Am făcut și anul acesta calendarul apicol personalizat.
Așa arată coperta și mesajul permanent :
cristi_vidican scrie:Foarte interesant!
Cam în cât timp se lichefiază un bidon de 25 kg cu miere de Floarea soarelui?
neculai.luca scrie:Eu procedez așa:
Pun încălzitorul pe fundul vasului, peste el așez grătarul de protecție.
Introduc în vas bidonul cu miere cristalizată și urc totul pe un scaun lângă sobă ( e ambientul mai cald).
Adaug apă călduță până se umple vasul de 40 litri ( intră cam 15-20 litri de apă funcție de mărimea bidonului cu miere).
Apoi introduc ștecherul încălzitorului în priză. Atenție, fără apă s-ar deteriora încălzitorul!( are instrucțiuni)
Pun capacul improvizat cu rol izolator și las una-două zile.
Termostatul încălzitorului mi l-a reglat prietenul la 40 grade C, din construcție mergea doar până la 32 grade, pentru acvarii.
Acum am conștiința împăcată că vând clienților miere ”vie”.
teinegru64 scrie:Foarte buna ideea .In caz ca nu gasim meserias,putem apela la prietenul dv ?
cristi_vidican scrie:Foarte interesant!
Cam în cât timp se lichefiază un bidon de 25 kg cu miere de Floarea soarelui?
Adi Hodis scrie:...Buna ideea domnu' Luca ... sint curios daca mierea recristalizeaza dupa aprox. 2 saptamani.
neculai.luca scrie:Parcă anul acesta am și eu emoții mai mari : lipsă cules în iulie-august , albină mai puțină, poate și bătrână, rezerve bunicele dar ici-colo cam multă necăpăcită ,ce mai , n-am cu ce compara...
Dar sperăm...
Am băgat în iarnă 96 , câțiva pe 4 rame, majoritatea pe 5 și 6 rame, câțiva pe 7 rame și 3 ”ciudați” pe 8 rame.
Acum nu-s curios câți trăiesc ,nu-i ascult , nu-i deranjez .....liniște și Doamne-ajută !
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori