Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sakala

Mesajde FLORINELU » 17 Dec 2012, 09:11

sakala scrie:si o intrebare cate kg de turta ies din 4 kg zahar pudra si 1 kg de miere salcam? sa stiu cat protofil sa adaug si se mai adauga zeama de lamaie cv?

4+1=5
FLORINELU

Mesajde sakala » 17 Dec 2012, 10:23

FLORINELU scrie:atunci cand iti pregatesti albinele in asa fel incat nu mai trebuie sa deschizi capacul la stup pana in martie,iar in martie sant in regula toti , atunci esti "apicultor"

pai sper si cred ca la iarna viitoare sa ii pregatesc si sa stau linistit pana in martie acum sa ies din iarna asta si sa vad cu cati!!! eu zic ca i-am preg bine acum sa vedem in schimb si natura are un cuvant greu de spus oricum am sa intervin si cu turte chiar daca asta inseamna uzura mare si trebuie sa trecem prin toate sa ajungem la performanta ;)
sakala

Mesajde sakala » 17 Dec 2012, 10:26

dar daca afara temperatura este cu plus ghemul nu se muta pe ramele pe miere? la asta ma gandesc de vreo saptamana nu isi cauta mancarea si se pozitioneaza pe ramele cu miere?
sakala

control stupi 15.01.2013

Mesajde sakala » 15 Ian 2013, 17:49

stup nr.1- 5 rame in stup ,ghem ocupat de 3 intervale pozitionat in fata sus
stup nr.2- 6 rame in stup,ghem ocupa 4 intervale pozitionat in fata sus
stup nr.3 -6 rame in stup ,ghemul ocupa 4 intervale pozitionat fata sus
stup nr.4- 6 rame in stup ,ghemul ocupa 4 intervale pozitionat in fat sus
stup nr.5- 7 rame in stup ,ghemul ocupa 5 intervale pozitionat la mijloc intervenit turta 1 kg apimel
stup nr.6- 7 rame in stup,ghemul ocupa 4 intervale pozitionat aproape de mijloc
stup nr.7- 5 rame in stup ,ghemul ocupa 3 intervale pozitionat fata sus
stup nr.8- 5 rame in stup,ghemul ocupa 3 inervale pozitionat fata sus
stup nr.9- 7 rame stup, ghemul ocupa4 intervale pozitionat fata sus
stup nr.10-5 rame stup,ghemul ocupa 3 intervale pozitoinat spate sus intervenit turta 1 kg apimel
stup nr.11-6 rame stup,ghemul ocupa 4 intervale pozitionat fata sus
stup nr 12- 8rame stup ,ghemul ocupa 6 intervale pozitionat aproape de mijloc
stup nr.13 -4 rame stup .ghemul ocupa 3 intervale pozitionat fata sus
-parerera mea unii din ei trebuiau stransi mai bine deoarece au rams rame goale neacoperite de albine, dar din greseli invatam :oops:
-si la cel care l-am gasit in spate cred ca m-am grabit cu turta deoarece cred ca si-a facut ghemul in spatele cutiei si pleca spre in fata :?:
Acum intrebarea mea este in cat timp mvor ajunge ghemurile in spatele cutiei si cand sa intervin cu turte daca acum au ajuns in fata sus?
sakala

Mesajde gica.mosu » 15 Ian 2013, 22:34

Un sfat....la cei la care ghemul este fata-sus trb intrvenit cu ceva, va urma 10 -12 zile cu minus la
noi in moldova :roll: Pete pe rame ai gasit? Cite grade au fost la birlad?
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde sakala » 15 Ian 2013, 23:15

gica.mosu scrie:Un sfat....la cei la care ghemul este fata-sus trb intrvenit cu ceva, va urma 10 -12 zile cu minus la
noi in moldova :roll: Pete pe rame ai gasit? Cite grade au fost la birlad?

nu pete pe rame nici vorba , dar mentionez ca albinele erau foarte putine peste speteze in fata
temperatura a fost 5 grade si mam miscat rapid
deci in concluzie cam in ce perioda va trece ghemul de jumatatea ramei spre spatele stupului sa stiu sa intervin cu turte?
sakala

Mesajde gica.mosu » 15 Ian 2013, 23:46

Daca au inceput sa creasca puiet(eu am deja 5 fam cu puiet capacit :mrgreen: ) albina ramine pe loc nu se deplaseaza
in spate.... deci trb turte dupa zb de curatire s-au dupa caz acum...Sanatate!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde sakala » 16 Ian 2013, 08:44

atunci astept un zbor de curatire si apoi le pun cate 500 gr apimel intins intr-o punga de 2 kg plastic sul deoarece podisorul nu imi da voie sa pun mai groasa trebuie sa o intind foarte bine sa iasa de 1 cm :!:
sakala

Mesajde mavro » 19 Ian 2013, 16:53

TE SALUT BARLADENE...
ALBINA E CUMINTE CÎT AI MINTE
mavro

Mesajde sakala » 19 Ian 2013, 20:44

mavro scrie:TE SALUT BARLADENE...

hai noroc unde zici ca mai apar si barladeni pe aici ;) sper sa fim cat mai multi si sa ne ajutam la nevoie :!:
sakala

Mesajde vasilescu adrian » 20 Feb 2013, 20:30

la multi ani si multa sanatate va doresc!..
sa auzim de bine in primavara!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde sakala » 14 Iun 2013, 21:02

:D
Fişiere ataşate
100_4502.JPG
asteptam sa inceapa culesul la tei
sakala

Mesajde sakala » 11 Mai 2014, 19:38

Stupina mea si combaterea furtisagului
sakala

Mesajde sakala » 11 Mai 2014, 20:34

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SIXjXUFXeRo[/youtube]
aici deja la primul stup filmat incepea un furtisag de toata frumusetea mentionez ca inainte de a filma am afumat vreo 15 min incontinuu in jurul lui,am micsorat urdinishul, am stropit cu apa si mai apoi am dat cu un burete inbibat in benzina pe exteriorul stupului pe la capac si am vazut ca nu prea se mai apropiau de el ,oricum asta sa intamplat din cauza mea langa el am avut o lada in care aveam niste rame cu putina miere pe ele de la o fam care am unificato in primavara ,maine merg sa vad ce se intampla? oricum de maine aveam in gand sa extrag acum mie frica sa nu starnesc altceva
sakala

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?