Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pictoru' ! Cu lanseta printre stupi .....

Mesajde IonutMioveni » 01 Ian 2013, 16:56

La multi ani fericiti si tie colegu' .
Si-ti multumesc frumos pentru timpul acordat scrierii acestor ultime 2 povestioare....m-ai inveselit pentru toata ziua....deja sunt fresh.
Felicitari pentru talentul innascut de a relata divesele intamplari amuzante din viata ta.
Un an nou cat mai placut!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 16:58

Cu placere colegu' !

Mersi mult pentru aprecieri , aprecieri ce dau nastere la alte si alte asemenea povestioare !

UN AN NOU MINUNAT !
modigliani

Mesajde DoruAN2 » 01 Ian 2013, 17:20

Aceste povestioare exceptionale ar fi bine sa le aduni intr-o carte. Cred ca ar fi bestiala si vanduta cu succes.
Se poate observa ca ai talent ,si mai mult ,ai un spirit comic dezvoltat. LA MULTI ANI !
DoruAN2

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 19:35

DoruAN2 scrie:Aceste povestioare exceptionale ar fi bine sa le aduni intr-o carte.

Stii cati mi-au sugerat asta ??? Ai idee ??? :lol:

Incep sa ma gandesc daca s-o fac sau nu . Cert este ca ar mai fi multe de pus pe hartie ca sa putem vorbi despre o .... CARTE !

In fine , ..... poate se va intampla , .... poate nu . Oricum , iti multumesc ! Pe mine ma incanta ca va incanta pe voi .

Incerc sa tin "steagul sus" . Dar asta depinde mult de timp si inspiratie . Poante si intamplari ..... am .... sute ! Dificil este sa scoti ce-i mai haios din ele .....
modigliani

Mesajde iunicu » 01 Ian 2013, 19:57

Pictore eu sunt printre primii cumparatori ai cartii.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde augustin » 01 Ian 2013, 21:35

Nea Modi, ca de obicei, cu farmec!
Acu' ma trezii si io, asa ca te rog sa nu te superi daca-ti poluez topicul cu un sincer "La multi ani!"
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 21:51

augustin scrie:Nea Modi, ca de obicei, cu farmec!
Acu' ma trezii si io, asa ca te rog sa nu te superi daca-ti poluez topicul cu un sincer "La multi ani!"

..... Romanescule , ..... ai innebunit ? Te-au tabarat albinele lu' tac-tu si esti in soc anafilactic ?? Cum , vreodata , si-n ce fel sa-mi "poluezi" tu mie pagina personala ? :o :o :o ..... Baaaaah , revino-ti !!!

Sa fii sanatos ! LA MULTI ANI !!! Iar pe aceasta cale doresc si mult stimatei tale mame , doamna Romanescu , un an nou minunat , plin de impliniri , de liniste sufleteasca , de bucurii si impliniri ale celei de-a trei-a varste ! ( aici pun mare baza pe ..... Prazu' Bobinat ! ;) Sa-i spui asta ! )

Sa fiti iubiti , iubitii marelui OM ce ne-a onorat cu prietenia lui !
modigliani

Mesajde augustin » 01 Ian 2013, 21:59

Vezi, ca Prazu Bobinat e al sora-mii.
Eu am Apache!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 22:00

augustin scrie:Vezi, ca Prazu Bobinat e al sora-mii.
Eu am Apache!

Stiu !!! Pun baza pe-amandoi ! ;) ;) ;)
modigliani

Mesajde augustin » 01 Ian 2013, 22:01

Sa traiasca. Amandoi, laolalta cu toti copii din lume! Ca poate ei vor face lumea asta mai buna. Io sper...
augustin

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 22:02

Sa le dea Dumnezeu , Augustine ! ..... AMIN !!!
modigliani

Mesajde proapis13 » 01 Ian 2013, 22:07

Ma unse pe suflet povestioara ta de dupa revelion
Azi dimineata la ora 4 cind dusei un prieten pescar inrait acasa cu masina primii invitatia sa merg cu gasca lor pe malul dunarii la o ,,pipiala'' cu voblerul.Crezui ca bate valul aiurea si ca il lua anaforul lyui Bachus :lol: .Nu minti..pe la prinz erau pe malul batrinului Danubiu si-l salutau si din partea mea .Sincer,ma racai otzara la suflet ....
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 22:18

proapis13 scrie:Crezui ca bate valul aiurea si ca il lua anaforul lui Bachus

Nenicule , ..... anaforu' lu' Bachus ...... e anafor de soi ! Ferice de ala de-l invarte si de ala de se lasa invartit ! :lol: :lol:

Atata numa' , ...... n-are rost sa-ncerci salaul ! Mai bine-ti vezi de d-ale taberei . ..... Somn , haleala , lemne de foc , alea-alea . Maine , cand Bachus o ia-n jos pe apa ....... po' sa-ncerci !

...........................................

Si mai e una ! ...... Daca "umbli la aia mica" c-o seara inainte de plecat la peste , in ziua aia ..... mai bine vezi de bucatareala ! Ca cica , ..... asa se spune , ...... " ai flocii-ncurcati pe degete ! " :lol: :lol:

Pe bune , e verificata ! Nu prinzi mai mult decat niscaiva amarati de ghiborti si cateva" PC-uri" ***

.............................................

*** ..... pula ciobanului ! :oops:
modigliani

Mesajde proapis13 » 01 Ian 2013, 22:23

modigliani scrie:Si mai e una ! ...... Daca "umbli la aia mica" c-o seara inainte de plecat la peste , in ziua aia ..... mai bine vezi de bucatareala !

Si la noi e tot asa numai ca se zice ca;,,daca ai bagat mina la ,,ghibortz'' ai bafta la peste a doua zi'' :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 01 Ian 2013, 22:24

Gata mah ! E clara ! ..... A naibii "blestemata" , ..... "aia mica" ! Mai bine renuntam la ea , nu ??? :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde modigliani » 05 Ian 2013, 00:07

La peste in Mediteraneeana

...............................

Ne-am luat bilete in concediu in Tunisia . Abia ce-am dat avansu' la agentie gandeam : ,, Mama , Mama , dau la peste in Mediterana ! Sa vezi ce bestii scot d-acolo ! Nu ma intereseaza pe cati bani o fi , insa navighez obligatoriu cu un localnic . Gasesc io unu' de ma plimba o juma' de zi pe-un pol de euro .... "

Apoi am aflat ca sunt probleme cu sculele in avion , ca le dau aia de pereti de nu se vad , ca alea-alea . Asadar , pentru moment am renuntat .

Intre aeroportul Monastir si statiunea Hammamet unde aveam bilete sunt 220 km pe care i-am parcurs cu autocarul pe autostrada ce se insira de-a lungul litoralului . 220 de km in care n-am vazut decat nisip , maslini , nisip , camile , nisip , bungalouri , nisip ..... si iar nisip ! Am avut parte de un ghid roman care , printre altele , ne spune :

- Spre deosebire de Romania , care are doar aprox 200 km de tarm la Marea Neagra , Tunisia beneficiaza de cca 1800 km de plaja la Mediterana .

Atat mi-a trebuit sa aud , ca si maraiam si bombaneam de nervi ca nu mi-am luat macar o telescopica la mine !

............................................................................

In sfarsit ! Ne cazam , si iesim prima oara pe plaja ! Mai rau m-am enervat ! ...... Doamneee ! Ce plaja ! Ce apa ! Ce nisip ! Ce putina lume !!!!!! Ce ....... de scule am lasat acasa !!! Si ce ..... lipsa de pescari pe stabilopozi ! "Unde-s astia mah ? Unde-o fi .... locu' ? "

Rabd eu ( aparent ) vreo 2 -3 zile , nici nu vorbesc despre pescuit , nevasta-mea se si mira de asta , amicii incep sa ma ia la misto , insa ..... o coceam ! Intr-o zi cedez "nervos" , sar in haine , fara cuvinte ies de pe plaja , traversez campusul in fuga , ies din campus , iau un taxi si-l intreb pe soferul tuciuriu :

- Hello ! Can you show me a place , a market or something , with fishing tools ?
- Yes ! I can !
- So , you have here in Hammamet this kind of market ? .... That's good ! Is it far from here ?
- No ! Few miles away ! Is not far from here ....
- WOW ! ... Few miles !?!?!? ..... That you call ,, not far from here " ?
- Yes ! In 10 min ..... done !
- K ! ..... Gooooooo Planet !!!!!!

Plecam in tromba spre "not far from here" . Am uitat sa va spun ca acolo taxiurile arata ca niste farase cu motor . Tineam temeinic de usa sa nu mi-o smulga vantul si ma simteam o copie tembela a soldatului din vechile armate cartagineze , purtand scutul victoriei si cu vantul trecandu-i prin plete ! Incerc sa caut devorba taximetristului :

- This market , ....
- What about it ?
- Is it a big one ?
- Yeaaah ! A very big market ! Full of fishing tools !
- But , ..... what is the name of this market ?
- ..... Market !
- Ohoooo ! ..... Good answer ! Very good ! I am impresed ! But ... the name of the firm ? The name of the company , or the name of products ? ..... The brand ?
- Brand !
- .........???
- Yeah ! Brand ! .... Hey ! man ! Do you speak english ? The name is brand !
- ............ Whatever ! Take me there !"

Ma simteam ca-n Caragiale , in ,, Caldura mare " varianta arabo-tampa-romano-brando-marketo-tembela !

La un moment dat opreste ,, englezu' " meu si zice :

- Ok ! Four Dinnars !
- ???
- Four Dinnars ! This is the market !
- ??? Unde PLM vezi tu market mah ?
- ??? Grrrrr ! ...

Nu cred ca stia romana , dar sigur a banuit ce-i spun ! Dupa tonul meu nici nu era prea greu ! Iar eu dupa privirea lui numar rapid patru dinari , ii inmanez si imi iau inima in dinti sa cobor din masina ....

Ma uitam disperat in jurul taxiului si vedeam doar niste dughene ,, vai steaua lor " , nu mai mari decat vechile noastre tonete de inghetata Polar ! Nervos imi arata cu degetul una dintre baracile respective :

- Did'nt you said big market ? This is the biggest market ever know with fisshing tools !

Cobor din taxi timorat deja gandindu-ma la terorism turistic si ma indrept catre ..... market insotit de sute de priviri cel putin ciudate ale localnicilor . Intradevar , era un magazin cu scule de pescuit ! Avea el in loc de usa un linoleum prins in cuie , insa ..... nene , chiar era un magazin cu scule de pescuit ! Cca "patru virgula cinci lansete" , o sacosa de fire si vreo doua cutii de carlige de toate dimensiunile posibile , toate gramada la un loc ! ..... Am innebunit pe loc ! Ma uit la lansete si .... culmea , .... gasesc una de exceptie ! Daiwa Jupiter JP 200N din doua bucati , 2,00 m , cu mufare pe filet ! Scula nene ! Si daca nu voiam sa dau la peste tot o luam !

Mai greu a fost cu firele ! Cred ca fo ora am incercat scos din minti sa dau de capetele firelor rolei ce-o voiam ! In sfarsit , mi-am ales o mulineta ,, la culoare " cu lanseta , carlige .... vreo 15 bucati diferite marimi ( nu stiam ce peste caut ! ) si ..... m-am impotmolit la plumbi ! M-am lamurit destul de greu ca ..... nu au ! Dupa ce m-am gandit putin mi-am adus aminte ca langa ,, market " vazusem un service auto ! Platesc sculele , plec la service .

Il intreb p-ala cu cat da piulita de 17 . Bineanteles ca omul s-a blocat ! Dupa ce se uita lung la mine , probabil speriat de ..... importanta ce o emanam cu lanseta in mana , imi face cadou vreo 20 de piulite noi noute , si banuind ce am de gand spune :

" - Good luck tourist ! Good luck ! "si-mi zambeste tamp ..... Imi venea sa-l strang de gatu' ala bronzat ! Prefer sa ma indepartez rapid strangand piulitele in pumn inca mai gandindu-ma la eventualitatea unui atentat sau a unei rapiri de persoane !

