s-a topit mina-n cafea .
- ..... Auzi , mah ? Da' tu lu' fata asta-i dai spaga ca sa stea cu tine ?

Ajungem pe malul lacului si , surprinzator , mai vedem cativa ticniti pe scaunele in preajma catorva copci . Coboram si noi pe gheata , ne alegem ca loc de pescuit un cot al lacului - "La Stejar" , dupa cum e cunoscut - ne facem cate doua copci si purcedem la ademenit bibanii catre carligele micute de la capatul monturilor . Imediat ce "instalam" sculele Radio scoate micul aragaz de voiaj si pune tuica la fiert "dupa o reteta secreta , pe care , cica , numai el o stie " . Intradevar aburul ce valatuceste din ibric poarta un iz deosebit si imbietor .

- Bai n-auzi , sper ca n-ai pus vreun ruj sau alte-alea la fiert in tuica , ca n-am chef sa ma cert cu nevasta-ta .
- Nu mah ! Am pus coaja uscata de mere , nitel miez de nuca pisat , piper boabe si ..... o singura boaba de ienibahar ! Aia-i "miezu' " !
- Radio , sper sa nu mor din asta .
- Stai linistit , c-am incercat-o pe altii , si-s bine-sanatosi !

Bem in tihna tuica fiarta din cescutele de campanie , stam spate-n spate pe "X-uri" , scaunelele de pescuit , pe o bucata de PAL avem taiata gusa , slana , branza , ceapa si masline , bibanii vin pe la carlige intr-un ritm ..... nu neaparat fabulos , dar multumitor pentru o partida de pescuit "nascuta" ad-hoc dupa noaptea de Revelion , soarele se ridica incet si chiar reuseste sa faca sa mai dam jos de pe noi cate-o haina ...... Este chiar misto si absolut inedit !
Dupa tuica fiarta urmeaza si-o cafea , ...... in care Radio n-a mai mestecat zaharul cu creionul de ochi , ci cu o pluta de-a mea de 1,5 grame de la Tubertini , ...... lucru care iarasi m-a dus cu gandul la "N' modalitati de-al strange p-asta de gat , samd .....

Dar ..... Radio e Radio . N-ai cum sa nu-l iubesti ! Cum spuneam , este un vesnic si clocotind izvor de poante , tampenii , si ..... dracu' sa-l ia de ***** , ..... e unul dintre primii si cei mai vechi prieteni ai mei . Chiar stau in tacere strangand in palme ceasca fierbinte de cafea gandindu-ma de cand il stiu .....

-Bai Radio , .... cand ai venit tu la noi in clasa , mah ?
- ..... In clasa a II-a .
- Nu-n a III-a ?
- Nu . Adu-ti aminte , in a III-a deja-ti sparsesem capu' ? Mai stii ? Atunci , la sala de sport !
- ..... Boule .

Asa era . Venise-n clasa a II-a . Asta insemna ca era prin ..... '78 . Adicatelea il "suport" pe tembel de fo .... 22 de ani !
Ba mi-aduc aminte de accentul lui de-atunci ...... Venise de undeva de pe langa Chisinau . Nici acum nu stiu sigur cum au reusit ai lui sa treaca-n tara , ..... si parca nici nu mai conteaza ! Vorba lu' Moromete , alt fost coleg de clasa , "Bai fratilor , cretinu' asta de Radio e cel mai bun lucru pe care ni l-a daruit malu' stang al Prutului !" ......

......................................................

Intre timp se face pranzul . Ne facusem damblaua . Pe gheata , pe langa noi se adunasera vreo 20-30 de bibani ca palma , terminasem tuica si cafeaua , slana si gusa , .... talpile totusi incepusera sa ne inghete , .... hotaram sa mergem spre casa .
Strangem "jucariile" , iesim de pe gheata si ne indreptam catre doamnele noastre care cu siguranta au trecut la a trei-a cafea . S-or fi saturat si dansele de cat ne-or fi barfit si mascarit .......

Ajungem exact la momentul la care acestea pregateau masa de pranz . Surprinzator , suntem intampinati cu zambete si cu veselie . Probabil au sfrasit prin a ne intelege damblaua .....

- Ati prins , mah , ceva ?
- Cativa bibanusi .
- Aoleoooo , vai soarta lor ! Pentru atata lucru v-ati dus voi de-ati tremurat ca tampitii pe gheata ?
- Asta e .... Am DAT LA PESTE in noul mileniu !!!
- .... Mda , ... bine , ... bine , ..... Hai , treceti la masa .

Ne asezam la masa , trecem la diverse subiecte , ne uitam la reluarile TV de Revelion , etc .

Din senin Radio al meu ma-ntreaba :

- Pictore , ..... ai Mersu' Trenurilor ?

Instant inghet mai abitir ca pe Lacu' Morii ! Lu' asta-i pritocise capu' alta neghiobie ! O simteam in aer , o vedeam in ochii lui limpezi si sugubeti , o vedeam in ochii ingroziti ai Nelei , o vedeam in stupefactia nevesti-mii ......

- Radio , ..... de ce intrebi ? Ce dracu' e-n capu tau ?
- .... Ati fost vreodata la mare ..... iarna ?
Fişiere ataşate
47629139.jpg
47629139.jpg (7.27 KiB) Vizualizat de 6805 ori
modigliani

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 13:20

La multi ani pe noul an!
...am citit prima "povestioara pe 2013... :)
Inca odata sunt absolut incantat de calitatile tale de a transpune in scris o intamplare,in asa fel incat ma face(in timp ce citesc) sa simt ca sunt(am fost)''acolo"...
Am o intrebare!...de unde ii vine porecla lu' Radio?
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 16:21

Dila Daniel scrie:Am o intrebare!...de unde ii vine porecla lu' Radio?

Pai ..... pe cat e de simplu ..... pe atat e de complicat !
Dar intrucat este unul dintre cei mai buni amici ai mei - asa cum am mai spus - cel mai bine e sa-i dedic o alta povestioara . O povestioara in care sa va vorbesc despre el .

Radio !

.................................................................

Baiatul asta e nascut dincolo de Prut . Tac-su , nea Iura , a fost cadru militar ( "smecher" , colonel parca , la rachete ) , iar la un moment dat , nu mai stiu datorita carei conjuncturi de ordin profesional s-au mutat cu intreaga familie in Bucuresti .

Asa ne-am pomenit cu el la noi in clasa , cum ati inteles deja , cam prin clasa a II-a . Era mic , timorat , cu un accent "imposibil" , cu un par in cap ce nu se lasa pieptanat sub nicio forma ( imi aduc aminte ca-l asociam in mintea mea cu Nică al lui Creanga ) , ..... dar inca de-atunci debordand de energie . Daca am fi copilarit in zilele astea probabil ca i-am fi spus ..... Duracell .

N-a durat mult , poate un trimestru , un trimestru si ceva , si s-a integrat perfect in colectiv . Iar accentul l-a pierdut in maxim doi ani . Insa mult mai repede decat toate astea s-a facut celebru prin "milioanele" de poante ce-i zac in cap ! Un fel de Bulă , dar varianta sclipitoare a acestuia .

De-a lungul timpului s-a "pricopsit" c-o sumedenie de porecle . Unele le-a purtat mai mult timp , altele mai putin .

Ne punea Ceausescu sa adunam castane , hartie , sticle si borcane , etc . Apare Radio la scoala c-o cutie de carton din care zanganeau niste cioburi .

- Ovidiu , ce-ai acolo ?
- Borcane , tovarasa !
- Pai .... cum borcane ? Eu acolo vad niste cioburi !
- Pai da , ca le-am spart , sa aiba loc mai multe in cutie !

Asta a facut ca niste ani sa i se spuna "Borcane" .......

...........................................................

Mi-aduc aminte de-o "perla" de-a lui care candva l-a facut celebru in liceu ( pentru ca din generala am plecat impreuna la acelasi liceu ) : aveam o diriga ..... de numa' ! Mai nene , ..... buna rau ! Tinerica , zglobie , si cu un suflet urias . Si peste toate era de-o blandete nemaiantalnita . ..... D-na Dutckievici . Preda chimia .
Dar , odata , la dirigentie - va aduceti aminte , trebuiau atinse cu elevii tot soiul de subiecte : Munca Patriotica , lecturi de vacanta , si viata personala - ne vorbea despre cum si-n ce fel sa avem o relatie de prietenie cu o fata . La un moment dat isi indreapta atentia catre Radio si-l ridica p-asta in picioare cu urmatoarea intrebare :

- Ovidiu , tu ai o prietena ?
- N-am , doamna .
- De ce nu ai ? Nu ti-ai gasit nicio fata cu care sa ai o relatie ?
- Ba da !
- Si-atunci ?
- Doamna , ..... eu iubesc sincer ! Si odata ce iubesc o femeie ii sunt loial pe viata !
- Asa , si ?
- Si-o astept . .....
- Cum adica ?
- Astept sa divorteze !
- ...... Poftim ????? Tu iubesti o femeie casatorita ?
- Din pacate .... da .
- Dar ea te iubeste ?
- Nu stiu . N-am vorbit despre asta .....

Toti cascam ochii si urechile la discutia lor nevenindu-ne sa credem ce auzeam : Radio indragostit de-o femeie maritata ! Si nu ajungea asta , ci idiotu' o etala in fata dirigai si-a-ntregii clase c-o seninatate de care n umai el putea fi capabil .....

- Pai , mai Ovidiu , asta nu-i tocmai normal .
- Doamna , asta e ! O iubesc de mor ! Este cea mai tare femeie din viata mea !
- Uite , ..... cand vrei tu , te astept la mine la laborator sa discutam despre asta . Atata-ti spun , .... nu-i normal !
- Stiu doamna ca nu-i normal . Mai ales cand aceasta-ti este ..... diriginta !

Saraca diriga a intepenit , noi in primele secunde am inlemnit dupa care ne-a umflat rasu' , iar el sfida intreaga asistenta cu acea privire senina si limpede pe care-o poarta dupa el de atatia ani .....

O vreme i-am spus "Dirigu" .

........................................................................

A mai avut tot soiu' de porecle , n-am sa le pomenesc acum pe toate . Am sa-ti raspund cum s-a ales cu cea de Radio :

Dracu' stie de unde-a facut rost de-un aparat de radio portabil Seiko . D-ala mic , cu doua baterii , nu mai mare decat un pachet de tigari . Ce spun eu ...... inseamna ..... de fo 25 de ani ! E d-ala cu husa de piele si cu atarnatoare de plastic de pus pe mana ! ..... Vai soarta lui de aparat ! E spart , "bandajat" cu izolir , legat cu vreo doua sarme , si mai are pe spate o bucata de plastic prinsa cu leucoplast care nu mai e roz de fo 15 ani . E de-un cacaniu infect ..... si deja pute !

Al dracului nenorocit de aparat de radio nu prinde altceva in afara de Radio Romania Actualitati , si-n mod predilect Viata la Sat ! S-au facut pariuri grele precum ca "javra" asta de aparat poa' sa prinda postu' asta si din Noua Zeelanda !

Altceva nu stie . Daca-i umbli la scala scartaie si piuie ca toti dracii de-ti vine sa-l arunci in foc ! Ei bine , Radio-l cara dupa el ori pe unde umbla si ne scoate pe noi din sarite cu el , punandu-l in permanenta sa-i "sune" la ureche . Are vesnic dupa el "un kil" de baterii ( sa-i ajunga ! Doamne fereste sa ramana fara ele ! ) . Nu suntem foarte siguri ca-ntelege sau ca asculta cu atentie ce emite "javra" , dar suntem extrem de siguri ca-l cara dupa el ca sa ne scoata pe noi din sarite !

"Javra" de aparat a dus la situatii incredibile in gasca noastra ! Odata , in drum catre Facaieni , a trebuit sa facem cale-ntoarsa de pe la Lehliu , pentru ca tembelu' il uitase acasa ! Oricat am incercat sa-l convingem ca pierdem vremea aiurea si consumam aiurea benzina , ...... el "Nu si nu" ! Sa mearga acasa sa-si ia "javra" ca altfel e de rau augur pentru sejurul nostru !

Ce sa-i faci nebunului ? Ori te-ntorci din drum sa-i recuperezi "relicva" , ori sa-i dai una-n cap !

..........................................................

Eee , .... si sta cu el la peste , il inveleste frumusel cu o batistuta ( pesemne sa nu-l bata soarele-n cap ) il aseaza frumusel pe cutia cu momeli , si numai Dumnezeu stie daca intradevar asculta Viata la Sat ...... sau desavarseste cu glorie ceea ce-as numi "scoaterea totala a noastra din sarite" !!!! Odata chiar a recunoscut pe jumatate ca de fapt asta urmareste .......

N-ajunge ca-l asculta ..... Nooooo ! Pai n-ar avea farmec daca la cate-o juma' de ora nu l-ai auzi pe Radio :

- Ai auzit ?
- Ce s-aud ?
- Ai auzit ce zice la radio ?
- Ce s-aud , mah ? Ce PLM zice la radio ?
- Ca cica-l cauta astia pe Bin Laden in Pakistan !
- Asa ! .... Si ?
- Si nimic ! ..... Ti-am zis !

sau :

- Bai , ia-uzi ce "zice" astia la radio !
- Radioooooo , ...... ma cac pe ea de "javra" bandajata ! Fiti-ar a dracu' sa-ti fie ..... Acu' zii , ce "zice" aia ?
- Ca cica vine un fenomen meteorologic nemaiantalnit !
- Ce fenomen , mah ?
- Nu stiu , ca n-am inteles bine . ..... Vezi ? ..... Vezi daca vorbesti ? N-am cum s-aud !
- Fi-ti-ar al dracu' de nenorocit , intr-o zi ti-l arunc pe axa Dunarii !
- Bineeeeee ..... Daca tu vrei sa ne certam ..... arunca-l !

.........................................................

Cert este ca a dracu' "javra" se incapataneaza sa ne distruga toate sejururile si vad ca n-are nicio intentie de-a-si buli vreun tranzistor , vreo rezistenta sau difuzoru' ! Cat e el de janghinos merge "brici" ! Atata doar , ..... numa' pe Radio Romania Actualitati !

..........................................................

Dar la fel de bine stim ca , insotit sau nu de catre "javra" , Radio ar fugi de la propriile-i funeralii daca ai avea nevoie de un cat de mic ajutor de la un prieten .
Fişiere ataşate
radio.JPG
Ultima oară modificat de modigliani pe 01 Ian 2013, 16:45, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2013, 16:40

:) ...multam' fain!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?