Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pictoru' ! Cu lanseta printre stupi .....

Mesajde modigliani » 05 Ian 2013, 00:18

...
Fişiere ataşate
yussuf.JPG
modigliani

Mesajde augustin » 05 Ian 2013, 16:15

Bai, genul asta "vorbit" de naratiune ma face sa te urmaresc. Auzi, sigur nu esti oltean?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 06 Ian 2013, 04:10

Fratioare , sunt ce vrei tu pe lumea asta mare , chiar si-un "strop" de aroman ...... Numa' oltean nu mi-s !!! :o
Si ma oftic de asta , sa mor io ! :lol: ..... Ma-ntelesasi ??? :roll:

................................

Da' daca ma-ntreaba vreunu' ''live'' ...... ce natie crezi ca-i raspund ca sunt ??? :roll: :roll:
modigliani

Mesajde augustin » 06 Ian 2013, 09:28

Pamantean?
Poate nu cel mai iubit, da' pe-aproape!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 06 Ian 2013, 13:10

augustin scrie:Pamantean?

Nu mah ! ..... Sunt din Atlantida de Sus !!! :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde modigliani » 07 Ian 2013, 21:21

Radio , Matizu' , si agentu' Dobre

- partea I-a .

....................................................

-Noroc Pictore !
- Hai sa traiesti . Ce faci , mah ?
- Bine , tu ?
- P-acasa , ca omu' , duminica .
- Mergem pana la Arges ?
- Pentru ?
- Mai vedem si noi care-i rostu' p-acolo , .... trage , nu trage , .... se prinde , nu se prinde , ..... alea-alea .
- Si unde pe Arges vrei , mah , sa mergem ?
- Pe-autostrada , pe la km 36 , in balastierele-alea , c-am auzit ca s-a cam prins p-acolo saptamana asta.
- Si cand vrei sa mergem ?
- Pai acuma ! In patruj' de minute sunt la tine .
- Ce-ti trebuiesc patruj' de minute sa ajungi din Crangasi in Militari ?
- Trec sa-i iau si pe aialaltii , c-am vorbit deja cu ei .
- Pan-la masa de pranz eu vreau sa fiu acasa , ok ?
- Hai , mah , ce dracu' ? In doua ore suntem inapoi .
- ..... Hmmm . Hai . V-astept .

In 40 de minute cobor in parcare si-mi astept amicii . Apar in scurt timp inghesuiti in Matizul Nelei , veseli nevoie-mare ! Radio mai vesel ca toti .

- Cu ce vreti voi sa mergem , mah , pe Arges dupa ploile astea ? Cu Matizu' ???
- Termina , mah !!! Nu masina conteaza . Soferu-i "miezu' " !
- Bai nebunule , sunt noroaie cat "Casa Scanteii" ! Hai cu-a mea .
- Nu , ca consuma . Si nu ne bagam chiar in noroi de tot , ai sa vezi .
- ..... Treaba ta , cum vrei . Io nu-mping la masina daca ramai intepenit .
- Hai , treci sus odata , daca vrei sa fii-napoi la pranz .....

Ma strecor nitel cam chinuit pe bancheta din spate langa Relu si Andrei si in cinci minute deja Matizul "zboara" pe autostrada . In alte douazeci de minute la km 36 o paraseste pe una din bretelele de "fuga" si ne indreptam catre balastierele parasite despre care auzise Radio ca tin peste mult . Plouase in ultimele trei zile dar drumul nu ne facea probleme fiind tasat cu criblura si pietris . Dupa niscaiva sute de metri ajun gem "gloriosi" pe malul acestora ..... Pescari deloc !

-Ia zii mah , unde-s pescarii ???
- ..... Ce stiu io unde-s pescarii . Da' de ce trebuie musai sa fie ?
- Unde-ai auzit tu , bai aiuritule , sa se prinda peste sa nu fie pescarii "ciopor" pe mal ?
- Am auzit .....
- ..... Ai auzit pe dracu' !
- Uite-l p-ala cu oile , hai pan-la el sa-i cautam de vorba .
- Si ce dracu' sa-ti zica ala ?
- Nu stiu . Hai sa vedem .

Ne apropiem la pas de un amarat de cioban cu niste oi si mai amarate , pline de ciulini si cu apa mustind in lana , cautand scoase din minti prin grohotis macar un firisor de verdeata pe care sa-l pasca . De pe langa turma se reped la noi doi caini si mai amarati , schilozi , loviti , ragusiti si la fel de plini de scaieti ca oile de le-aveau in paza .