Pe scurt , iar taxi , iar campus , plaja ....... si ma "lovesc" de intrebarea ...... [i]Bai , dau la peste , dar ..... la ce dracu de peste dau
?!?!?! De asta uitasem ! Uitasem sa intreb de " bait " de momeala ! Merg in sala de mese si fur cascaval , carnati , niste bucati de carne fiarta , branza topita , si ce mai mi-o fi dat mie prin cap atunci ca ar putea hali pestele din "Garla aia mare a lor cu 1800 de km de tarm" !

Ma indrept spre dig , spre partea acestuia cu portul si stabilopozi . Imi aducea aminte de portul Eforie . Seamana pana la confuzie , cu amendamentul ca asta era de vreo 10 ori mai mare .
Drumul catre port trece printr-un bazar arabesc . Cum stiti , arabii stau pe jos pe covorase , fumeaza narghilea sau dorm . N-au nicio treaba ! Nici una !!! Mai nene ! nici o greata n-au ! Trecand printre ei ma vede unul si incepe sa urle in araba . Nu stiu ce anume dar banuiesc ca nu paream om normal dupa criteriile lor de evaluare , intrucat au lasat tot ce faceau , si-au luat camerele foto , se tineau ciopor dupa mine si-mi faceau poze !
Da , bai fratilor ! Eu , turist in Tunisia , imi faceau localnicii poze !!! Nu-mi venea sa cred ! Mi-era si rusine , si furie , nu intelegeam ce se intampla , samd !

In sfarsit ajung la stabilopozi unde nu am mai avut parte de " paparazzi " , imi aleg un loc dupa Dumnezeu stie ce criterii, si m-apuc de ..... pescuit ! Imi facusem , ca pe vremuri , forfac simplu cu ..... piulita de "17" in cap si trei carlige insirate la 25 cm unul de altul . Ca la pripoane in copilarie !

Arunc de cateva ori la diferite distante si .... nimic ! La un moment dat arunc aproape de dig , la cca 10 m . .................. In viata mea n-am vazut o laseta trepidand in halul ala ! La prima aruncare am scos ..... trei bucati !!! De fapt si singura data in viata mea - 3 buc la 3 ace ! . Am tinut-o asa toata dupa amiaza . Am umplut o sacosica de peste . ....... M-AM SIMTIT PERFECT ! AM PRINS PESTE IN MEDITERANA !!!

........................................

Nu stiam ce voi face cu pestele , insa merg cu el in campus , macar sa ma laud si sa-mi sfidez amicii nepescari care , la o bere rece pe plaja , bagau textul arhicunoscut al nepescarilor : " Decat sa ma chinui ca tine , ma duc in Cora , imi aleg un crap si mi-l fac la gratar cum vreau eu " ! Oamenii astia nu pot intelege ca noi nu mergem dupa ..... carne de peste !!!

Din nefericire uitasem de " paparazzi " !!! Ce-am patit la venire , inmultiti cu 10 , adaugati sacosa mutata de unul la altul , varsata pe asfalt , pestele fotografiat , palme pe spate , urari de bine si , ...... cel mai frumos din toata povestea asta , ..... unul dintre ei ma invita la el in dugheana sa-mi aleg un cadou de max 10 E ! ..... Asta mi-a pus capac ! Mi-am ales un sah cu piese de sticla !
Am ajuns in campus unde au urmat alte poze si felicitari si am fost declarat "Turistul Saptamanii" !

.......................................

Am gasit si ce sa fac cu pestele ! I l-am facut cadou lui ..... Yussuf , motanul receptiei care-si facea un titlu de glorie din a se caca intr-una in scrumiera cu nisip de la intrarea-n sala de mese . A fost tare bucuros ! Doar ca l-a cam constipat atat peste crud . A treia zi la " returnat " in scrumiera . Si se uita la mine ..... cam chiondoras ! Ce-o fi gandit el in pisiceasca ? "Fi-ti-ar pescuitu' al dracu' sa-ti fie Pictore , mai bine ma duc in Cora si mananc ce peste vreau eu !"
Fişiere ataşate
tunisia.jpg
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?