Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sergiu Nicolaescu

Mesajde iunicu » 04 Ian 2013, 23:51

Amurit un om pe care oamenii l-au iubit. Nu il putem judeca noi daca a fost rau sau bun. Ne putem ruga pentru sufletul lui.
Dumnezeu sa-l ierte!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2013, 00:02

Cica la judecata va fi foarte simplu. D-zeu NU ne va judeca ci ne vom judeca noi insine, dupa masura stabilita tot de noi, de unde si acel "cu ce masura masurati altora, cu aceeasi masura vi se va masura".
Despre morti, numai de bine. D-zeu sa-l ierte!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 05 Ian 2013, 00:10

Mircea_63 scrie:Cica la judecata...

Doar... cica.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2013, 00:23

Pai poti sa stii sigur?

Nu scrie asa despre masura?
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 05 Ian 2013, 00:45

La judecata nu va fi ..."foarte simplu". Cat despre morti, putem sa-l vorbim pe stalin cat de bine vrem.Nu se schimba ...nica.
Nu vreau sa mi-o fur inca o data.Ca am fost direct si la moartea actritei Whitney Houston .

Nicolaescu. Un actor si regizor bun pentru vremea lui. In rest am retineri.
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 05 Ian 2013, 01:07

Ei nah, nu-l putem compara pe Nicolaescu cu Stalin, iar ca sa "ti-o iei"... :lol: e nevoie de un nou Dorel.

Din ce am mai citit si eu, se pare ca nu gresesti in ce spui... in privinta lui. Personal aveam o retinere din compasiune, sa-l vad judecat. Asa-i obiceiul pe la noi...macar pana il ingroapa (sau arde).

Cred ca nu e o taina ca la moartea "tatucului" Stalin, multa lume plangea in hohote si din convingere. Bietii oameni habar n-aveau...chiar il credeau un fel de erou.
Si apoi...nu l-a iertat Iisus pe talharul de pe cruce? Cine stie, poate si Nicolaescu s-a intalnit cumva cu D-zeu inainte de moarte. Sa nu ne facem pacate suplimentare...eu am destule.
Mircea_63

Mesajde iunicu » 05 Ian 2013, 01:13

Badie Ioane, nu toti avem aceleasi gusturi. Nu am fi decat o turma de mioare care se plimba dupa ciobanas.
Valoarea unui om este data si de criticii lui.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Ioan Guist » 05 Ian 2013, 01:22

Despre mine, stalin sau nicolaescu se pot scrie multe in timpul vietii sau... dup'aia.
De astea cu ...a fost un om extraordinar sau ...a fost o lepra si un nesuferit.Doar vorbe si ziceri de fatada.

Stalin a comandat un genocid.Realtitate si nu judecata a cuiva.
Nicolaescu a avut trei neveste in viata. O realitate si nu judecata cuiva.
Eu am gresit pe acest forum de 4 ori (cel putin).Realitate si nu judecata cuiva.

Daca vrem sa...mintim frumos, sa facem un club al celor ce fac frumos cand mor oamenii.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 05 Ian 2013, 01:26

Domnilor.
Putem lauda munca lui Nicolaescu.
Putem critica stilul actoricesc
etc etc

Viata omului Nicolaescu insa ,sa o laude cine o poate judeca.
Ioan Guist

Mesajde costinelblagniceanu » 05 Ian 2013, 08:37

Dumnezeu sa-l ierte!
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde Ruben » 05 Ian 2013, 09:07

Regele David, Psalmistul, a avut si el suficiente neveste&sclave. Plus ca povestea cu Abigail ridica semne de intrebare. La urma de tot, cand era batran, si implicit mai putin potent, Biblia il lauda ca:

1 Imparati (1 Regi) 1
"1. Imparatul David era batran, inaintat in varsta; il acopereau cu haine si nu se putea incalzi.
2. Slujitorii lui i-au zis: "Sa se caute pentru domnul, imparatul, o fata fecioara; ea sa stea inaintea imparatului, sa-l ingrijeasca si sa se culce la sanul tau; si domnul meu, imparatul, se va incalzi."
3. Au cautat in tot tinutul lui Israel o fata tanara si frumoasa si au gasit pe Abisag, sunamita, pe care au adus-o la imparat.
4. Aceasta fata era foarte frumoasa. Ea a ingrijit pe imparat si i-a slujit; dar imparatul nu s-a impreunat cu ea." :lol:

Si totusi a fost un mare rege al lui Israel si un simbol pentru cultura iudeo-crestina.

Despre Martin Luther King se spune ca ii placeau prostituatele(era pastor). Cu toate astea...a lasat in urma o lume muuult mai buna.

