- 5 faguri deja construiți ( 2 lei rama + sarma , 3 lei foaia de ceara , 5 lei timpul si resursele folosite pentru crestea lui , aici ma refer la munca albinelor ) = 50 lei ramele
- 2 rame cu rezerva ( am pus 5 kg miere a 12 lei/kg , nu stim ce fel de miere avem , am aproximat ) = 60 lei rezervele
- 1 matca imperecheata = 40 lei
Bun , deja am ajuns la 150 lei fara sa punem la calcul albina acoperitoare si puietul . Nu vi se pare că albina se dă pe moca ?
Vin cu urmatorul exemplu , o albina se vinde in general cu un cent ==> o familie cu 10.000 albine = 100 euro sau 100mg de albine = 1 cent , asta s-ar traduce la noi , 5 rame de albina ( aproximativ , nu putem stii densitatea ) , fara puiet in jur a 300 lei . Hai sa zicem ca suntem romani si nu ne intereseaza piata internationala , deși totul e raportat la ea sa punem pretul la jumatate , 150 lei pentru 10.000 de albine fara rame / rezerve / puiet / matca
Nu vi se pare normal sa procedam așa ? Să inlocuim sistemul ăsta la ramă ? . Dacă vi se pare ca am bătut câmpii va rog frumos sa mă corectați