Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pistol capsat+compresor

Mesajde jenica67 » 07 Ian 2013, 11:21

Eu am un capsator electric, am dat vreo 300 lei pe el, acum vreo 5-6 ani, dar este slab, il folosesc mai mult pentru prindere plasa, la findurile AV.
jenica67

Mesajde cristi_vidican » 11 Ian 2013, 17:21

Am reuşit azi să intru în posesia capsatorului. E cel din link (Enhel DTA25/2 DL).
http://sculeieftine.ro/produse/capsator ... -2-dl.html
I-am făcut proba şi bate foarte bine. Am comandat capse de 40 mm, dar din greşeală mi-a adus de 25. Am montat cu acestea reamele şi ţin destul de bine.
Voi ce mărime de capse folosiţi la montare rame? Menţionez că ale mele sunt late de 5.7 mm şi cele care le voi primi vor fi de 40. Credeţi că sunt ok cele de 40?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dila Daniel » 11 Ian 2013, 17:44

...ai citit ce s-a scris...pe sarite? :D
Sunt mari de 40...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde calin bondaru » 11 Ian 2013, 17:51

cristi_vidican scrie:Am reuşit azi să intru în posesia capsatorului. E cel din link (Enhel DTA25/2 DL).
I-am făcut proba şi bate foarte bine. Am comandat capse de 40 mm, dar din greşeală mi-a adus de 25. Am montat cu acestea reamele şi ţin destul de bine.
Voi ce mărime de capse folosiţi la montare rame? Menţionez că ale mele sunt late de 5.7 mm şi cele care le voi primi vor fi de 40. Credeţi că sunt ok cele de 40?

am si eu asa dar sa stricat dupa 6 luni! cei drept am batut cuie si capse la nivel industrial.. :D
acum caut tija aia din otel, care bate cuiu!
si nu stiu unde pot gasi piesa!
calin bondaru

Mesajde lefter » 11 Ian 2013, 18:29

cele mai bune sunt cele de 30 la incheiat rame cu cele de 40 bate greu pistolu .Cele mai eftine sunt la sea
lefter

Mesajde cristi_vidican » 11 Ian 2013, 21:15

calin bondaru scrie:[
am si eu asa dar sa stricat dupa 6 luni! cei drept am batut cuie si capse la nivel industrial.. :D
acum caut tija aia din otel, care bate cuiu!
si nu stiu unde pot gasi piesa!

Îmi pare rău că s-a stricat. Eu nu voi bate industrial, de aceea am optat pt ceva mai ieftin.
Cel care l-a vândut mi-a zis că a dat sute și nu i s-a întors nici unul.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Ian 2013, 21:20

Cristi , sa-l folosesti sanatos !!! baga mare si te vedem in poze cu el la lucru !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde fanella » 12 Ian 2013, 20:33

cristi_vidican scrie:Am reuşit azi să intru în posesia capsatorului. E cel din link (Enhel DTA25/2 DL).

Te vei convinge singur ca si capsele de 25 mm si cele de 30 mm, sunt foarte bune pentru rame. Cu capsele de 40 mm, am mai avut unele necazuri in sensul ca mai ieseau prin speteaza ramei, mai cu seama cind nimeream in noduri si te rog sa ma crezi ca intepatura de capsa este foarte dureroasa.
fanella

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Ian 2013, 21:37

eu am avut unul electric si repede m-a parasit !!! parerea mea este ca daca folosim capse de 25mm la rame , ar mai fi buna una sau macar un cui pe lateral , dinspre speteaza laterala spre speteaza superioara !!! e doar o parere !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 12 Ian 2013, 21:39

Si care ar fi ideal atunci luciane?!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde aliuta2000 » 12 Ian 2013, 21:46

tot cel pneumatic rămâne la putere .. are tradiție mai mare si ceva ani de studiu mai multi => o fiabilitate si o putere de lucru sporita .. asta daca te referi la capsator ...
cat despre cuie .. si ele sunt sfinte
A.D.
aliuta2000

Mesajde ovidiu_78 » 12 Ian 2013, 21:48

Uite si eu mi-am luat asa ceva de aproape doua luni,si acuma nu demult si capse (de 40 mm) pt rame,dar inca compresor nu am :))) dar ma imprumut de la prieteni,ca am vazut ceva mici portabile pe afara si daca ajung pe acolo am sa imi iau
Fişiere ataşate
image.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Ian 2013, 21:48

la rame capse de 40mm !!! cate una de sus in jos la fiecare speteaza laterala si atat !!! in partea de jos a ramei , eu zic ca merg bine de 25mm !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde nichi » 12 Ian 2013, 22:38

gasiti si-n praktiker o chestie electrica la un pret bun (zic eu!!) de 178 de lei. e o chinezarie (imi pare rau ca n-am poze acum)! bate capse de 25, latime de 6....si cuie de 32. la mine, pentru rame, a mers brici :shock: . eu am preferat electric pt ca merge si-n pastoral, cu-n invertor si-o baterie. cutia de 5000 de cuie costa undeva in jur de 35 de lei de la dedeman.
nichi

Mesajde Mircea_63 » 12 Ian 2013, 23:07

nichi scrie:. eu am preferat electric pt ca merge si-n pastoral, cu-n invertor si-o baterie. cutia de 5000 de cuie costa undeva in jur de 35 de lei de la dedeman.

Toate bune si frumoase, dar nici prin cap nu mi-a trecut ca cineva in pastoral incheie rame. Ce-i drept, este o o atitudine de om harnic, care foloseste cu multa chibzuinta timpul.

Nu e mai bine sa ne ocupam iarna de incheiat rame? Chiar intreb pe bune!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nichi » 13 Ian 2013, 07:06

Nu e mai bine sa ne ocupam iarna de incheiat rame? Chiar intreb pe bune![/quote]

d-le mircea, timpul optim de batut rame este din ianuarie si pana in decembrie ( grija mare sa nu depasiti perioada asta ;) ). fiecare dupa cum are chef!!
deci:
- iarna?... este o perioada perfecta: bati un cui, tragi o tuiculitza fiarta, iar bati un cui, iar "te dai" la cescuta......si tot asa, pana-ti dai cu ciocanul peste degete;
- vara?...frumos, stai linistit in padure la umbra, bei o bere rece (ai grija sa te aprovizionezi din timp) si...iar bati un cui, iar o bere....pana la urma tot la dat peste degete ajungi :o
concluzia? fiecare bate rame dupa posibilitati si NEVOI :shock:
p.s. pana acum am facut in jur de ?00 de rame .... :o dar, sincer, m-am plictisit, asa ca tot la "fiertura" am ajuns, visand la vremea frumoasa si la un zbor de curatare (slabe sperante la malul marii :( )
nichi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE