ei Augustine, macar de acum spune-le "prietenilor" tare si respicat ca a fost ultima iarna in care ai bagat la iernat familii sub 5 rame.
Altfel... alea 14 au murit degeaba !
alendelon scrie:salutare
Am fost la stupina in data de 2 ianuarie sa ascult stupii. Surpriza mare! Am gasit 9 familii moarte. O parte din ghemul format cazut pe fundul stupului si restul moarte in ghem inconjurate de miere.Ramele nu prezinta condes sau mucegai. Am facut tratamentul cu varachet conform instructiunilor. Nu sunt un apicultor incepator si cum am pregatit familiile timp de 20 de ani cred ca am ceva experienta .Nu am avut niciodata astfel de situatie. Tare mi-e frica pana la primavara.
lucky5strike scrie:alendelon scrie:salutare
Am fost la stupina in data de 2 ianuarie sa ascult stupii. Surpriza mare! Am gasit 9 familii moarte. O parte din ghemul format cazut pe fundul stupului si restul moarte in ghem inconjurate de miere.Ramele nu prezinta condes sau mucegai. Am facut tratamentul cu varachet conform instructiunilor. Nu sunt un apicultor incepator si cum am pregatit familiile timp de 20 de ani cred ca am ceva experienta .Nu am avut niciodata astfel de situatie. Tare mi-e frica pana la primavara.
Daca zici ca-i experienta si n-au murit de foame, la DSV ai fost?
Mergi la DSV cu un pumn de albine din 2-3 familii si fa analize.
ghitacusman scrie:se poate invata ceva meserie si pe audi ,dar stii mai multe daca ai si trabant
emi_coman scrie:Buna ziua, ca sa nu mai deschid alt topic, m am gandit sa scriu aici.
Am fost sa dau zapada jos de la urdinis si de pe ei si am observat la cativa foarte multa albina moarta, am deschis un stup si am vazut ca era multa albina sus pe rame. De scos nu am scos nici o rama, dar se vedea clar ca mancare mai avea in partea din spate, cuibul formandu-se in parte din fata.Dau aceste detalii pentru ca am inteles ca albinele nu se duc stanga dreapta peste rame, dar nici pe intervale nu se duc?
Mentionez ca nu am avut temperaturi bune pentru zborul de curatire din toamna pana acum, maxim au fost 3-4 grade.
Astept o solutie, daca e din cauza mancarii sa le dau miere la punga? sau doar m-am speriat eu dar ele sunt ok?
joohny scrie:Va salut.Am citiva stupi cu fund de plasa total(adica AV).Fundul stupului este acoperit cam 30 la suta.Am observat ca mai mor albine in aceasta perioada si cad pe fundul stupului.Problema e ca ,vrabiile se prind de sita si prin sita papa albinele moarte.Intrbare:dauneaza cu ceva acest lucru familiei?Iar daca dauneaza ce pot sa fac?Am gratii anti soareci.Va multumesc anticipat.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori