cristi_vidican scrie:În opinia mea, omul este diferit de animal și viața sexuală a celor 2 diferă fundamental.
Cristi , n-as vrea sa crezi din ce-am sa spun ca nu te apreciez ..... mai mult decat iti imaginezi ! Dar CI-ul are dreptate . Si nu neaparat CI-ul , dar in mod special Freud , care s-a aplecat asiduu inspre acest aspect .
Vezi tu , noua ne place sa ne consideram "fiinte evoluate" , dominate de social si perfect aliniate acestuia . Insa nu-i chiar asa . Avem o societate , avem dogme , reguli impuse , etc . Dar DOMINATI suntem de simturile ancestrale ! Oricat ne-am dori , oricat ne-am lupta cu asta , apartinem unui regn si alte cateva milenii nu vor putea schimba acest lucru ( indiferent ca "inventeaza" astia fu...tu' cibernetic , cu ajutorul unor casti si-al unor USB-uri ....

)
CI zice bine ce zice : barbatii - ca masculi ai regnului mamifer - ca va convine sau nu acest lucru ...... asta e - dincolo de orice-i aseaza-n patul unei alte femei , actul lor se numeste simplu : ..... PROCREERE ! Este acea nevoie ancestrala ce ne domina simturile , si nimic din toata "educatia" mileniilor nu a reusit s-o altereze . E gena , nene ! Si cu asta nu te lupti !
Femeile , la randul lor , ca "femele" ale speciei , inca de pe vremea cand le lasam singure in pesteri si plecam la vanatoare isi doreau/aveau nevoie de-un mascul alfa care sa le protejeze , sa le asigure material traiul , sa le adaposteasca odraslele . Fara nicio legatura cu sentimentele pe care intre timp omenirea le-a desavarsit . Si , evident , fara sa aduc cuiva vreo jignire prin ce spun . Este si asta la randul ei un segment de instinct , de ancestral .
......................................................................
Mai mult , dincolo de ce-am spus mai sus , atractiile intre indivizi de sex opus vin si din ceea ce se numeste "chimie" .... Este un lucru pe care nu-l putem defini la justele sale valori , dar pe care - macar - am reusit sa-l identificam si sa vorbim despre el .
Este vorba despre "recunoasterea" instinctiva , feromonala daca vrei sa-i spui asa , a "partenerului procreativ IDEAL" raportat la genele tale ! Daca-ti place o femeie mult ...... nu tine neaparat de frumusetea ei ( altii , prietenii , se vor mira si te vor lua la misto cu "du-te bah cu schiloada ta d-aici " sau cu "spalacita aia" ) . Tine de cum "raspunde " aceasta genelor tale . In fine , e complicat .....
Iar din ce-am citit pana acum , si asa cum am spus mai sus , suntem ( vrem sau nu vrem sa acceptam ) dominati de aceste instincte . Nu mai suntem constienti de ele . "Tehnologicul" si drumul pe care l-am urmat ca specie in favoarea acestuia ne-a privat de aceste simturi . "Claxoane" inca mai primim , dar nu stim sa le interpretam sensul . Dar asta-i altceva .
Nu putem nici sa traim total in afara "rigorilor" sociale , sa ne-o "punem" care cu care are "un pui de erectie" . Cu toate astea .... se mai intampla . Religia-i spune "preacurvie" . Eu ii spun "firesc" . Dar nu-i spun neaparat "obligatoriu".
cristi_vidican scrie: Barbatul vrea sex.
Exact ce spun eu !!! Cade pe umeri sai cei ..... "ovoizi" (

) sarcina , raspunderea procreerii . Femeia in schimb "echilibreaza" situatia prin "reticenta" sa . Nu-si aduce urmasii intr-un mediu despre care nu-i sigura ca va oferi acestora tot ce au nevoie ca sa poata evolua ........
Insa la fel de adevarat este ca omul ( si DOAR delfinul pe langa acesta ) a dat sexului conotatii ..... de placere , nu doar in scop procreativ . Dar asta-i deja alta poveste ......
Ultima oară modificat de modigliani pe 03 Ian 2013, 23:42, modificat 1 dată în total.