Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sergiu Nicolaescu

Mesajde patrascu » 06 Ian 2013, 19:31

Peste ani daca va intreba cineva cine a fost Sergiu Nicolaescu i se va raspunde cu siguranta ca un mare regizor. Sa critici filme cum ar fi Mihai Viteazul sau Mircea inseamna ca habar nu ai ce inseamna un film bun. Adevarul istoric sta in filmele documentar nu in cele artistice. Daca analizam filme ca Troia 300 etc ce sa spunem ca sunt de mare kkt ca nu reflecta adevarul istoric? Mihai Viteazul este filmat in 71 a trecut si proba timpului fiind inca material didactic la scoli de regie din strainatate. Omul o fi avut si defecte ca doar e om dar pe noi ce ne intereseaza cate neveste a avut cati bani a avut in mana cand a facut filmele si alte aspecte ale vietii lui particulare. Ca era comunist era ca si daca erai sef de aprozar erai dar nu era gen iliescu gen basescu sau altii mult mai prezenti in politic decat un batran cu florile mortii pe fata. Daca ar fi realizat filme de calibrul asta in alta parte a lumii scriam toti pe aici ba ce destept regizorul ala francez englez american sau ce rasa ar fi putut fi dar daca e de-al nostru ce facem dam cu noroi asa cum stim noi romanii cel mai bine.
Ca e cenusa ca e tarana ca are cruce deasupra capului ca nu are sunt lucruri care privesc familia si pe cei apropiati lui. Dumnezeu sa-l ierte!
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde cristi x » 06 Ian 2013, 20:53

"Peste ani daca va intreba cineva cine a fost Sergiu Nicolaescu i se va raspunde cu siguranta ca un mare regizor."

poate. eu insa ma intreb acum:
- ce grad o fi avut ca sa ajunga de la inginerie la studiourile sahia?;
- cati "cristi mungiu" o fi "ingropat" la vremea ai ca sa le manance el bugetele cu comisarul moldovan?;
- cat o fi stat in patru labe ca sa-i regizeze viata odiosului cu personajul pistruiatul?;
- cat o fi primit de la iliescu pt regia revolutiei?
etc.
eu asa ma gandesc.
cristi x

Mesajde Mircea_63 » 07 Ian 2013, 08:23

cristi x scrie:- cat o fi stat in patru labe ca sa-i regizeze viata odiosului cu personajul pistruiatul?;

eu asa ma gandesc.

Doar informativ, Pistruiatul a fost realizat dupa cartea cu acelasi nume a lui Francisc Munteanu.
Acesta a scris scenariul si tot el a fost si regizorul. Nicolaescu a fost DOAR actor in acest film.
Ca o curiozitate, actiunea se petrece in Arad, iar filmul a fost turnat in Oradea.

Ce legatura are Pistruiatul cu Odiosul :?:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde trantor » 07 Ian 2013, 10:15

Mircea_63 scrie:
cristi x scrie: Ca o curiozitate, actiunea se petrece in Arad, iar filmul a fost turnat in Oradea.

:?:

Ieri au aratat la TV strada si locul casei din Cluj unde au fost facute filmarile la "pistruiatul".
....
trantor

Mesajde Mircea_63 » 07 Ian 2013, 15:40

Se pare ca s-a filmat in Cluj si Oradea...asta nu schimba cu nimic cele scrise mai sus.
Mircea_63

Mesajde modigliani » 07 Ian 2013, 19:16

A murit frac-su lu' Guţă , manca-ti-as !..... ( motiv pentru care eu sunt in pragul unei depresii din care nu stiu cum am sa ies .... )

Deschidem un topic si pentru asta in care sa-l "forfecam" , sau ii zicem acilea Dumnezeu sa-l ierte ?
modigliani

Mesajde cristi x » 07 Ian 2013, 19:33

Mircea_63 scrie:
cristi x scrie:- cat o fi stat in patru labe ca sa-i regizeze viata odiosului cu personajul pistruiatul?;

eu asa ma gandesc.

Doar informativ, Pistruiatul a fost realizat dupa cartea cu acelasi nume a lui Francisc Munteanu.
Acesta a scris scenariul si tot el a fost si regizorul. Nicolaescu a fost DOAR actor in acest film.
Ca o curiozitate, actiunea se petrece in Arad, iar filmul a fost turnat in Oradea.

Ce legatura are Pistruiatul cu Odiosul :?:

asta este incultura mea in ce priveste grandioasa noastra cultura comunista. dar raman restul intrebarilor si multe altele. poate cei care au fost regizori si actori adevarati ai acelor vremuri vor povestii mai multe si vor trece peste "de morti numai de bine". nemtii au avut curajul sa-si asume ororile nazismului, noi inca ne ascundem istoria sub pres.
cristi x

Mesajde Mircea_63 » 07 Ian 2013, 19:57

cristi x scrie: nemtii au avut curajul sa-si asume ororile nazismului, noi inca ne ascundem istoria sub pres.

Bine mai cristi x, hai sa ne asumam ororile lui Sergiu Nicolaescu :lol:

Era doar un gest crestinesc si omenesc sa spunem "D-zeu sa-l ierte" si cu asta basta.

Nu l-am judecat pana acum, maine vom uita, dar taman cand a murit, ne-am apucat sa-l belim de viu.

