Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cand se poate administra turta?

Mesajde kiloz » 02 Ian 2013, 20:46

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde jenica67 » 02 Ian 2013, 21:30

Multa pasiune, pacat ca nu are sonor. Banuiesc ca omul locuieste la bloc, ca altfel nu monta betoniera in sufragerie, sa faca turtele. La partea cu sucitorul, trebuie pungi rezistente, ca astea de congelator de 2 kg, nu rezista. Cel putin la mine, au mai cedat, prin partile mai esentiale.
jenica67

Mesajde pngflorin » 02 Ian 2013, 21:42

Ce munca de lamurire o fi dus omul nostru cu sotia ca sa il lase in sufragerie.......cu betoniera. :lol: :lol:
Super tare clipul si se pare ca si eficient.
pngflorin

Mesajde fanita teleorman » 03 Ian 2013, 11:38

jenica67 scrie:fanita teleorman, daca citeai tema asta, cu prima postare o gaseai sigur ! :lol:

Mai lamurit BUSTEANNNNNN...eu am citit ce postati voi pe aici dar unele nu prea se potrivesc.iar in retetele lui neanto gica am gasit invertirea zaharului reteta ptr placi candi...
fanita teleorman

Mesajde jenica67 » 03 Ian 2013, 12:21

fanita teleorman placi kandi sunt invertite, turtele preparate din zahar pudra + diverse (miere, sirop, ceaiuri si altele) nu sunt invertite. Zeama de lamaie sau sarea de lamaie, face numai o corectie a PH-ului, pentru a fi usor acid, mediu in care se dezvolta mai greu nosema.
jenica67

Mesajde calin bondaru » 03 Ian 2013, 12:27

confirm treaba asta cu betoniera! merge excelent!
eu am facut turtele toamna tarziu asa ca am menajat sufrageria! :D
mai am in gand o reteta pe care am so pun in practica:
10 kg polen (praf)
5 kg miere
2 l apa
50 kg zahar pudra
amestec mierea cu apa, apoi polenul si adaug aproximativ 50 kg de zahar pudra! zaharul pudra se poate pune cu plus-minus 5 kg, in functie de cum dorim turta!
legat de acele pungi pentru congelator, pot spune ca sunt foarte tari si e greu sa sparga punga! am fost nevoit sa le ajut nitel!
calin bondaru

Mesajde gica.mosu » 03 Ian 2013, 18:37

Pt cei care fac 5-20 kg turte puteti folosi o borbasina electrica6-1000w + o rotativa folosita de
faiantari pt pregatirea materialului de pus faianta.Sanatate!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA