Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pasiune invincibila

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 05:54

Salutare tuturor :D

Ma numesc Gheorghe Bogdan Alexandru, nascut pe data 01.04.1988, nascut si crescut in Bucuresti insa la varsta de 14 ani m-am mutat la curte ca la curte visam stiind ca e cu totul alta viata, m-am mutat la curte in oras Mihailesti jud. Giurgiu situat la 14 km de Bucuresti.

Ideea cu stuparitul o am de la un amic bun care sta pe strada cu mine si e doar cu un an mai mare ca mine si a preluat stupii de la tatal lui de 6 ani de zile iar vecinul chiar de langa mine care are in curte vreo 32 33 de stupi si e apicultor de vreo 35 ani si el mi-a promis ca daca ma apuc prima familie mi-o da el gratis si ma invata tot ce trebuie sa invat si ma ajuta cu orice am nevoie. :)

Anul acesta abea astept sa imi cumpar primii stupi insa mi-a spus vecinul meu sa nu imi cumpar pana nu ma testeaza daca sunt alergic la albine sau nu. Sper din suflet sa nu fiu alergic ca ustensilele principale care trebuie oricarui apicultor cand umbla intr-un stup deja le-am cumparat iar cand am fost mic stiu ca am mai fost intepat de albine si nu eram alergic caci doar ma ustura si ma freca mama cu sare :))) Chiar va rog sa-mi spuneti in caz ca sunt alergic daca pot scapa de alergie... :) la primul zbor de albine o sa fiu testat iar dupa test daca nu sunt alergic plec dupa stupi(cutii) care pentru inceput o sa cumpr doar 3 pe care le si populez pentru a invata ce trebuie sa invat iar de la anul o sa imi cumpar din ce in ce mai multi :)

Snapshot_2013-01-17_045018.jpg
ustensilele gata cumparate de mine :)
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Re: incepator dar apicultura e visul meu :)

Mesajde ovidiu_78 » 17 Ian 2013, 07:54

Bine ai venit pe forum,orienteaza-te spre MER daca nu ai asa voie la efort,dar tu stii ce planuri ai,cati stupi,etc,poti intreba aici orice,mai ales la pagina apicultorului incepator,dar ar fi bine sa rasfoiesti bine forumul si sa citesti

Iti doresc sporire in toate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 07:59

ovidiu_78 scrie:Bine ai venit pe forum,orienteaza-te spre MER daca nu ai asa voie la efort,dar tu stii ce planuri ai,cati stupi,etc,poti intreba aici orice,mai ales la pagina apicultorului incepator,dar ar fi bine sa rasfoiesti bine forumul si sa citesti

Iti doresc sporire in toate

Multumesc la fel Ovidiu_78 :) de invatat am noroc cu vecinul meu care la el o sa fac practica si o sa invat iar pe forum aici mai pun diverse intrebari cand am nevoie dar te rog sa imi spui ce este MER! ms anticipat
BeesDream

Mesajde ovidiu_78 » 17 Ian 2013, 08:06

Este stupul multietajat redus,adica are dimensiunile reduse,e jumatate din dimensiunile unui stup normal,stas,dar daca faci stationar incepe cu unul normal pe care doar nu il muti,si cu cat redus 1/2 ca sa nu fie greu la ridicat

Si nu incepe cu multi din prima ca sa nu te copleseasca cu munca si restul,incet si sigur,cu pasi mici
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 08:12

ovidiu_78 scrie:Este stupul multietajat redus,adica are dimensiunile reduse,e jumatate din dimensiunile unui stup normal,stas,dar daca faci stationar incepe cu unul normal pe care doar nu il muti,si cu cat redus 1/2 ca sa nu fie greu la ridicat

Si nu incepe cu multi din prima ca sa nu te copleseasca cu munca si restul,incet si sigur,cu pasi mici

Ms frumos :) am si spus ca anul asta dupa ce ma testeaza vecinul daca sunt alergic imi cumpar doar 3 sau 4 stupi si exact cu stupi normali cu cat 1/2 incep :) mi-a spus vecinul ca stupii verticali sunt mai productivi la miere... :)
BeesDream

