cucubau scrie:Impachetarea direct peste rame , se practica , iar verificarea se face cand albinele sunt adunate in ghem .
cucubau scrie:Te rog sa nu ma intelegi gresit , albinele nu sunt afectate de tratamentul efectuat tarziu , ele sunt afectate datorita faptului ca nu a fost efectuat la timp si o buna perioada de timp au existat in stup multi paraziti .
1 Acesti paraziti au parazitat albina adulta existenta in stup .
2 Au afectat albinele in stadiul de puiet capacit si ca drept urmare au iesit albine slab dezvoltate , albine care sunt predispuse sa moara mai repede.
Daca exista paraziti ,ori ce tratament , cu respectarea instructiunilor de folosire este binevenit .
Mircea_63 scrie: Verificarea de care spui... ma uit sa vad unde se afla ghemul si trag niste concluzii, dar cand prin timp frumos, pot scoate rame si mai ales pot muta rama plina de pe margine pe centru.
GEKKY007 scrie:Am deschis acest topic pentru ca sunt in prima iarna cu albinute si petru ca vreau sa fiu sigur ca nu gresesc si pentru a ma lamuri am cateva intrebari : 1Unde trebuie sa se situeze ghemul la aceasta data?
akmm scrie:GEKKY007 scrie:Am deschis acest topic pentru ca sunt in prima iarna cu albinute si petru ca vreau sa fiu sigur ca nu gresesc si pentru a ma lamuri am cateva intrebari : 1Unde trebuie sa se situeze ghemul la aceasta data?
Daca se continua acest topic este posibil sa avem mortalitati mai mari acolo unde nu ar trebui sa fie.
Eu raspund asa: La aceasta ora nu trebuie sa intereseze pe nimeni unde se afla ghemul.
Daca la intrarea in iarna a avut 10 kg de miere, o familie in mod normal pana la 1 martie nu trebuie deranjata.Ma refer la incepatori, cei ce nu stapanesc inca destul de bine dirijarea familiei prin hranire suplimentara.
Cei ce cred ca deja stiu ceva apicultura, tocmai bine deranjeaza familia si o pun pe mancat.
Iernare usoara.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 61 vizitatori