- Baaaaah , ..... noroc !!! Sa traiesti ! ..... Musca cainii astia ??
- .... Nu st'u . Da' ce vrei ?
- Vino-ncoa , sa te-ntreb ceva !
- Ce ?
- Vino-ncoa si te-ntreb !
- Da' ce vrei sa ma-ntrebi ?
- Mai nene , nu esti sanatos ? Da-te-ncoa si-ai sa vezi .
- Vino tu .
- Vin , da' zii-mi cu cainii astia care-i treaba pan' la urma ? Musca sau nu ?
- Io de un' sa stiu ?

Radio , intr-unul dintre putinele sale momente de stupefactie , se-ntoarce catre noi cu ochii mari :

-Bai , asta-i sanatos ? Auzi , ca cica nu stie daca musca aia .
- Pai poate n-o stii , mah ! Care mai e diliu ca tine sa-i caute lu' asta de vorba ?
- Cum adica , mah ? Ce i-am facut ?
- Pai io stiu ca nu i-ai facut nimic .... Da' nah , in capu' lui , vezi bine , e alta socoteala .
- Bah , mai da-i dracu' de caini , io ma'c la el sa-l intreb .
- Du-te mah ! Sa fii sanatos .

Se-apleaca Radio dupa un retevei , lucru care mai abitir a starnit cainii ciobanului . Cert este ca intr-un final reuseste sa se apropie de acesta tinand totusi cainii la o distanta ce-i asigura integritatea fizica . Printre latraturile acestora auzim franturi de dialog :

- Sa traiesti .
- Si matale .
- Nene , vii zilnic p-acilea ?
- Di ce ma-ntrebi ?
- Zii bre ! Vii zilnic ?
- Da , c-am stana acolo sea , la marnea padurii . Da' di ce ?
- Auzi bre , ai vazut pescari p-acilea zilele astea ?
- Am vazut .
- Si ? Ia zii , au prins ceva ?
- Io de un' sa stiu ? Le caut io de vorba ?
- Pai nu tre' sa le cauti de vorba , tre' numa' sa vezi dac-au prins ceva .
- Eee , na , ca n-am vazut . Pai io stau sa ma zgaiesc la ei ce fac ? Ce treaba am io cu ei ?
- ..... Mda .... In fine , asta e . Ramai sanatos .
- Sa traiesti . ...... Auzi ? Da di ce ma-ntrebi ?
- Ce conteaza ? daca zici ca nu i-ai vazut prinzand ..... ce rost are ?
- Pai are . Ca am auzit in sat ca tot pestele e strans mai la deal nitel , dincolo de drum . Acolo cica-i toti astia de se duc la peste .
- Unde , mah , dincolo de drum ?
- Iaca .... la "teava" daca stii . Unde-i teava aia mare de gaze de trece peste Arges .
- .... Sa traiesti !!!! Te iubesc !!!!
- .... Da' di ce ?
- .... D-aia , na !
ii raspunde Radio ciobanului din fuga indreptandu-se catre noi si facandu-ne precipitat semne din care trebuia sa intelegem sa sarim in masina .

- Pictore , tu stii p-aici ..... Unde-i teava aia de zice asta de ea ?
- Hai lasa , nu mai ..... Nu mai stii tu unde-i teava , ca oricum n-ai cum s-ajungi acolo pe noroaiele astea . Hai acasa , fi-ti-ar balastierele ale dracu' .....
- Hai , mah , pan-acolo sa vedem !
- Bah , tu nu esti sanatos ? N-auzi ca nu-i drum de mers acum pe el ???
- ..... Macar pan-aproape , sa vad io cam pe unde e .
- Radio , daca ramai intepenit , .... ti-am zis , .... al dracu' sa fiu daca imping la masina ! .... Ia-o-nspre autostrada , treci pe sub ea si mergi inainte ......

Trecem vijelios pe sub autostrada si continuam sa avem sub roti criblura . Drum de exploatare , plin de ochiuri de apa stransa dupa ploi , dar fara sa intampinam probleme majore . Provocarea insa apare la momentul la care trebuieste sa parasim criblura si s-o luam la dreapta pe un drum agricol ce ne-ar fi dus la celebra teava de gaze de peste Arges . Drumul mustea de apa iar pamantul era din acela cleios . Sarim cu gura pe Radio :

- Bai nebunule , nu intra pe drum ! Ti-am aratat unde e , n-ai decat sa vii altadata , acu' hai-napoi acasa !!!
- Da' Radio , nu risca . Ramai intepenit !
- Taceti bai din gura ca stiu io ce fac ! N-o iau pe drum . O iau pe langa , pe iarba .
- Baaaaai ! Mai rau e pe iarba ! Aluneci de te iau dracii !

N-aveai cu cine te-ntelege ..... Radio accelera , vira si schimba vitezele intr-un ritm nebunesc incercand sa tina micutul Matiz paralel cu drumul . La un moment dat , in pofida urletelor noastre de-a vira la dreapta , Radio vireaza brusc stanga si-si alege un mic delusor pe care incearca sa urce rotile din stanga . Acestea ajung pe coama dar din inertie masina scapa dincolo de delusor ...... intr-o mare baltoaca de cca 50 cm adancime si se intepeneste cu spoilerul in malul acesteia dandu-ne pe noi cu capetele in toate alea prin masina !!!!! .

- RADIIIIIIOOOOOOO , DOBITOC INCURABIL , ..... TE OMOOOOOOR !!!!!
- ..... Ce mah ? ... Ce v-ati speriat asa ? O scot imediat , ia sa vezi .....
- Ce dracu' sa scoti , mai tampitule ????? ..... Asta nu mai iese d-aici !!!
- Bine , si-atunci ce facem ?
- Ce .... FACEM ???? Noi nu facem nimic , neghiobule !!! ..... FACI !!! Faci ce vrei numa' scoate-o d-aici ca te spanzur , sa fiu al dracu' !

Radio forjeaza micutul motor si vireaza alandala fara ca masina sa se miste macar un milimetru . Incearca in fata , in spate , ..... nimic . Ne este din ce in ce mai evident ca masina este realmente infipta in malul mocirlos si ca pe cai normale nu avem cum s-o scoatem de-acolo ..... Suduim si blestemam cat n-am facut-o in doi ani la un loc , ne enervam reciproc de la un moment la altul , si evident spargem toate astea-n capu' lu' Radio care in sfrasit s-a resemnat intelegand ca trebuieste sa recurgem la altceva . La un alt fel de-a scoate masina din baltoaca . Ne calmam fortat , ne-aprindem toti tigarile si cautam o solutie :

- .....Bun .... Ce facem ?
- ..... Nu stiu .
- Zii Radio , ce e de facut .
- Io stiu ce-i de facut , da' nu zic !
- ..... Cum dracu' .... stii ce-i de facut da' nu zici ???
- Nu zic !
- Zii tembelule , ce-i in capu' tau ?
- ..... Iesim si-o impingem !

Evident asta straneste al "tsunami" de blesteme , bagari si scoateri , Dumnezei , sfinti , sorti , parinti , surori , frati , neamuri mai mult sau mai putin apropiate , etc ! Trece si asta si dupa ce ne-am descaltat si ne-am sumeticat pantalonii coboram in mijlocul baltoacei . Talpile ni se scufunda lent in pamantul mocirlos prevenindu-ne asupra "aventurilor" ce-aveam sa le parcurgem .......

.............................................

Dupa cca 2 ore ( !!! ) de opinteli si zmuciri reusim sa urcam Matizul cu spatele pe varful delusorului . Ne bucuram la unison si ...... avem timp sa ne privim unii pe altii . Vocile ni le recunoasteam . dar nu si figurile ! .... Eram plini de noroi efectiv din cap pana-n picioare . Incerc sa-mi aprind o tigare si descopar ca nu am cum ! Nu am cum sa bag mana-n buzunar , am bricheta fleasca , nu am niciun deget din care sa vad macar un cmp de piele nenoroita . Initiez inc-ul val de injuraturi , zmulg scos din sarite o husa de pe-un scaun , ma sterg nervos si reusesc sa-mi aprind tigarea . Fumega si ea ..... si eu !

Radio nu indrazneste sa ridice ochii catre noi , sa scoata un cuvant , sau sa comenteze la momentul la care ne aruncam noroiti pe banchetele masinii . Dintre toti il auzim pe Andrei pe un ton cel putin baritonal :

- Radio , ..... mucles ! Mars acasa cat esti inca viu .

Oalele si rotile sunt pline la saturatie de pamant . Puntea probabil la fel . Masina se zbuciuma periculos la peste 40 km / h facand sa para c-ar avea rotile partate . Cu avariile puse ne indreptam spre Bucuresti . Este deja 14 30 , am pierdut cu totii masa in familie , ne facem scenarii absurde despre cum o sa faca asta sa ne duca pe toti pana acasa . Incet-incet isi cauta de vorba cu noi :

- Bai , ..... am belit-o . Ce-i zic lu' Nela ?
- Ce-i zici lu' Nela ? .... Ii spui ca esti retard , handicapat , capsoman , si alte alea ! Si ma doare-n c*r de ce-i zici tu lu' Nela , ..... zii ce-i zic io lu' a mea acasa ???
- Lasa mah , ii spui ca io-s de vina .....
- PAI STIE , MAAAAH !!! Stie ca tu esti de vina !!!!! Tu esti de vina si ca-i seceta-n Sahara , idiotuleeee !!! Esti de vina si ca ploua-n jos , mah !
- Da , mah , da .... ce sa' spun . Bla-bla-bla ....
- Hai , fa-ma sa te fac toata viata sa spui numa' bla-bla ......
- Cum adica ?
- Adica-ti dau cu ceva-n cap !
- ..... Bai , va rog ceva .
- Ce vrei ????
- Uite , cel mai aproape de autostrada stai tu . Mergem la tine in cartier la "Petarda" sa mancam cativa mici si p-orma sa m-ajutati sa duc si io masina la spalatorie . Si ne spalam si noi la aia acolo cu kercheru' . Fac io cinste .