Mesajde FLORINELU » 17 Ian 2013, 09:08

bine ai venit printre noi. imi place ambitia ta si dragostea de albine, si eu as zice sa incepi cu dadant mare,care se preteaza cel mai bine la incepatori.
cat despre alergie,nu-ti fa probleme,daca nu ai fost alergic in copilarie,sigur nici acum nu o sa ai problima.
da-i drumul nainte si nu te lasa.
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2013, 09:59

Bun venit pe forum :!:
NU trebuia sa faci investitie in inventar apicol daca nu esti sigur ca esti alergic
In primul rind mai avind 2 luni de iarna si timp berechet pune mina si citeste tot ce-ti pica in mina despre apicultura
In functie de ce stup o sa ai si o sa lucrezi pe el ai ropicuri dedicate pt fiecare
Daca tot ai intrebat de MER ai aici info destula
viewtopic.php?f=4&t=2697
In principiu ar trebui sa ai aceiasi stupi cu cei ai mentorului tau
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 20:45

FLORINELU scrie:bine ai venit printre noi. imi place ambitia ta si dragostea de albine, si eu as zice sa incepi cu dadant mare,care se preteaza cel mai bine la incepatori.
cat despre alergie,nu-ti fa probleme,daca nu ai fost alergic in copilarie,sigur nici acum nu o sa ai problima.
da-i drumul nainte si nu te lasa.

Bine v-am gasit eu :) Nu stiu ce sa spun.. poate alergia se face si in timp nu o ai neaparat de mic copil. Daca nu sunt alergic o sa ma ocup de apicultura toata viata ca e cea mai frumoasa meserie sau cel mai frumos hobby :D ms pt. sfat :)
BeesDream

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 20:58

proapis13 scrie:Bun venit pe forum :!:
NU trebuia sa faci investitie in inventar apicol daca nu esti sigur ca esti alergic
In primul rind mai avind 2 luni de iarna si timp berechet pune mina si citeste tot ce-ti pica in mina despre apicultura
In functie de ce stup o sa ai si o sa lucrezi pe el ai ropicuri dedicate pt fiecare
Daca tot ai intrebat de MER ai aici info destula
viewtopic.php?f=4&t=2697
In principiu ar trebui sa ai aceiasi stupi cu cei ai mentorului tau
salve :D

proapis13 cand am facut mica investitie in ustensile nu m-am gandit la alergie ca nici nu stiam ca exista alergie la intepaturi de albine :( am aflat cand i-am spus vecinului ca vreau sa ma apuc si eu ca imi place mult... Eu sper din tot sufletul sa nu fiu alergic ca visez de anul trecut la apicultura :) ms frumos pt sfat :)
BeesDream

Mesajde Razvan HD » 17 Ian 2013, 21:09

Bine ati venit !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 21:14

vali79 scrie:Salutari Bogdan,imi pare rau cind citesc ce palma tia dat viata....dar asta este...
Hai sa revenim la albine,daca este asa important pt tine sa vezi ca nu esti alergic de ce nu il rogi pe mentorul tau sa ia o albina din ghemul de iernare a unei familii si faceti proba mai repede...asa cistigi ceva timp,pleci si mai decis pe drumul tau apicol de acum nu din martie,asa ai mai mult timp sa iei deciziile care te macina(ce stup,ce model,albine etc).Oricum ai sanse de 95% sa nu fi alergic.
Referitor la tipul de lada eu as zice sa incepi cu orizontalul, daca nu vei face pastoral este cam depasit modelul dar este cel mai simplu la intretinere.
Nu pot decit sa iti urez multa bafta si foarte multa sanatate cai mai buna decit toate!Si inca ceva ....citeste,citste,citeste,nu uita de boli(inmultirea o citesti dupa),este foarte important sa sti acel ceva cind te vei lovi de el...

Salutare Vali79 :) treaba e ca nici nu i-am spus mentorului meu ca vreau sa fiu testat ci mi-a spus el din prima ca la prima zi mai calduroasa unde ies albinele la primul zbor atunci ma testeaza... :) Lazi o sa cumpar pentru miere verticale iar pt inmultirea familiilor orizontale si la inceput adica la primii stupi cumparati o sa cumpar 1 orizontal si 2 sau 3 verticali...:) eu vreau sa ma invat cu ambele feluri din primul an :) ms pt sfat si iti doresc tie si tuturor butoaie pline cu miere :)
BeesDream

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 21:15

Razvan HD scrie:Bine ati venit !

Bine v-am gasit Razvan HD :)
BeesDream

Mesajde cazacu marius » 17 Ian 2013, 21:24

Succes !!!
cazacu marius

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 21:32

jenica67 scrie:Bine ai venit pe forum, in marea familie a apicultorilor. Ma bucur, ca de pe urma tragicului eveniment, ai tras unele concluzii sanatoase despre viata si despre unele lucruri, care acum cred ca o sa le eviti, inclusiv fumatul. Bine inteles ca era mai bine daca nu aveai accidentul, dar poate asa a vrut soarta sa se intample. Albinaritul este o pasiune relaxanta, care iti da o stare de bine si care o sa te ajute foarte mult, sa te recuperezi. Cum zicea si colegul, mai este putin timp pana la primavara si ar fi bine sa citesti si sa recitesti toate cartile, ce iti pica in mana si bineinteles sa fi prezent pe forum, chiar daca numai citesti, ca sa acumulezi cat mai multe cunostiinte, care o sa te ajute in noua ta pasiune. Sa ne auzim numai de bine si sa ai o recuperare totala, in urma ultimei operatii.

Multumesc frumos jenica67! Dupa necaz m-am schimbat mult in bine si ii multumesc doctorului ca parca mi-a schimbat creierul :)) acum gandesc cu totul altfel si clar gandesc mult mai bine si sunt convins ca apicultura este o pasiune de neegalat :) daca ma apuc de ea si imi place primul an nu mai am cum sa renunt in viitor la ea iar de fumat nu am cum sa ma mai apuc ca nu mai suport nici mirosul dar fumul.. :lol: sunt extrem de fericit ca am reusit sa ma las de fumat si de 3 ani si ceva nu am mai pus tigara in gura :) de citit citesc ca am si cumparat doua carti si am si multe alte carti gasite si descarcate din torrente...:) Multumesc inca o data
BeesDream

Mesajde Cristian Chirculescu » 17 Ian 2013, 22:24

Salutare!
Este bine in cazul in care esti alergic sa ai la indemana niste Claritine si daca iese rau si niste Hidrocortizon injectabil.
Eu in prima luna de apicultura am ajuns de 2 ori la perfuzii. apoi organismul meu s-a obisnuit cu veninul de la albine.
Dar si la ora actuala, daca se intampla ceva mai rau, adica un atac al abinelor ca sa zic asa, am la indemana cele 2 medicamente. In pastoral este cel mai bine sa le ai. daca aveam asa ceva in 2010 la rapita, nu mai murea cainele colegului apicultor atacat de albine. era suficient o injectie de hidrocortizon la caine si se facea bine. am lipsit o ora amandoi de la stupi si a fost suficient sa se intample nenorocirea cu cainele.
revenind la tine, bafta multa sa ai, si multa sanatate. sper sa treci regula celor 3 ani.
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde BeesDream » 17 Ian 2013, 22:30

Cristian Chirculescu scrie:Salutare!
Este bine in cazul in care esti alergic sa ai la indemana niste Claritine si daca iese rau si niste Hidrocortizon injectabil.
Eu in prima luna de apicultura am ajuns de 2 ori la perfuzii. apoi organismul meu s-a obisnuit cu veninul de la albine.
Dar si la ora actuala, daca se intampla ceva mai rau, adica un atac al abinelor ca sa zic asa, am la indemana cele 2 medicamente. In pastoral este cel mai bine sa le ai. daca aveam asa ceva in 2010 la rapita, nu mai murea cainele colegului apicultor atacat de albine. era suficient o injectie de hidrocortizon la caine si se facea bine. am lipsit o ora amandoi de la stupi si a fost suficient sa se intample nenorocirea cu cainele.
revenind la tine, bafta multa sa ai, si multa sanatate. sper sa treci regula celor 3 ani.

Multumesc frumos de sfat Cristian dar totusi eu sper sa nu fiu alergic deloc ca daca sunt nu cred ca ma lasa ai mei sa imi risc viata cu apicultura :( chiar daca sunt alergic caut tratamente ceva sa scap de alergie... ma interesez eu ca ceva trebuie sa existe ca totusi suntem in anul 2013 :)
BeesDream

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?