Mai stiti "La groapa lui Laie" a lui Goga? Poate lui Dumnezeu ii place arta, si se uita cu drag la artist.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde gerulla77 » 05 Ian 2013, 13:17

Am lipsit vreo 2 luni de pe forum (sa-mi fie rusine) si cand vin ce gasesc?Din nou atac asupra comunismului si a reprezentantilor acestuia.Ca sa fac sa fiarba ciorba ma bag si eu.Eu as imparti personajul SERGIU NICOLAESC pe mai multe planuri OMUL,REGIZORUL,ACTORUL,POLITICIANUL.Si hai sa le iau pe rand: OMUL-eu cred ca a fost un om nefericit,care s-a refugiat in meserie ca sa-si aline problemele interioare.A avut 3 neveste dar nu a fost legat de nici-un scandal legat de legaturile cu alte femei.A fost sarmant,a avut putere financiara,sociala, profesionala si era normal,pana la un punct,sa aiba cate femei dorea si totusi a fost discret.Personal nu numarul nevestelor ma intereseaza ci ii laud discretia sentimentelor.Poate isi consuma prea multa din energia vitala pe platoul de filmare ca sa ii ramana pt intretinerea unor relatii sentimentale.Iar faptul ca si-a luat ultima nevasta cu 46 de ani mai mica,cred ca era legat de lipsa copiilor din viata dar in acelasi timp de groaza ca batranetea ii va stirbi masculinitatea.Iar pe de alta parte cine nu si-ar dori o nevasta cu cu 46 de ani mai tanara :lol: ? REGIZORUL - a recunoscut ca era captivat de filmele cu gangsteri cand era mic si de actiune asa incat a incercat sa puna pe pelicula exact ceea ce a admirat atunci,filme de actiune,cu personaje si actiuni care nu apareau in cinematografia romaneasca de atunci.Se spune ca a reusit s-o vrajeasca pe Lenuta (fara a avea o relatie cu ea) si ca aceasta l-a ajutat mult.O fi, n-o fi, el a creat niste filma cu priza la public care vor ramane.Acum apar unii critici care il judeca pt. ca a sustinut regimul comunist si pe Ceasescu exacerband mandria nationala.Eu sunt crescut cu filmele lui istorice si consider ca a avea o mandrie nationala nu este un lucru rau,si americanii ridica in slavi mandria nationala si nu-i judeca nimeni.Oare daca ar fi un razboi in acest moment ce-am face fare un pic de mandrie ca suntem romani? ACTORUl - a recunoscut si el ca nu era un actor adevarat,nu putea sustine orice rol ci doar pe acelea care se mulau pe personalitatea lui.Era lupul singuratic care ii invingea pe toti si care la sfarsit murea vitejeste.De fapt cred ca si-a jucat acest rol si in viata de zi cu zi. POLITICIANUL - a slujit un regim in care poate credea sau doar in care avea incredere ca-l va sprijini profesional.Totusi a fost un politician onest,care n-a furat,chiar daca poate si-a folosit functia pt. a fi sprijinit profesional.A fost un om cu lumini si umbre care a facut ce dorea in viata,chiar daca a fost nevoit uneori sa faca compromisuri.Eu il respect si ii spun un sincer ODIHNEACA-SE IN PACE !
gerulla77

Mesajde nae » 05 Ian 2013, 19:18

Sarut-mana ,MAESTRE !
Tarana usoara tie si COLEGILOR tai care au plecat inaintea ta .
Tarana usoara lui NICU CONSTANTIN care m-a injurat de mama , intr-o piata, dupa ce i-am zis :-Sarut-mana !,eu am vrut sa-l respect el a crezut ca cersesc..., Sarut - mana, maestre .

Prea mult venin din partea noastra...,pacat.
N-am inteles cum a ajuns Stefan cel Mare__ Sfant ,probabil Burebista ,cand a taiat viile,a fost drept si curat ,probabil Eminescu .. n-a fost ...,nu-i rau ca suntem MICI ci ca suntem fara leac .
nae

Mesajde stupar » 05 Ian 2013, 20:47

http://www.gandul.info/puterea-gandului ... u-10426080

Citit omentarile de la oameni,mai prieputi,ca sa va dati seama cine a fost S.N.!
Ultima oară modificat de stupar pe 05 Ian 2013, 23:28, modificat 1 dată în total.
stupar

Mesajde nae » 05 Ian 2013, 20:54

stupar scrie:http://www.gandul.info/puterea-gandului/moartea-domnului-nicolaescu-10426080

Si parerea dv ?
ctp s-a remarcat la ''Romania libera'',alti anticomunisti au fugit puti afara, altii si-au schimbat NUMELE :oops: ,altii ,ca mine ,mi-am dorit sa ajung comunist (nu-mi placea sapa- nici cartea ) l-am impuscat (am fost sub arme ).(atunci l-am impuscat ''cu valul'' acum i-asi da sare = e tarziu )
nae

Mesajde stupar » 05 Ian 2013, 22:30

stupar scrie:http://www.gandul.info/puterea-gandului/moartea-domnului-nicolaescu-10426080

Merita citit comentarile de la oameni mai pregatiti,ca sa pot trage concluzia cine a fost S.N.
stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE