Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde kissi » 01 Ian 2013, 21:53

kissi scrie:
Dragos2006 scrie:
reformistul scrie: fraierii sunt buni de plata si smecherii halesc friptura!

Arata daca undeva pe lumea asta este altfel ?

Nu spune asa vorba din batrani : cine poate oase roade, cine nu , nici carne moale !

1) Atunci sa-i spuna ,, Legea profitorilor din apicultura" deoarece albina si principala ei misiune cea de polenizare nu prea sunt protejate in aceasta lege. Albina nu este o vaca de muls, nu productia de miere este scopul principal al acesteia, asta ar trebui sa prevada legea. Disparitia albinelor afecteaza in primul rand imensitatea plantelor pe care le polenizeaza si abia dupa aia productia de miere a celor 10% care se bat cu pumnii in piept.
2) Si in urma colectivizarii fortate din anii 60, au fost ,, pinguini , maracini, mici si neinsemnati" care au scapat de colectivizare.
3) Dupa cum se vede, cei de la Federatia Romapis s-au gandit ca ar vrea sa conduca si ei ceva si au inceput razboiul cu ACA, din acest razboi avand de pierdut apicultorii(pinguinii, etc).

Nu vreau sa ma repet, dar vad ca a inceput razboiul deja. Sa inteleg ca Sindicatul o sa-i reprezinte pe toti apicultorii?
kissi

Mesajde ioanpuiu » 01 Ian 2013, 21:55

alt stupar scrie:Ceea ce nu inteleg este cum toti cei neasociati cu NIMENI / ........./ sa mai aiba si pretentia ca CINEVA este obligat sa le apere interesele !

Eu chiar nu doresc ca CINEVA să-mi apere interesele
Îmi este suficient ca CEAVA să facă asta , respectiv ... legea.

Deja sunt prea mulţi care-mi "apără" interesele: guvernul, parlamentul, fiscul , etc.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 01 Ian 2013, 22:17

octius B scrie:
Dila Daniel scrie:1 De ce trebuie o noua lege?
2 Daca trebuie,de ce nu se poate modifica cea existenta?

2. Cea existentă nu se poate modifica pentru că necesităţile noii legi vor depăşi 30% din vechea lege.

De unde "axioma" asta :?:
Nu a demonstrat nimeni, nici măcar nu a arătat care sunt acele necesităţi care depăşesc 30% din legea existentă.

Este uşor de văzut că proiectul pentru o nouă lege a apiculturii a fost iniţiat de conducerile şi reprezentanţii asociaţiilor apicole.
Că s-a făcut treaba asta fără consultarea apicultorilor din asociaţii nu mai trebuie demonstrat acum, s-a văzut deja surprinderea lor la apariţia proiectului (dacă nici pe forumul ăsta nu găseşti apicultori afiliaţi şi informaţi ... unde să-i cauţi)

Pare a fi ca atîtea altele, o lege cu dedicaţie dar care se vrea lansată sub sloganul cunoscut "pentru binele poporului"
ioanpuiu

Mesajde Sasu Paul » 01 Ian 2013, 22:41

Va salut
Sunt un apicultor din Arad si am stupii inscrisi in registrul agricol la primarie.
Cu vreo 3 ani in urma am primit instintare de la primarie in legatura cu stropitul.
Instiintarea suna asa ''Saptamana viitoare sa tineti albinele inchise ca o sa se stropeasca''.
Oare cine poate sa tina albinele inchise o saptamana.
Legal eu am fost anuntat.
Sasu Paul

Mesajde topy » 01 Ian 2013, 22:48

Sasu Paul scrie:Va salut
Sunt un apicultor din Arad si am stupii inscrisi in registrul agricol la primarie.
Cu vreo 3 ani in urma am primit instintare de la primarie in legatura cu stropitul.
Instiintarea suna asa ''Saptamana viitoare sa tineti albinele inchise ca o sa se stropeasca''.
Oare cine poate sa tina albinele inchise o saptamana.
Legal eu am fost anuntat.

exemplu de fapt real.cu ce te ajuta? am patit si eu cu ani in urma.eram dupa salcam undeva pe un imas.pe atunci nu trebuia sa anunti dar s-au autosesizat.a venit o dacie de la primarie si o doamna foarte amabila a spus exact aceeasi replica:''Saptamana viitoare sa tineti albinele inchise ca o sa se stropeasca . daca mai stiti apicultori in zona sa ii anuntati''. :D
topy

Mesajde topy » 01 Ian 2013, 23:23

ioanpuiu scrie:
octius B scrie:

2. Cea existentă nu se poate modifica pentru că necesităţile noii legi vor depăşi 30% din vechea lege.

Nu a demonstrat nimeni, nici măcar nu a arătat care sunt acele necesităţi care depăşesc 30% din legea existentă.

