Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mircea_63

Mesajde iunicu » 09 Ian 2013, 23:41

Donbazil scrie: n-o sa recunosc faptul ca in mana, la spate aveam fesu'
Sper ca nu i-am stricat pagina lui Mircea

Cum o sa se supere? Vorbim si despre fesul lui. Nu e asa ca Mircea poarta caciula ruseasca? :lol:

Poezia despre mos Ion? Nu stiu despre care poezie spui.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 10 Ian 2013, 00:58

iunicu scrie: Nu e asa ca Mircea poarta caciula ruseasca? :lol:

Poezia despre mos Ion? Nu stiu despre care poezie spui.

Nicule, un singur obiect era cat p`aci sa-l uit la Donbazil...PALARIA!

Asta e mos Ion despre care se vorbea:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 10 Ian 2013, 20:42

Sal'tare!
Multumesc la ala care mai maistor fiind la astea tehnice o transformat adresa link-ului in videoclip, sa-l poata vedea mai usor tot natu' , ca pe baza me'..... :lol: :lol: :lol:
Sal'tare lui Mircea si la toti ortacii si bagati de seama la vara..... :lol:
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde modigliani » 10 Ian 2013, 20:46

Donbazil scrie:Sal'tare lui Mircea si la toti ortacii si bagati de seama la vara..... :lol:

Coane , .... deja se discuta in "culise" despre asta ...... La vara te "calcam" in plen ! Te "combini" ??? ;)
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 11 Ian 2013, 11:10

Acuma, daca tot am fost deconspirat ca l-am vizitat pe Donbazil, care a fost o gazda minunata si ii multumesc pe aceasta cale, trebuie sa spun ca l-am vizitat si pe Alt-Stupar si am intalnit o familie deosebita, o gazda de exceptie si un om pasionat de albine si stuparit.

Sunt stangaci cand e vorba de multumiri, pot sa va spun ca am intalnit oameni de exceptie si voi ramane mereu indatorat pentru deschiderea aratata.

Socoteam ca sunt pasionat de albine... Daca eu sunt pasionat, Adi Blaguescu este pasiunea intruchipata, traieste pentru albine si prin albine. Sarutari de maini doamnei!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 04 Mar 2013, 20:17

De acum gata cu tamplaria ca am tocit tastatura... ;)

Am iesit din iarna cu toti stupii, dar sa recunoastem: a fost o iarna blanda si fara surprize! Le-am pus cu o saptamana in urma turte cu ceva polen prin ele, iar duminica aceasta au avut activitate intensa. Carau polen!

Stand eu de vorba cu ele - eu obosit dupa targuiala de la Novi Sad, ele ocupate cu polenul - am decis de comun acord sa las pe duminica urmatoare stramtorarea cuibului. Sacagitele lucreaza din greu, semn ca au copilasi multi, cara polen ca marfarul, una dupa alta, alt semn bun, colac peste pupaza azi au avut zbor -la un stup- care dupa descrierea telefonica, pare zbor de orientare.
Mai sa fie...daca e asa, bravo lor!

Bobitza, catelandru din vara trecuta, e mereu certat ca se apropie de stupi. Adulmeca la urdinis si da din coada. Doar eu, adept al asezarii lucrurilor pe fagasul lor firesc, de la sine, ii iau apararea :?
-Lasa-l ca se vindeca el singur si e mult mai sigur ca apoi nu se mai apropie :lol:

Lucrand duminica, ca un pacatos ce sunt, am scapat ceva pe iesirea de la compresor si aliajul, casant fiind, s-a rupt. Pare o nimica toata, dar greu am gasit altul, la reprezentanta Einhell si costa cat un sfert din valoarea compresorului. Totusi, e bine de stiut ca au reprezentanta si pot fi gasite piese!

La deschiderea stupilor, cu o saptamana in urma, pentru administrarea turtelor, am vazut doar cateva albine moarte pe fundul stupilor. Ramele curate, fara urme de mucegai si fara kk de albina. In schimb, erau agresive si cateva si-au facut zborul de curatire pe hainele mele.
Roii de anul trecut, sunt mai activi la temperaturi mai scazute, decat o familie buna si mai agresivi. Se trag si din linii diferite. Tuturor le-au fost indepartate gratiile antisoareci si s-au apucat de scos suratele moarte. Pe una ma gandeam chiar sa o marchez...tragea deodata doua albine moarte. O fi Schwarzenneger-ul stupului!?
Mi-am stapanit curiozitatea de a vedea ce e in cuib si nu am desfacut ramele. Daca nu era puiet, ce sa fi facut? Nimic! Dar daca era? Deranjam si raceam cuibul. Am pus turte si am asteptat vreme mai calda pentru stramtorarea cuibului si rearanjarea ramelor.

Daca o tin ele tot asa, parca vad ca e plin cu pastura si n-am ce rearanja. Mai stii?
Mircea_63

Mesajde delorin I » 04 Mar 2013, 21:08

Buna seara! Nu aveti fotografii de la Novisad:) ?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea_63 » 04 Mar 2013, 23:27

Ba da! Avem:

Iata curtea interioara a targului!
Zabraniul a facut poze... da` cred ca n-a mai avut film in aparat :o

Fotografie0371.jpg
Mircea_63

Mesajde delorin I » 04 Mar 2013, 23:31

Inteleg....ati fost la un targ de pasari...:)) pauni, fazani....si alte pasari...credeam ca doar pe forum au aparut asa peste noapte...:))
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde iunicu » 04 Mar 2013, 23:34

Norocosilor. Ce bine de voi sa aveti targul sarbesc in apropiere.
Si ce ai targuit pe acolo?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 04 Mar 2013, 23:38

La spartul targului...singura taraba ce avea si preturi afisate. La inceput era aglomeratie nebuna. La sfarsit, oboseala nebuna. Cine se mai gandea la poze?
Fişiere ataşate
Fotografie0372.jpg
Mircea_63

Mesajde FLORINELU » 05 Mar 2013, 08:45

pai Zabraniul a pus mai mult poze facute la Zabrani . nu tu o sarboiaca cu carpa inflorata? sa ne mai spalam ochii si noi cei mai putin norocosi. dar nu-i nimic,scoatem noi parleala la Ghiroda si Faget. :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde CristiTm » 05 Mar 2013, 21:11

o pun pe soacramea cu centrifuga ca am luat-o la tradus cu mine :))
CristiTm

Mesajde Mircea_63 » 05 Mar 2013, 21:13

Uite de asta-mi pare rau. Am fost mai multi forumisti, am trecut unii pe langa altii fara sa ne cunoastem sau sa ne recunoastem. :(
Mircea_63

Mesajde CristiTm » 05 Mar 2013, 21:15

stai linistit ca sambata e targ iara nu scapi :D
CristiTm

Mesajde FLORINELU » 05 Mar 2013, 21:51

eu zic sa punem de o intalnire pe la targ,ce numai aia de la Novisad sa faca poze la o bericica?.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?