pin scrie:Crysty scrie:@ves.lucian.zabrani
noi ii vom face fara folie. podisoarele sunt toate cota in cota. sper sa fie decizia corecta
in alta ordine de idei am aruncat un ochi prin ei si am constatat urmatoarele:
- din pacate nu au mai capacit nimic de ultima data cand m-am uiat in ei, din apinvertul pe care l-am dat (de fapt ramele sunt capacite cam jumatate si restul nu)
- am gasit in vreo 2 stupi, puiet si de 1 zi pe rama intreaga.
cam atat pana acum.
Mesajul de mai sus e de pe pagina ta personala si l-ai postat pe 17 octombrie. Oare ce s-a intamplat cu ouale alea? Nu s-or fi transformat in albinele astea pe care le-ai cules acum? Cine a carat (a se citi s-a uzat) apiinvertul administrat la sfarsit de septembrie? Nu cumva o parte din ce ai cules acum? Nu comenyez decizia ta de a ierna pe doar 7 kg de apiinvert pe stup. Tot tu vei baga turte la ei dar e posibil sa bagi la mai putini decat crezi tu. Am vazut pe pagina ta personala ca ti-au recomandat doi oameni sa pui folie sub sita dar nu am vazut-o in nicio poza. Tratamentele cu varachet tot cu sita sus le-ai facut?
Domnule Pin, va salut si apreciez ca incercati sa ma ajutati dar as vrea sa nu intelegeti gresit cateva aspecte, tocmai pentru a putea identifica impreuna cauza mortalitatii severe.
Ouale din octombrie..... posibil sa fie albina cazuta
Albina uzata de la carat.... sa zicem ca este si albia asta
Nu am iernat doar pe apiinvert, acesta a fost completarile pe langa ce aveau in cuiburi, si aveau in cuiburi tot ce au reusit ele sa adune de cand sunt la mine si pana la momentul administrarii apiinvertului.
Tratamentele s-au facut cu podisoare pline, care sunt si acum montate pe cutii, se vad in poze.
Folia recomandata nu am folosit-o tocmai pentru ca am ilocuit sitele cu podisor plin.
Va multumesc si apreciez daca o sa ma sfatuiti in continuare.