catalin.profiri scrie:1.In primele 15-20 de pagini, ar fi fost foarte indicat sa gasiti niste schite/imagini. Daca nu va pricepeti, dati un mesaj si o scoatem la capat cumva.
2.Inteleg ca aceasta carte este scrisa pentru a va sustine teza de doctorat, dar mi-ar fi placut, ca pentru apicultori, sa fi venit cu niste retete mai clare/specifice. De exemplu cand a venit vorba de turte proteice/stimulare de primavara.
Intrebari: pagina 55: vorbiti de prezenta unui supliment vitamino-mineral specific. A se citi Startovit? sau altceva?
1. Nu mi s-a parut ca vin cu nimic nou, decat o sistematizare a informatiei deja publice. Pentru a reedita imagini (deja cunoscute si intalnite de majoritatea cititorilor) era nevoie de acordul autorilor, de contactarea lor si ar fi durat ceva timp. Pe de alta parte ar fi urcat pretul cartii. Si am considerat ca google image poate fi mai la indemana si mai de folos direct decat transferarea de imagini in carte. (sa le produc singur --- ar fi amanat cu peste un an editerea cartii)
2. Eu personal folosesc polen congelat din stupina proprie. Cu toate neajunsurile este de departe cel mai bun (de preferat poliflor)
- am experimentat ceva pe baza de substituent de lapte - consum foarte lent
- pe baza de soia - aceeasi problema.
- cel mai aproape de polen a fost Feedbee - la un pret necompetitiv, mai mare decat al polenului
posting.php?mode=quote&f=9&p=102515Daniel Popovici scrie:Intre turta cu polen si turta cu Feedbee n-a fost mare diferenta la masurarea numarului de celule cu puiet/kg de turta.
Diferenta a fost la viteza de consumare. Pana au consumat o turta cu Feedbee, au luat una si jumatate cu polen.
Rezultatele (in numar de celule cu puiet) au venit in ritmul consumului de proteina (turta).
- iarna aceasta voi incerca drojdia inactivata si extrect proteic de soia singure sau combinate, cu polen ca atractant.
3. Produsul e sarbesc si se numeste Forssatom. Contine:
Vitamina A, Vitamina D3, Vitamina E, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B5, Vitamina B3, Vitamina B12, Vitamina PP, Vitamina C, Ca H PO4, NaF, Fe, Cu, Mn, Mg, Co (CoSO4), Zn, Mo, K
Ar fi interesanta o trimitere (sau o copiere) spre compozitia Startovit-ului.