Este uşor de văzut că proiectul pentru o nouă lege a apiculturii a fost iniţiat de conducerile şi reprezentanţii asociaţiilor apicole.
Că s-a făcut treaba asta fără consultarea apicultorilor din asociaţii nu mai trebuie demonstrat acum, s-a văzut deja surprinderea lor la apariţia proiectului (dacă nici pe forumul ăsta nu găseşti apicultori afiliaţi şi informaţi ... unde să-i cauţi)

Pare a fi ca atîtea altele, o lege cu dedicaţie dar care se vrea lansată sub sloganul cunoscut "pentru binele poporului"

http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/cla ... a_news.pdf

interesele sunt mai multe.fiecare vrea.....

imi plac ultimele 2 randuri de la pagina 3.....sublim.... :lol:
topy

Mesajde alt stupar » 01 Ian 2013, 23:30

Dila Daniel scrie:Logic si simplu spus ar trebuii sa fie asa.
Vrei(drepturi sau ajutoare financiare) sa-ti dau ceva(eu ca stat) te supui unor reguli ce le impun eu...Nimic anormal
Dar,daca nu vrei nimic,stai linistit...INSA,fara a deranja linistea altuia.

Mai bine si mai clar decat asa nici ca se putea spune :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kissi » 01 Ian 2013, 23:39

topy scrie:
ioanpuiu scrie:
octius B scrie:

http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/cla ... a_news.pdf

interesele sunt mai multe.fiecare vrea.....

imi plac ultimele 2 randuri de la pagina 3.....sublim.... :lol:

Cred ca cele 2 randuri vor ramane valabile si in viitoarea lege.
kissi

Mesajde ioanpuiu » 02 Ian 2013, 00:14

@ alt stupar

alt stupar scrie:
Vrei(drepturi sau ajutoare financiare) sa-ti dau ceva(eu ca stat) te supui unor reguli ce le impun eu...Nimic anormal

Nu zău ! ştii cine-i statul ?
Eu şi alţi aprox. 18 mil. de oameni cu albine sau fără albine.
Statul ăla de care vorbeşti, nu aduce bani de-acasă :lol:

(scuză-mi exprimarea dar uneori ... o cam meriţi)
ioanpuiu

Mesajde kiloz » 02 Ian 2013, 00:37

desfiinţarea Comisiilor judeţene şi centrală de bază meliferă şi stupărit pastoral, având în
vedere că anumite instituţii publice nominalizate în componenţa acestora nu au atribuţii în
repartizarea bazei melifere;
- simplificarea procedurii de atribuire a bazei melifere pentru buna desfăşurare a activităţii
de stupărit pastoral, prin eliminarea celor şase instituţii publice centrale şi locale, având
în vedere faptul că baza meliferă care poate fi repartizată se regăseşte doar în domeniul
public sau privat al statului deţinut de autorităţile administraţiei publice locale şi în fondul
forestier de stat aparţinut de RNP - ROMSILVA;

Se desfiinteaza ceva care nici na fost alcatuit si niciodata na functionat ,aceasi treaba cu sprijin prevazut pt apicultura "0" in vechea lege.
Si daca a fost introdusa totdeauna sa uitat de el.Sint legi dar aplicare "0"

Aplicarea uniformă a unor principii de bază în activitatea apicolă şi obţinerea unor
producţii mai mari de miere şi produse apicole datorită repartizării echitabile a bazei melifere
apicultorilor va duce la intensificarea stupăritului pastoral, ca metodă de utilizare optimă a
resurselor melifere prin deplasarea stupinelor în diferitele zone în vederea valorificării
succesive a mai multor culesuri.

Este clar ca putem astepta la intensificarea stupăritului pastoral dar nu se da nici o solutie viabila de repartizare.
Daca se ajunge la un compromis macar sa aiba si o aplicare corespunzatoare.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde kiloz » 02 Ian 2013, 00:58

In cite judete au fost convocate si organizate intilniri cu apicultori pt discutarea problemelor pe tema proiectul legii ?
Sint sigur ca din 10 poate unu stie ce i se pregateste.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Dila Daniel » 02 Ian 2013, 09:49

ioanpuiu scrie:@ alt stupar

alt stupar scrie:

Nu zău ! ştii cine-i statul ?
Eu şi alţi aprox. 18 mil. de oameni cu albine sau fără albine.
Statul ăla de care vorbeşti, nu aduce bani de-acasă :lol:

(scuză-mi exprimarea dar uneori ... o cam meriţi)

am inteles ca nu va adresati mie,insa,vreau sa fac totusi o mica precizare.
Eu cand am scris "eu statul" ma refeream ca niste conditii in general de la cel ce da banul.Ue,statul,o banca,un particular....
Cine da ceva,pune si niste conditii,sa fie sigur ca ii ia inapoi(sau nu),sau ca ceea ce a dat,ajunge acolo unde trebuie si pentru scopul propus.
Cine ia...accepta daca vrea sa ia,sau nu ,si nu ia.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde kissi » 02 Ian 2013, 10:02

In zona mea sunt apicultori inscrisi in 2 asociatii,(si eu sunt la una) dar nu s-a facut nicio sedinta in care sa se dezbata aceste probleme. Daca ii deranjezi cu intrebari pe cei de la sociatie rapid iti spun ca ,,esti mic si neinsemnat". Cei care nu au net habar nu au ce se discuta despre noua lege.

Referitor la drepturi prevazute in acest proiect de lege, practic sunt 3, la art. 6, 7 si 8. Art. 6 si 7 sunt relative, cu aplicabilitate spre 0 in unele zone din tara. Primele 3 articole sunt drepturi generale prevazute in constitutie sau alte legi si nu sunt necesare decat sa umple spatiul noi legi.
Obligatii sunt 9, care sunt si prevazute cu sanctiuni.
Deci sunt foarte subtiri drepturile care vor fi in lege raportate la obligatii.
kissi

Mesajde kissi » 02 Ian 2013, 10:19

Legea apiculturii nu ar trebui sa se confunde cu fondurile europene, PNA sau alte masuri prin care se obtin bani, Ea ar trebui sa fie o lege care sa apere albina, sa-l oblige pe stupar sa inregistreze stupii la primarie si sa fie obligat sa accepte controale medicale(medic veterinar, DSV) si acestea cu minim de hartogareala. Asociatiile ar trebui sa aiba un rol foarte mic in lege( daca se poate deloc) legea sa nu fie pentru asociatii, asociatiile au PNA, fonduri UE etc.
kissi

Mesajde stancu marin » 02 Ian 2013, 11:13

LA MULTI ANI 2013,dupa ce am citit tote parerile pro si contra de pe acest forum,am o idee CE ZICETI CA INAINTE DE ASE DISCUTA ACEASTA LEGE ACOLO SUS SA SE DISCUTE MAI INAINTE IN FIECARE JUDET,ASOCIATIE CU MEMBRI SI CEI CARE NU SUNT MEMBRI DAR SUNT APICULTORI ,BINEINTELES LA O ADUNARE IN CARE SA ASCULTAM TOATE PARERILE SI DUPA ACEEA SA SE FORMULEZE O NOUA LEGE ,CE ZICETI NU AR FI MAI CINSTIT SI FARA VREUN INTERES ASCUNS? iar daca nu este cazul sa o schimbam de ce sa o facem ?????
stancu marin

Mesajde kissi » 02 Ian 2013, 11:42

Dupa cum am vazut, razboiul este intre ACA si Romapis. Dar, surpriza a intervenit si SAN care a fost inlaturat(sau n-a intrat) de la discutii. Credeti ca vor avea de castigat apicultorii din acest razboi? Da doamne!
kissi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA