am intrat cam tarziu,nu am reusit sa citesc toate postarile,dar proiectul din prima pagina l-am citit;
cateva observatii:
-definitia apiculturii:) apicultura - ştiinţa care se ocupă cu creşterea şi îngrijirea raţională a albinelor, în scopul folosirii produselor lor şi polenizarea florei entomofile; ramură agricolă din sectorul zootehnic ce cuprinde activitatea de creştere, reproducţie, ameliorare şi exploatare a albinelor melifere
daca apicultura este stiinta,metalurgia ce este?dar dactilografia? dar ceasornicaria?frizeria?dar apicultorii sunt oameni de de stiinta?toti?
o stiinta se ocupa cu studiul unui anumit domeniu,nu cu cresterea si ingrijirea rationala

......
-rolul albinelor in polenizare>decat veniturile din miere.beneficiar al polenizarii este intreaga societate umana!
-la definitii,nu este definita mierea,
-o)....... bază meliferă - resursa naturală meliferă alcătuită din flora spontană şi plante cultivate, existentă pe o anumită suprafaţă de teren, care produce nectar şi polen ce servesc drept sursă naturală de hrană pentru albine;........
doar nectar si polen?mierea de mana?
-interzicerea folosirii pesticidelor in perioada de inflorire si de secretie de mana
-interzicera furajerii albinelor cu toti substituientii de miere(zahar,apinvert,....)cu minim 8 zile inaintea culesului
-referitor la acordarea de vetre de catre...,formularea este ...ma abtin s-o cataloghez,adica apicultorul poate sa solicite...si ce daca poate! trebuie prevedere imperativa ptr detinatori -stat si autoritati locale-sa asigure vetre apicole temporare sau permanente
-cine calculeaza incarcatura de albine pe zona melifera X si cine da aprobarea ptr asezarea stupinelor?
-nu rezulta obligativitatea doctorului de vaci sa verifice sanatatea stupinelor ajunse la pastoral,sau a autorizatiilor sanitar-veterinare eliberate de omologul sau de la sursa transhumantei
-ce este familia de albine? care este configuratia ei minima? cate rame,din care cu puiet.....
-de ce trebuie monopolul anarz? imi garanteaza mie anarz ca cei care vin la pastoral in zona stupinei mele au o anumita rasa de albine?daca reginele mele se imperecheaza la zbor cu trantori de nus'ce rasa sau hibrid nedorite de mine?
-daca vreau sa cultiv facelia sau alte plante/arbusti meliferi,cine imi garanteaza ca nu vor veni o mie de stupine la cules?
-la ce distanta de stupina sunt raspunzator ptr intepaturile albinelor asupra oamenilor si animalelor?
-a cui lege este?a apiculturii sau a vanzatorilor de numere de plastic ?cum sa personalizez fiecare cat-cutie si la ce foloseste?
-care este "legea" roiului? cine-l prinde?cine fuge/fura mai repede?problema este pertinent reglementata in franta.
cam astea sunt nelamuririle mele la prima lectura.imi cer scuze daca aceste observatii au mai fost facute