"Petarda" e un mic local de cartier unde poti hali niste mici ..... destul de buni care-ti poti fi serviti pe niste mese ruginite . Ne cunoastem cu ospatarii si este poate singurul local din lume in care-am fi indraznit sa intram in halul in care eram .
Radio chiar are sa ne faca cinste iar noi chiar consideram ca nu-i cazul sa-l "refuzam" . Mai mult , decretam sa-i aducem paguba serioasa in portofel .

Cum-necum ajungem la "Petarda" , sideram ospatarii si ospataritele , ni se dau ziare sa punem pe scaune si ni se ia comanda : 20 de mici si ..... tot atatea beri !

- Radio , bei si tu , mah ???
- Da. Merit si io o bere dupa atatea aventuri .
- Nu mah ! ..... Tu meriti Verde de Paris !!! Da' nu asta-i problema . Cum conduci p-orma ?
- V-arat io . Oricum masina ramane la spalatorie in noaptea asta . Problema e doar d-aici pan-acolo

............................

<<< Va urma >>>
modigliani

Mesajde trantorusj » 09 Ian 2013, 18:21

pe cand continuarea pictore?
salutare si la mai mare!
trantorusj

Mesajde Cristian IONITA » 14 Ian 2013, 11:31

tu-ai patit deastea?
Fişiere ataşate
68034_493838980656316_1305359488_n.jpg
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 14 Ian 2013, 11:54

A dracu' pielea pe tine , mah ! Ai gasit tu o poza pe net si te-ai gandit:

"Un' s-o pun , un' s-o pun ??? Ia s-o pun io la ala'-n pagina , sa-l enervez nitel !" :lol: :lol: :lol:

N-am patit d-astea. Da' daca ma ajuta Dumnezeu si-l prind ..... sa vezi ce scula-mi trag !!! :lol:
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 14 Ian 2013, 18:18

:evil: :evil:
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 14 Ian 2013, 21:18

Cristian IONITA scrie: :evil: :evil:

Ai draci ???
modigliani

Mesajde Ruben » 15 Ian 2013, 00:38

Cristian IONITA scrie:tu-ai patit deastea?

:D
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde modigliani » 15 Ian 2013, 08:10

Sa traiesti Rubeneeee !!! Mersi nenicule, mi-am inceput ziua misto ! ;) ;) ;)

Bai , l-am ascultat mereu pe Stratan . Dar piesa asta n-o stiam ! :o Mi-o pun la semnatura !
modigliani

Mesajde modigliani » 18 Ian 2013, 00:10

" Nu sunteti autorizat sa cititi acest topic"

...... Bull shit ! :x This is fair ? Baaaa , care ai ciordit tabela ???????
modigliani

Mesajde State » 18 Ian 2013, 02:06

Unii e comunisti.

Pana in '89 nu aveai voie sa deschizi gura. Ei putea interpreta orice vorba. Daca nu le convenea , la bulau direct si bastoane pe carca. Cine mergea la defilare si aplauda in grup , era ferit de vanatai. Uneori , chiar daca nu incalcai legea si te exprimai voalat asupra unui lucru , ei tot gasea ceva in neregula si ti-o luai peste ceafa. Ei era miezu'.
Sunt si acum , decat ca nu mai poarta capac de oala pe cap.

ps: unii nu e in stare nici sa dea "Buna ziua". Asta nu reprezinta lipsa de educatie , ci modul agresiv de a tine controlul asupra unei situatii intrand direct in subiect , chiar daca nu reprezinta un pericol. Si atunci se intampla la fel , te luau de pe strada si te bagau la "facultate" chiar daca nu te cunoasteau. Puteai fi profesor , mecanic de locomotiva , tamplar , director , orice ,dar in mintea lor.. ei era mai presus de oricine.
Cu ocazia asta trasmit un mesaj unui astfel de Lache flausat: invata agricultorule sa dai buna ziua ! A trecut vremea aia....
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 18 Ian 2013, 02:18

Stai sa vezi ce "mi-o iau" acum de la comunist. :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?