Fereasca-ma D-zeu de ziua in care voi muri!
"N-a sti nimeni ca m-am dus/ Numa` or vedea ca nu-s"....e mai bine asa! ;)

Valeu...muri frac-su lu` Guţă? Sa-l ierte D-zeu şi p-ăsta!
Mircea_63

Mesajde catalin.profiri » 09 Ian 2013, 08:05

Va aprindeti de pomana.
Ioan Guist are dreptate la fel cum a avut si in cazul W. Houston.
Daca era vorba de iertare, putea face ceva in sensul asta cat traia. Acum, cu rugaciunile voastre nu faceti nimic altceva decat sa continuati obiceiurile pagane - rugaciunile pentru morti. Aratati-mi unde scrie in Biblie ca se mai poate face ceva pentru sufletul unui om mort deja :shock:
Eu n-am gasit. In schimb am gasit scris ca "Oricine isi lasa nevasta si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbatul ei preacurveste.” (Luca 16:18)" E mort si va ajunge la judecata.

Pocaiti-va cat mai aveti timp. Ca nu se stie cine urmeaza.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde modigliani » 09 Ian 2013, 21:22

catalin.profiri scrie:Va aprindeti de pomana.
Ioan Guist are dreptate la fel cum a avut si in cazul W. Houston.
Daca era vorba de iertare, putea face ceva in sensul asta cat traia.

..... Mai nene , prea o zici cu foc , sa mor io ! Acuma ce sa fac ??? .... Io , mai , "neghiob'' si mai pe de-alaturea cu d-ale credintei , Bibliei , si alte-alea ...zic si io ca voi , ca sunteti priceputi , .... ca vad io dupa cum scrieti si cum aduceti cu copy-paste ziceri d-alea de prin Cartea Sfanta ....

.... Si-atuncea .....

DUMNEZEU SA-L PEDEPSEASCA , FI-R-AR EL SA FIE DE CURVAR NENOROCIT !!!
..... HUUUUUUOOOOOOO , OARBA DUPA EL , ARZA-L-AR FOCU' IADULUI CU CURVELE LUI CU TOT SI CU TOT CU BASTARZII LU' ALDE ALEA !!!!!!! ALE DREACU' DE TARFE , CARE SPARG CASELE LA OAMENI !!!!! HUUUUUUOOOOOOOOOO !!!!!

( asa e mai bine ? Dau bine-n public ??? )
modigliani

Mesajde modigliani » 09 Ian 2013, 22:05

catalin.profiri scrie:"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

Exactly ! Smart guy this Bonhoeffer ..... I'm sure he knew what he said . But I'm not so sure about what the others understand in what he did .... "hidden" beyond this words .....

Anyway , it dos'nt matter any more . In few years from now we will talk here about his sins ..... And we will acuse him , is'nt so ? Perhaps this is that kind of .... Cristianity ..... from his frase .....

p.s. :twisted: :twisted: :twisted: I can wait he's death !!! We are going have fun and to have a lot to read right here !!! ..... Or he already died yet and I miss sucha opportunity ? :shock:
modigliani

Mesajde modigliani » 09 Ian 2013, 23:19

marian sima scrie:Atlantidule sa traesti bre.

Sa traiesti , "pasare rara" ! Te iubesc , mah , si mi-e dor de tine !

Ce fac fetele mele ? Zumzaie "regulamentar" ? ;)
modigliani

Mesajde catalin.profiri » 10 Ian 2013, 00:28

@Modi: He already died a "couple" of years ago.
Check this out : http://en.wikipedia.org/wiki/Dietrich_Bonhoeffer
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Ioan Guist » 10 Ian 2013, 01:27

A fost cumva numit acest topic ..."Loc de laude si osanale catre sergiu nicolaescu?" Sau...Un ultim omagiu?
Nu? Si atunci postarile de alta factura decat cele ...de bine, musai sa fie "interzise"?
Adica ...cine nu are de laudat sa nu critice? Adica...cine nu e de acord sa...taca?
Pai sa inchidem gura carevasazica.!!?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde BUNKA » 10 Ian 2013, 01:58

Dumnezeu sa-i ierte greseala cea de voie si cea fara de voie si sa-i odihneasca sufletul!!
Daca ar fi putin mai putina rautate in lume...poate ar fi mai bine!!
Isus a spus .."cine e fara de pacat sa arunce primul piatra!" ...probabil ca cei ce se cred curati ca lacrima in viatza asta si impliniti si deja trecuti in ceata dreptilor alaturi de Dumnezeu Tatal sunt gata gata sa dea cu bolovanul !!
N-o sa fac asta..sunt constient ca suntem cu totii niste pacatosi si ca toti avem nevoie de iertarea lui Dumnezeu, si nimeni nu se poate considera deja trecut de poarta Raiului !
Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui Sergiu Nicolaescu!!

PS Despre morti/numai de bine!!
BUNKA

Mesajde catalin.profiri » 10 Ian 2013, 03:39

Voi spuneti ca arunc cu pietre, ca judec.
Ce incerc sa spun e ca pentru suflet pot fi luate decizii cat timp ai suflare. Cand nu mai ai suflare, culegi roadele alegerilor facute. E simplu de tot.
Regizorul s-a dus. Se bucura/plange in functie de raspunsul dat lui Dumnezeu cat a trait. Dar voi unde veti merge ? Pe ce va bazati afirmatiile ?
catalin.profiri

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE